Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SAHRANJENE ŽRTVE UDESA U MAKEDONIJI

Mališan i stric pokopani jedan pored drugog!

Autor: G. Jevremović | 04.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Osmomesečni Andrija Marinković i njegov stric Nikola (24), koji su poginuli prošlog ponedeljka u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Makedoniji, juče su sahranjeni na groblju u Ćupriji. Prizor na ćuprijskom groblju juče je bio sablasan, nepregledna kolona uplakanih i neutešnih uz posmrtni marš bleh orkestra polako je išla ka poslednjem konačištu nedužno stradalih.

Sahrana

Sahrana

Nikolin brat i Andrijin otac Dragan (34) nije prisustvovao sahrani, jer je ostao u Skoplju pored teško povređene supruge Marije (30) i sina Matije (5), njima je najpotrebniji u ovom trenutku. Više hiljada Ćupričana, rodbine, prijatelja i drugara ispratilo je mališana i njegovog strica, koji su sahranjeni jedan pored drugog. Nikolini drugari stavili su fudbalske lopte pored njegovog sanduka, pošto je bio veliki zaljubljenik u taj sport.


- Davala sam im imena, jedan je tek prohodao kroz život, a drugi je još puzao. Čiste duše sahranjujemo, oni su nedužni u ovom životu. Mi smo staro kumstvo, naši pradedi su se okumili u Gnjilanu. Zla sudbina ih je zadesila i mi smo ih izgubili zauvek - kaže kuma porodice Marinković iz Niša.

 
Sanduke sa telima Andrije i Nikole doneli su iz Skoplja otac porodice Miroljub i najstariji brat Aleksandar. Miroljub je teško bolestan, ali stoički sve podnosi, dok majka Divna nemo gleda, presahle su suze i reči.
- Moj sin Nikola (10 ) mnogo je voleo velikog Nikolu, tako ga je zvao, ne mogu da mu objasnim da ga više nema. Trese se od kad je čuo da je preminuo. Teško se nosimo sa celom tragedijom, ne znam šta da pričam, samo saginjem glavu - priča komšija Marinkovića.

 
Andrija je preminuo odmah posle saobraćajne nesreće, dok je Nikola bio u trodnevnoj komi, koja je posledica teških povreda glave i grudnog koša. Andrijin otac Dragan (34) nije prisustvovao sahrani, jer je ostao u Skoplju pored teško povređene supruge Marije (30) i sina Matije (5), njima je najpotrebniji u ovom trenutku.

- Lekari ne daju prognoze u vezi sa Marijinim oporavkom. Povređena joj je kičma, obavljena je operacija i konačna dijagnoza može da se da tek za šest meseci. Do tada se organizam oporavlja od teških trauma. Matija je dobro i njegov oporavak biće brži - kaže Marijin otac.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP