Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TUŽILAŠTVO GODINU DANA ĆUTI O UDESIMA U KOJIMA SU POVREĐENE ZVEZDE „GRANDA”

Nema krivca za nesreću pevača

Autor: R. I. - S. A. - D. Ć. | 22.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Ni godinu dana od saobraćajnih nesreća u kojima su pevači “Zvezda Granda” Stefan Petrušić, Ana Sević i Vanja Mijatović povređeni i kada je poginula Bojana Mušikić (30) iz Vrbasa, kada su na neosvetljenom delu autoputa udarili u neobeležene betonske stubove naplatne rampe na autoputu Novi Sad - Beograd, nisu utvrđeni krivci za te nesreće!

Obezbedili put  tek nakon stradanja mladih ljudi

Obezbedili put tek nakon stradanja mladih ljudi

Nadležno tužilaštvo još se nije oglasilo povodom nesreća, a javnost nije obaveštena ko je odgovoran što ta deonica nije bila obezbeđena.


Pevačica Vanja Mijatović, koja je zadobila prelom grudnog koša i tri pršljena kada je Petrušić vozeći “reno megan” udario u neobeležene stubove i koja je provela je šest meseci u bolnici, još ne zaboravlja kako su za dlaku izbegli smrt.

Zoran Drobnjak

Zoran Drobnjak | Foto: Nebojša Marković

„Nadležni organi utvrdiće istinu“
 

Zoran Drobnjak, direktor “Puteva Srbije” negira da je ikada izjavio da “samo ćorav ne bi video neobeležen stub”.
- Ta deonica je bila uređena i kada su se desile nesreće, a kasnije je završena. Ko je kriv za nesreće utvrdiće nadležni organi - rekao je juče Drobnjak za “Alo!”.

- Osećam se sada odlično fizički jer se trudim da bude tako. Generalno se ne prisećam te večeri, ali me je sam datum podsetio na taj nemili događaj. Nije prijatno kada se prisetim kroz šta sam sve prošla, ali danas moj osmeh na licu dominira. Zahvalna sam bogu što mi je podario novi život. Danas ću otići u crkvu i zapaliti sveću, pomoliti se i zahvaliti. Izbegavam, iskreno, da idem bilo gde danas, dan ću provesti u kući. Ipak je sve još sveže u mojoj glavi, tek je jedna godina prošla, a šest meseci od boravka u bolnici - izjavila je Mijatovićeva juče za “Alo!”.

Pevačica Ana Sević, koja je zadobila povredu noge, srećna je što su izvukli živu glavu.

Lakše povređen:  Stefan Petrušić

Lakše povređen: Stefan Petrušić | Foto: Zoran Ilić


- Pre godinu dana, na ovaj dan, život je poželeo da ga volim još više! Svakog dana treba uživati u životu i radovati mu se jer je jedan sekund dovoljan da se to promeni. Ja volim život, zahvaljujem se svakoga dana bogu što je sačuvao Vanju, Stefana i mene. Zahvaljujem se i novinarima na kampanji koja je pokrenuta posle udesa, koja je sigurno pomogla da problem na tom delu puta bude rešen. Samim tim, spaseno je mnogo života - rekla nam je Ana Sević.

Ana Sević

Ana Sević | Foto: Zoran Lončarević


“Sramota ove države je što u fioci tužilaštva već godinu dana stoji prijava protiv N. N. lica kao da se ne zna da su za pogibiju naše Bojane odgovorni nadležni u ‘Putevima Srbije’. Kao da javnost ne zna da je Zoran Drobnjak otvoreno tvrdio da samo ćorav ne bi video neobeležen stub. Posle svega, još su ga i nagradili. Ne znam ni sam koliko puta smo išli kod tužioca. Za medije su obećavali da će podići optužnicu s imenom i prezimenom, a sada nam kažu da nema političke volje.

Provela  šest  meseci u bolnici:  Vanja Mijatović

Provela šest meseci u bolnici: Vanja Mijatović | Foto: Nenad Božović

U normalnim društvima, tužioci podižu optužnice u roku od 24 sata kad je jasno čija je odgovornost, a ovde ni posle godinu dana - ništa. Ni odgovornosti za Bojanin izgubljeni život, ni za živote onih koji bi na istom mestu mogli da stradaju. I kako onda da porodica kreće u privatnu tužbu? Sa verom u koji pravni sistem i pravdu? Možda će se u predizborne svrhe nešto sada i pokrenuti, što je sramota. Jedino mi je Damir Okanović izjavio saučešće”, ogorčen je Branislav Mušikić, otac stradale Bojane, koja je nastradala kada je dan posle nezgode u kojoj su povređeni pevači “Granda” udarila “seat ibicom” u neobeleženi betonski stub naplatne rampe.

Vanja Mijatović

Vanja Mijatović | Foto: Mitar Mitrović


Branislav kroz plač kaže da je njegova Bojana bila ćerka za primer i da je stradala tuđom nebrigom.

- Moja Bojana je desetak godina živela u Kotoru, gde je poslovala sa nekretninama i kao turistički vodič. Govorila je nekoliko jezika, obišla je ceo svet... I automobilom je svuda išla po inostranstvu, a nastradala je tuđom krivicom. Ne prolazim tim putem, čuo sam da je kasnije obezbeđen, ali moje Bojane više nema - rekao nam je Branislav, koji će danas sa troje dece i petoro unučadi izaći na grob nastradale ćerke.

Damir Okanović

Damir Okanović | Foto: Mladen Šurjanac

„Ispitati odgovornost tužioca”
 

“U ovaj slučaj treba da se uključi republički tužilac Zagorka Dolovac i da ispita odgovornost javnog tužioca u Novom Sadu zbog čega godinu dana nije inicirano sprovođenje krivičnog postupka protiv odgovornih lica u ‘Putevima Srbije’”, izjavio je za “Alo!” Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Poslednji komentari
  • Pera Vreme: 22.02.2014 13:49h

    Ogorcen sam zbog tvrdnje Z. Drobnjaka da je ta deonica bila uredjena u trenutku nesrece ove dece ! Verujem da samo mi "ćoravi" nismo videli, osim kamenih gromada, tu " uredjenost" ! Saucesce porodici Musikic !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP