Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MAŠINOVOĐA S. K. (52) O NESREĆI U KOJOJ SU POGINULE ČETIRi OSOBE U ZAJEČARU

„Nisam mogao da zakočim na vreme“

Autor: S. BOŽINOVIĆ - I. POPOVIĆ | 18.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

„Žao mi je što se sve ovako desilo, što su stradali toliki ljudi, ali nisam mogao ništa da uradim da sprečim nesreću i na vreme zakočim. Bilo je takvo vreme, mračno i tmurno, pa nisam video šta se nalazi na pruzi“, rekao je mašinovođa S. K. (52), koji je u policiji negirao da je razgovarao telefonom neposredno pre nego što je na samom ulazu u Zaječar, kod pružnog prelaza Vražogrnačka rampa, udario u džip, u kojem su poginule četiri osobe.

Nije im bilo spasa: Smrskani u džipu

Nije im bilo spasa: Smrskani u džipu | Foto: Suzana Božinović

U nesreći su stradali vozač „suzuki samuraja“ Jovan Ursulović (56) iz borskog sela Zlot, i Borani Nenad Cvetković (53), Mile Đorđević (63) i Srboljub Popović (53).


- Tužilaštvo je izdalo nalog da se proveri listing razgovora mašinovođe S. K. i rezultati će pokazati da li govori istinu. U trenutku nesreće, voz je išao brzinom od 59 kilomatara na sat i džip je odgurao 150 metara od rampe - kaže naš izvor iz policije.

Jovan Ursulović, Mile Đorđević

Jovan Ursulović, Mile Đorđević


Naime, nakon nesreće pronela se vest da su mašinovođa, koji je vozio lokomotivu „šveđanku“ na deonici između Negotina i Zaječara, i Ursulović bili na telefonskoj vezi. Navodno je Ursulović pitao S. K. da li je bezbedno da pređe džipom preko pruge, na šta mu je ovaj kazao da „pređe i da će uspeti“.
Mašinovođa se sumnjiči da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer nije zaustavio voz na pružnom prelazu, iako je imao pisani nalog da se zaustavi jer je prelaz nebezbedan. Ursulović, koji je bio član Planinarskog kluba „Malinik“ iz Zlota je sa trojicom prijatelja krenuo na Staru planinu, kod Knjaževca.

- Čuo sam stravičan prasak i jauke, pa sam istrčao napolje. Video sam kako voz pred sobom nosi automobil. Lokomotiva ih je vukla gotovo 200 metara. Kada se zaustavila, video sam da je džip smrskan - kaže nam Vladimir Vidojković, očevidac događaja.

Ursulović je vozio „suzuki samuraj“ i navodno je pokušao je da vozilom prođe pored spuštene pružne rampe.

- Moj ujak je voleo planinarenje. Krenuo je veče pre tragedije iz Zlota i prespavao je kod jednog prijatelja u Boru. Žurio je, a jedva je čekao da pođe. U nedelju su nas pozvali i rekli nam da ga je udario voz. Ne znam kako je to moglo da mu se desi. Lekari su nam rekli da je davao znake života, ali da je umro ubrzo nakon prijema u bolnicu - rekao nam je Ursulovićev sestrić Ljubisav Marjanović.

Nenad Cvetković

Nenad Cvetković

Voleo prirodu


Plač i jauci odjekivali su juče u kući Nenada Cvetkovića, penzionisanog radnika RTB „Bor“’.
„Mile je pre gotovo četvrt veka imao tešku nesreću na poslu. Na njega je tada pao teret težak gotovo dve tone, tako da je jedva ostao živ. Nakon toga, potpuno se promenio, živeo je zdravo i voleo da ide u prirodu. Međutim, upravo ta njegova ljubav ga je, izgleda, koštala života“, ispričale su nam komšije.

Srboljub Popović

Srboljub Popović

Kobni put


Srboljub Popović nije bio zaposlen, a često su ga u Boru zaticali kako trči sa jednog na drugi kraj grada. Bio je dobar prijatelj sa ostala tri stradala. Svi su vrlo često sedeli ispred prodavnice „Keti“, gde su se i dogovorili da odu na Staru planinu. Pretpostavlja se da je Srbu pozvao Mile Đorđević, penzionisani radnik RTB-a. „Dva dana pre tragedije su se dogovorili da odu na Staru planinu. Ispostavilo se da je taj put bio koban za sve njih“, rekao je nam je jedan njihov prijatelj.

Poslednji komentari
  • gago Vreme: 18.02.2014 09:47h

    Citam ovaj tekst i ne verujem.Masinovodja se nije zaustavio na neobezbedjenom prelazu pa vozac pokusao da zaobidje spustenu rampu.Ko je ovde lud?

  • MIMI Vreme: 18.02.2014 13:58h

    Upravo isto razmišljam kao i g-din Gago...Zaista u prvoj objavi na vestima TV-u o ovom događaju je javljeno da je to OBEZBEĐEN PRUŽNI PRELAZ! Sada čitam da je RAMPA BILA SPUŠTENA...Pa šta je mašinovođa kriv i ČEMU DA STANE ako JE RAMPA...????? Pa ti ljudi su se KOCKALI sa životom! Svakako SUČEŠĆE PORODICAMA, velika tragedija ALI ...Nemoj mo praviti još jednu ...Trba sve dobro ispitati NEŠTO SE NE SLAŽE!

  • milena Vreme: 18.02.2014 15:15h

    samo u srbiji voz mora da stane na pružnom prelazu... između ostalog zbog toga su nam i povećana vozna vremena, jednom sam putovala iz beograda do užica, voz je od beograda do valjeva stao čini mi se 30 puta na pružnim prelazima, dakle produženo je vozno vreme za najmanje pola sata... a sam bog zna koliko u srbiji ima tzv divljih pružnih prelaza koe su lokalni političari aminovali u predizbornim kampanjama...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP