Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

JOVANKA MIJATOV (64) PRESELILA SE U SAD TRAŽEĆI SREĆU

Košmar prekinuo američki san

Autor: M. Dudvarski | 31.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Jovanka Mijatov (64), koja je poginula u bizarnoj saobraćajnoj nesreći na autoputu u Sjedinjenim Američkim Državama, otišla je u ovu zemlju da potraži sreću nakon razvoda u Srbiji. Godinama se borila da odgoji decu, koja su, kao i svi njeni rođaci i prijatelji, u šoku nakon tragedije koju je izazvao točak koji se otkinuo sa džipa u pokretu i smrskao desnu stranu njenog „nisan versa“.

Jovanka poginula u  bizarnoj nesreći  na autoputu

Jovanka poginula u bizarnoj nesreći na autoputu

- Jovanka je bila ovde u maju ove godine. Posetila je kao i obično hotel „Vojvodinu“, gde joj je nekada i majka radila. Jovankina priča, kao i njene majke, donekle je tužna. Majka joj se mučila ovde i bila je sobarica u hotelu „Vojvodina“. Ne znam tačno kada je otišla u Ameriku, što se kaže „trbuhom za kruhom“ - kaže za „Alo!“ Anka Hajdu iz Zrenjanina, koja se družila sa Mijatovom.


Ona dodaje da je Jovankin život dobio sličan tok kao i sudbina njene majke.
- Jovanka se udala u Srbiji. Ipak, taj brak nije funkcionisao i ona se razvela. Sreću je pre 26 godina potražila u Americi, gde joj je bila majka. Znam da se mučila osam, devet godina, ali je uspela, jer je veoma vredna bila. Koliko znam, postala je računovođa u banci u Čikagu, a i preudala se. Nažalost, njen suprug je preminuo. A sada da ovakva tragedija zadesi i nju... Zaista strašno - kaže Anka, i dodaje da su u Americi i oba Jovankina deteta, koji su sada punoletni.

I druge Jovankine prijateljice iz Srbije sa kojima smo kontaktirali imaju samo reči hvale za ovu ženu.
- Bila je divna osoba i ovo što se dogodilo je veoma velika tragedija. Otišla je u Ameriku, izborila se sa svim nedaćama i izvela decu na pravi put. Sada kada je trebalo da uživa, sudbina se okrutno poigrala sa njom. Zaista velika tragedija - kažu Jovankine drugarice.

Točak otkinut sa džipa smrskao desnu stranu  Jovankinog „nisana“

Točak otkinut sa džipa smrskao desnu stranu Jovankinog „nisana“


Podsetimo, Jovanka Mijatov, koja je živela u Šerervilu, poginula je na autoputu Bišop Ford kada je u njen automobil udario točak koji se otkinuo sa džipa koji je išao u suprotnom smeru, a zatim preleteo više metara i smrskao desnu stranu njenog „nisan versa“ automobila. Policija je nedaleko od nesreće zaustavila Marinu Blanko (48) iz Hemonda u Indijani sa čijeg džipa je otpao točak.

Svake dve godine menjala automobil „da ne rizikuje“


Kako kaže Anka Hajdu, njena prijateljica Jovanka Mijatov je veoma vodila računa o bezbednosti vozila.
- Znam da mi je pričala da svake dve godine menja automobil, jer ne želi da rizikuje. I stvarno se pridržavala toga. Ali, eto šta se dogodilo. Neko drugi nije vodio računa o ispravnosti svog automobila - navela je Anka.

Poslednji komentari
  • Danas Vreme: 31.07.2014 10:40h

    Saucesce porodici,bice steta posto ce doticna koja je prouzrokovala pogibiju gospodze najvjerovatnije dobiti uslovnu,posto je nedaleko od mene isto jedan doktor pod uticajem alkohola tako ubio tinejdzerku i pobjegao,a osudzen je na 8 mjeseci i pustan je prije isteka kazne.Ova sto joj je tocak otpao nije imala osiguranje i registraciju za auto onda mozete svatiti koliko je marila za druge i bezbjednost.

  • deki Vreme: 31.07.2014 13:41h

    Ova gospodja je pobrkala loncice ne treba da menja auto svako dve god drugo vec je trebala redovno da održava!

  • sumadinka Vreme: 31.07.2014 15:42h

    Od sudbine se ne moze pobeći!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP