Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PORODIČNA TRAGEDIJA

Majka Vlada Divca ne može na sahranu muža!

Autor: Ž. Dulanović - B. Jelovac | 10.01.2014 - 21:20:00h | Komentara: 0

Posmrtni ostaci Milenka Divca (77), oca košarkaša Vlada Divca, koji je tragično nastradao u saobraćnoj nesreći na Božić u Ovčar banji, danas su dopremljeni iz Čačka u Prijepolje, gde će Milenko biti sahranjen. Kako “Alo!” saznaje, njegova supruga Radmila (72) neće prisustovati poslednjem ispraćaju muža, koji će sutra biti sahranjen u 13 sati u rodnom prijepoljskom selu Ivanju. Naime, Radmila, koja je u nesreći zadobila prelom kičmenih pršljenova, prikovana je za bolničku postelju i zbog prirode povreda najverovatnije pre proleća neće ni moći u Prijepolje.

„Milenko je puno zadužio svoj grad”, kažu meštani Prijepolja

„Milenko je puno zadužio svoj grad”, kažu meštani Prijepolja

 - Rada se javila telefonom najbližim rođacima. Jako joj je teško palo što neće moći do večne kuće da isprati supruga, s kojim je pola veka delila dobro i zlo i u braku izrodila dva krasna sina, Vlada i starijeg Ivicu. I pored nesreće i gubitka muža, ostala je pribrana, čak nam je telefonom pomogla oko nekih detalja organizacije sahrane. Uvek je bila posvećena porodici i pokretačka snaga kuće. To je nadasve jedna hrabra žena - kaže jedan od bliskih prijatelja porodice Divac.

Rezultati obdukcije nastradalog Milenka trebalo bi danas da budu poznati. On je nakon nesreće bio svestan i komunikativan, ali mu se na putu ka bolnici stanje naglo pogoršalo, te je po dolasku u Čačak uprkos svim naporima lekara preminuo. Obdukcija bi trebalo da utvrdi da li je nesrećni čovek preminuo od povreda unutrašnjih organa ili od infarkta uzrokovanog strahom i stresom, pošto je bio srčani bolesnik kome je ugrađen bajpas.

Ostao bez  velikog oslonca:  Vlade Divac:

Ostao bez velikog oslonca: Vlade Divac: | Foto: Nebojša Marković

 - Nakon što je sa rođacima i prijateljima ugovorio detalje oko organizacije sahrane i pokupio nešto od ličnih stvari roditelja iz porodičnog stana u centru grada, Vlade je u sredu uveče iz Prijepolja otišao u Čačak u posetu majci, a zatim u Beograd. On i Ivica će u rodno Prijepolje danas dopratiti očeve posmrtne ostatke - kažu poznanici porodice. 

Milenko Divac biće sahranjen u porodičnoj grobnici pored svog brata blizanca Milana, koji je preminuo pre par godina. Osim rođaka, komšija i prijatelja, sahrani će prisustvovati i brojni meštani jer je, kako kažu, “Milenko puno zadužio svoj grad”. Poslednji put će se od njega oprostiti i Vladovi prijatelji iz sveta sporta, a očekuju se i brojne ličnosti iz javnog života Srbije.

Nikada nije imala udes

Poznanici Radmile Divac, protiv koje će biti podneta prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, ovu vest primili su s nevericom, jer je poznaju kao odgovornog i savesnog vozača. 
- Vozila je kola pune četiri decenije i nikada nije imala ni najmanji udes ni prijavu policije, a vozila je u cugu do Beograda, Kraljeva, Ribarske banje, mora... Nije imala običaj da vozi brzo i bila je jako savestan vozač, koji poštuje sve propise. A takav je u svemu bio i Milenko, koji je zbog starosti i bolesti pre desetak godina u potpunosti volan porodičnog “golfa“ prepustio Radi. Prvi automobil kupili su davne 1968, a nekoliko godina kasnije Rada je položila i vozački ispit i u to vreme bila među retkim ženama u ovom delu Srbije koje imaju vozačku dozvolu i aktivno voze - kaže rođak Slavko Divac.  

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP