Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SAHRANJENA KATARINA STOIČKOV (20)

„Nismo verovali da je poginula!”

Autor: B. Janačković | 22.01.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

“Kada su Kaćine drugarice javile da je poginula u udesu, bili smo u neverici, nadali smo se da je u pitanju greška.

Krenula na posao i  poginula: Katarina  Stoičkov

Krenula na posao i poginula: Katarina Stoičkov | Foto: K. Kamenov

Obilazili smo bolnice, bili smo na Neurohirugiji, gde se nalazilo troje povređenih, gledali imena, ali nije bilo naše ćerke. Nismo verovali sve dok nismo videli njeno telo u kapeli na Novom groblju“, slomljen tugom priča Dragan Stoičkov, otac Katarine Stoičkov (20), koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 19. januara oko 19 časova na putu Bobovište-Rutevac kod Aleksinca, sa drugom Dejanom Stojevim (24).


Katarina se honorarno bavila promocijama, pa je sa prijateljicama pošla te večeri u Trstenik, gde je bila zakazana promocija jednog pića, a Dejan ih je povezao svojim automobilom. Do nesreće je došlo kada se u njihov “mercedes”, usled neprilagođene brzine kretanja, zakucao “reno laguna”, koji je vozila Marina N. (25) iz Aleksinca. Dragan kaže da je ćerku video poslednji put tog jutra, kada je polazio na put.

Slomljen tugom:  Dragan Stoičkov

Slomljen tugom: Dragan Stoičkov | Foto: K. Kamenov


- Bilo je pet ujutro, a ona je još bila za računarom. Rekoh joj: „Ćero, lezi da spavaš, kasno je“. Poslušala me je, tada sam je i poljubio poslednji put. Predveče je otišla na promociju, a drugarice su nam javile za nesreću. Kako smo saznali, bilo ih je petoro u autu, ona je sedela u “mercedesu” na zadnjem sedištu. Prilikom sudara bradom je udarila u sedište, zbog čega je došlo do preloma vratnih pršljenova. Od petoro dece, ona je bila druga po starosti.

Radio sam po ceo dan, samo da oni imaju sve. Moram sada da budem jak, kao od čelika, zbog ostale dece - kaže Dragan. Dobrosav Đorđević, Katarinin deda, kaže da ju je poslednji put video oko 18 časova, kada je kretala na put.
- Rekla mi je: „Deda, idem da zaradim neku paru“. Ona je dugo igrala rukomet za „Naisu“, ali je napravila pauzu jer je trebalo da operiše devijaciju nosne pregrade. Planirala je posle toga da nastavi da trenira rukomet - priča Đorđević.

Drugi udes nije preživeo: Dejan Stojev

Drugi udes nije preživeo: Dejan Stojev | Foto: K. Kamenov


Dejan Stojev bio je uzoran mladić. Sa Katarinom se znao jer su im roditelji iz istog sela. Toga dana roditeljima je rekao da ide na slavu, ali je verovatno promenio plan po izlasku u grad.

- Ceo dan je prao i sređivao naš “mercedes 124“. Pitao sam ga da li mu treba auto jer sam i ja išao kod prijatelja na slavu. Otišao je oko 18.30. On se ne bavi promocijama, ali je verovatno sreo drugarice u gradu, pa je pristao da ih preveze. Kada sam došao uveče u 1.30, dočekala me jepolicija u dvorištu.
Nisu mi odmah saopštili vest o Dejanovoj pogibiji jer nije stigla Hitna pomoć, ali sam odmah video koliko ima sati - priča Dejanov otac Asen Stojev. On kaže da je Dejan 2000. preživeo težak udes kada ga je udario automobil dok je vozio bicikl, zbog čega je nekoliko dana je bio u komi. Katarina Stoičkov je juče sahranjena na Novom groblju u Nišu, a Dejan Stojev na večni počinak će biti ispraćen danas.

Vozač „renoa“ pod nadzorom policije


Vozač „renoa“ Marina N. (26) iz Aleksinca zadobila je teške telesne povrede, hospitalizovana je na Hirurškoj klinici i njeno stanje je stabilno. Ona se nalazi pod nadzorom policije u niškom KC. Teške povrede zadobio je i putnik iz “mercedesa“ Aleksandar Đ. (21) iz Prokuplja, koji je zadržan na Ortopediji zbog preloma butne kosti i zgloba ruke, dok je putnica iz istog vozila Dragana P. (20) iz Niša samo lakše povređena.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP