Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TUGA U ODELJENJU MIHAJLA DUMITRUA (10), KOJI JE STRADAO NA PUTU DO ŠKOLE

Mihajlova klupa ostala prazna

Autor: BRANKO JANAČKOVIĆ | 07.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 9

„Sine moj, oteo mi te iz ruke, kako ću ja bez tebe“, jecala je i gutala suze Nusreta Useinović juče nad kovčegom sina Mihajla Dumitrua (10), koji je poginuo 5. marta, kada ga je, dok su zajedno prelazili ulicu na pešačkom prelazu, udario „jugo“.

Videvši sina u kovčegu,  majka pala u nesvest:  Porodica u šoku

Videvši sina u kovčegu, majka pala u nesvest: Porodica u šoku | Foto: K. Kamenov

Nesrećna žena obema rukama je čvrsto grlila mlađeg sina Vladimira (9) dok se podizao beli pokrov sa malog kovčega. Videvši lice sina Mihajla, zauvek sklopljenih očiju kao da spava, od silne tuge pala je u nesvest ispred kuće. Otkada se desila nesreća, ona neprekidno, beznadežno ponavlja: „Oteo mi ga je iz ruku“. Ubija je sećanje na kobni trenutak.


- Dozivala sam pomoć posle nesreće dok mi je dete modro ležalo na putu: „Ljudi, pomozite mi, dete mi umire. Zovite Hitnu pomoć, ljudi...!“. Niko nije prišao, automobili su prolazili ne zaustavljajući se... Pa kakvi su to ljudi? - očajna je Nusreta.

„Mogao sam da ga slušam dan i noć“: Deda Milorad

„Mogao sam da ga slušam dan i noć“: Deda Milorad | Foto: K. Kamenov


Mnogo se tuge nadvilo nad malim belim kovčegom u domu Useinovića u niškom naselju Nikola Tesla. Uplakani rođaci, komšije i prijatelji došli su sa svih strana da se oproste od dečaka koji je svojim ponašanjem bio uzor vršnjacima. Dečakov deda po ocu, Milorad Dumitru, prekjuče se srušio kada je čuo za tragediju. Drugi put za godinu dana - otkada je iznenada preminuo sin Saša (37), Mihajlov otac, oblači crninu.

- Da li je normalno da neko tako vozi preko pešačkog prelaza i da ubije dete. Da sam bio na licu mesta preklao bih ga, meni život više ne treba. Mihajlo je bio divno dete. Njegov glas, dok mi je čitao iz knjige, delovao je smirujuće na mene. Mogao sam sa njim tako da sedim i dan i noć - poverava se kroz suze Milorad.

Mihajlo je  bio omiljen:  Lidija  Samardžija

Mihajlo je bio omiljen: Lidija Samardžija


Mihajlova smrt šokirala je i učenike O.Š. „Vasa Živković“ u Pančevu, koju je pohađao do novembra prošle godine. Sa učiteljicom su poslali telegram saučešća njegovoj majci. U odeljenju IV/1 u O.Š. „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji, ostala je prazna klupa u kojoj je sedeo nastradali dečak. I tuga u očima đaka.

- Mihajlo je bio omiljen, imao je mnogo drugova i drugarica iako je ovu školu pohađao svega tri meseca. Bio je izuzetno lepo vaspitan i stalno je pokazivao dobrotu. Jako se lepo izražavao. Takvog učenika nismo imali do sada. Kada bi mi se on obraćao, sva deca bi zanemela da bi ga čula kako govori. Znao bi da kaže „izvinite što vas prekidam“, „ako smem da kažem“, „ako mogu da primetim“... Nikada se nije podsmevao drugoj deci niti je pokazivao agresiju. Ostao mi je u sećanju poslednji čas fizičkog, jer se igrao sa devojčicama. Te igre su uvek bile divne, jer je on stalno bio nasmejan - suznih očiju priča dečakova učiteljica Lidija Samardžija.

Direktor škole Steva Tričković kaže da je veliki problem što deca iz naselja Nikola Tesla moraju da putuju do Niške Banje u školu.

- U naselju postoji odeljenje osnovne škole do 4. razreda, ali radimo na tome da se škola proširi za 500 kvadrata, pa da je pohađaju deca do 8. razreda. Napravili smo projekat i očekujemo da Direkcija za izgradnju grada konkuriše za sredstva. Školu u Brzom brodu smo čekali 10 godina, nadamo se da ovu nećemo toliko dugo - kaže Tričković.

Vozač u pritvoru
 

Vozaču „juga“ G. S. (45) iz Jelašnice nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, sudija Osnovnog suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Od vozača je uzeta krv na analizu i dat je nalog za tehnički pregled vozila.
- Uzrok saobraćajne nezogde biće utvrđen nakon obavljenog veštačenja od strane veštaka saobraćajne struke, saopštila je portparol Osnovnog tužilaštva Jelena Branković. Nesreća se desila na prelazu u naselju Nikola Tesla, na Bulevaru cara Konstantina. Majka Nusreta kaže da je posle nesreće vozač „juga“ pomerio auto.
- Zašto je pomerio auto i preparkirao ga pored puta kada su mi ubili dete - pita se Nusreta.

Poslednji komentari
  • daca Vreme: 07.03.2014 11:36h

    Tuga...

  • Nada Vreme: 07.03.2014 13:06h

    Ubiti dete na pravdi Boga... Rodis,gajis,otkidas od usta, mucis se da ga izvedes na pravi put da postane covek,i onda ti pregaze dete kao pseto. Nadam se da ce po zakonu kazniti pocinioca. Porodici saucesce,a majci da nekako izdrzi svoju bol i muku:(36

  • maja Vreme: 07.03.2014 15:09h

    Nikada te necemo zaboraviti..... ;-(

  • SLOVENAC Vreme: 07.03.2014 15:32h

    ISKRENO SOŽALJE STARŠOM IN SVOJCEM PREMINULEGA FANTA TO JE VELIKA TRAGEDIJA,VOZNIKA TREBA ZAPRETI NA ODELKU ZA MORILCE!!!! ps. upam da mi nezamerite ker je komentar v slovenščini

  • Dijana Vreme: 07.03.2014 17:37h

    Tuga... Najiskrenije saucesce porodici. Meni je pijani ludak 1986 godine sestru ubio ispred rodjene kuce... Ni dana zatvora... Ovakve odmah u zatvor na dozivotnu, bez sudjenja. Tuga... Tuga... Jadna majka, njoj je najteze... Jedan mladi zivot, cvet koji nije ni procvetao... Licno bih presudila tom manijaku bez grize savesti... Ljudi pobunimo se protiv zakona...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP