Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OPORAVLJA SE DEVETOGODIŠNJI ĐORĐE MILADINOVIĆ IZ PROKUPLJA

Moje dete nije palo, udario ga je automobil!

Autor: Lj. Mitić - B. Janačković | 26.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Devetogodišnji Đorđe Miladinović iz Prokuplja zadobio je teške povrede glave, kada je pokušavajući da pretrči ulicu, pao i glavom udario na asfaltni deo puta.

Sunčica sa  sinom Đorđem

Sunčica sa sinom Đorđem

U trenutku nesreće sa njim su bile sestre Anđela (10) i Kristina Miladinović (6), koje žive u istoj ulici, kao i nesrećni Đorđe. One tvrde da su se skupa vraćali iz sela Nova Božurna, gde su bili kod drugarice, a da je Đorđe pokušavajući da pređe sa leve na desnu stranu magistralnog puta Niš – Priština, na ulazu u Prokuplje nespretno pao i glavom udario u asfalt. Nosio je papuče i najverovatnije se okliznuo. Ipak, majka dečaka tvrdi da je on povređen tako što ga je udario automobil koji je vozila za sada nepoznata osoba.


- Pokušao je da pređe ulicu po dijagonali, kada se iz pravca Niša pojavio automobil plave boje. Đorđe je potrčao, ali mu je papuča skliznula i on se našao na putu. Prava je sreća kako ga automobil nije pregazio - kaže desetogodišnja Anđela, jedna od dve devojčice koje su bile očevici ove nesreće. Ona ističe da se automobil, koji nije išao velikom brzinom i u kojem su bila dva muškarca srednjih godina i dva deteta, odmah zaustavio, a vozač je izašao da vidi o čemu se radi.

– Uzeo je Đorđa, stavio ga u kola i odvezao kući. Nismo primetile da se pomera, a na glavi smo videle neku ranu, kao posekotina – još uvek uzbuđene tvrde sestre.

Kuća Miladinovića  u Prokuplju

Kuća Miladinovića u Prokuplju


Iako nikoga nije bilo u porodičnoj kući Miladinovića, gde dečak živi sa dve starije sestre i majkom, od komšija saznajemo da je on u momentu kada ga je dovezao čovek automobilom kući bio svestan. Tek nekih pola sata nakon toga, počeo je da se žali da ga boli glava. Bolovi su bili sve jači, pa je majka odlučila da mališana odvede u Hitnu službu Doma zdravlja. Prema podacima iz Hitne službe, Đorđe je primljen nešto posle 20 časova, odakle je odmah kolima Hitne pomoći prebačen na Odeljenje urgentne medicine Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

Iako je zbog težine povreda u početku bilo nejasno kako je došlo do povređivanja dečaka, jer se sumnjalo da ga je automobil udario, prema informacijama u policiji za sada nema dokaza za takvu tvrdnju.

Policijo, reaguj!


Majka Sunčica tvrdi da je Đorđe kada se osvestio ispričao da se šetao sa drugaricama kada ga je otpozadi udario autoobil i zahteva da policija ispita slučaj.
- U bolnici su mu otkrivene i povrede ruke, kolena i modrica na leđima, koje nije mogao da dobije, po rečima lekara, samo od pada. Tražimo da policija ispita slučaj i nađe ko ga je udario kolima. Pa kada životinju udarite stanete da vidite kako je, a ne pobegnete. Mislim da ga je udario automobil koji ga je i dovezao do kuće. Jedan komšija je video da se radi o niškim tablicama, priča očajna majka. Ona kaže da je Đorđe kao dečak prošao pakao zbog povrede i operacije noge, ali da je sada više zabrinuta jer se radi o povredi glave.

Poslednji komentari
  • Biljana Vreme: 26.09.2013 09:15h

    Decak je pretrcavao magistralni put?! Nije jasno kako je neko mogao dete koje je udario kolima da ne odveze u bolnicu, ali sta ce troje dece na magistrali u papucama???

  • Ivan Vreme: 26.09.2013 11:37h

    Decu prvo treba da naucite da idu levom stranom, kako bi oni videli auto koji im ide u susret za slucaj da vozac ne vidi njih. Druga stvar je da sam video milion odraslih balvanera koji to ne znaju, nego idu desnom stranom i rizikuju da ih neko udari otpozadi. To se uci u prvom osnovne, a mnogi nikad ne nauce.

  • nensi Vreme: 26.09.2013 16:27h

    Samo jedno jedino pitanje. Sta deca od 9, 10 i 6 godina rade na magistralnom putu. Pozvati roditelje na odgovrnost, a onda i ostale aktere ovog tuznog dogadjaja

  • zika Vreme: 26.09.2013 19:00h

    ovo je neka konstrukcija,toliko nelogicnosti u prici nije normalno,meni lici na daj pare,a dete nije bitno posluzilo je svrsi,bravo za majku i njenu brigu i vaspitanje dece,za nju nije n izabu da ima,a ne troje dece koja lutaju magistralom i ko zna kuda jos bez nadzora odrasle osobe

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP