Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA

Kontra smerom u smrt

Autor: Nikola N. Travica | 09.06.2013 - 21:57:00h | Komentara: 8

Goran Lončar (29) iz Beočina, službenik Vlade Vojvodine, i Gabor Varga (21) iz Temerina poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko sedam sati na Mostu slobode u Novom Sadu.

Mladić izgubio život na putu do kuće

Direktan sudar vozila odneo dva života

Do tragedije je došlo usled direktnog sudara u traci kojom se vozila kreću iz Sremske Kamenice prema Novom Sadu.

Prema prvim podacima istrage, zastrašujuća saobraćajna nesreća dogodila se kada je putničko vozilo “audi A4” kojim je upravljao Lončar, krećući se u suprotnom smeru iz pravca Novog Sada ka Sremskoj Kamenici, udarilo u Vargin “ford orion”, koji se kretao svojom desnom kolovoznom trakom od Sremske Kamenice ka Novom Sadu.

Poprište tragedije...

Poprište tragedije...

Prilikom udara “ford” se nekoliko puta prevrnuo i zapalio, zbog čega su morali da intervenišu i pripadnici vatrogasne brigade Novi Sad. Događaj su zabležile i sigurnosne kamere, čiji će snimak pomoći istražnim organima.

Stradalog mladića čekao posao na institutu

Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, Goran Lončar, koji je upravljao “audijem A4”, bio je postavljen na mesto vršioca dužnosti direktora CEPTOR-a, Centra za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine, koji je Vlada Vojvodine osnovala na Fruškoj gori. Vozač “forda” Gabor Varga radio je kao medicinski tehničar, a trebalo je da se zaposli na Institutu za sudsku medicinu, gde mu je telo nakon tragedije preneto radi obdukcije.

“Ovo je više nego strašno. Svakoga dana prelazim preko Mosta slobode, ali ovako nešto u svom životu nisam video. Čuo sam da Hitna pomoć zavija, ali ovakvom prizoru se nisam nadao.
Šta se čoveku može dogoditi da se po mostu koji ima tri fizički odvojene kolovozne trake u svakom smeru kreće u suprotnom smeru? Van sebe sam, zaista”, rekao je za „Alo!“ očevidac Marko G., koji živi u naselju Ribnjak.

Prilikom sudara oba vozača su podlegla povredama na mestu nesreće, a Varga je, usled vatre koja je zahvatila njegovo vozilo, izgoreo. Iako je Hitna pomoć stigla za svega nekoliko minuta od tragedije, vozačima, nažalost, nije bilo spasa.

Nesreća

Automobil smrskan nakon sudara


“U istoj traci da budu toliko uništena vozila! Gde mi ovo živimo? U šta se pretvorio moj Novi Sad? Da li je moguće da se neko kreće suprotnim smerom po mostu? Nije ovo neka seoska ulica, nego most sa šest saobraćajnih traka. Pešake kažnjavaju, a motocikliste i vozače koji svakodnevno po mostu ludački voze niko i ne gleda. Znali smo da će se ovako nešto dogoditi, samo je bilo pitanje vremena. Izgubi čovek život ni kriv ni dužan“, zgroženo je komentarisala Milica Š. iz Novog Sada, koja svakodnevno most peške prelazi na putu od kuće do posla.
 
Poslednji komentari
  • Skyfall Vreme: 10.06.2013 01:23h

    Strašno, saučešće porodici poginulog momka Gabora Varge. Ja ne znam koji afekat, pomračenje uma ili stanje hitnosti su bili u pitanju da ovog nateraju da uradi to i napravi toliku nesreću i sebi i potpuno nepoznatom čoveku.

  • momazver Vreme: 10.06.2013 07:22h

    strasno.pokoj im dusi obojici.ipak kako je predstavljeno,samo 1 je kriv.Gaboru je Smrt cinicno ispunila poslednju zelju

  • Deda Vreme: 10.06.2013 10:34h

    Pročitah gde je radio izazivač udesa i sve mi je jasno.

  • čitateljka Vreme: 10.06.2013 13:57h

    Marš na robiju, ološu bahati!

  • lea Vreme: 10.06.2013 17:15h

    S obzirom da je sluzbenik vlade vojvodine uopste nisam iznenadjena ovakvim bahatim stilom voznje, jos jedan u nizu vladinih sluzbenika koji se bahate na saobracajnicama srbije...sramota vise Za njih sve jednaki tretman kao i za nas gologuziju

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP