Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SOKOBANJA OPLAKUJE STRADALU PORODICU

Nisu stigli da vide prvo unuče

Autor: Suzana Božinović | 06.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

„Videla sam ih kada su krenuli, bili su raspoloženi i nasmejani. Poneli su stvari i poklone za novorođeno unuče. Stojan je seo za volan. E, da su znali da im je to poslednja vožnja“, kaže komšinica Stojana Denkića (28), koji je u nedelju oko 17.30 sa svojim roditeljima Nikolom (62) i Dušicom Denkić (64) iz Sokobanje poginuo u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Niš kod Vrčina.

Nikola Denkić (62), Dušica Denkić (64), Stojan Denkić (28)

Nikola Denkić (62), Dušica Denkić (64), Stojan Denkić (28)

Nikola (62) i Dušica Denkić (64) sa sinom Stojanom (28)
krenuli kod ćerke u Beograd, koja se porodila pre dva meseca

Njihova kuća u Sokobanji juče je bila prazna, svi rođaci su otišli u Beograd. Denkići su se u Sokobanju doselili sa Kosova i Metohije, tako da u tom mestu i nemaju mnogo rođaka. U njihovoj ulici zatekli smo samo komšije. Plaču za Stojanom, koji je bio diplomirani pravnik i živeo i radio u Beogradu, njegovim ocem Nikolom, profesorom engleskog jezika u Osnovnoj školi “Mitropolit Mihailo” u Sokobanji, i majkom Dušicom, profesorom engleskog jezika u penziji.


- Nikola i Dušica su bili omiljeni profesori. Stojan je u Sokobanju došao da sa roditeljima proslavi Novu godinu. Planirali su da nakon praznika krenu u Beograd, gde živi njihova ćerka, Stojanova sestra, koja se porodila pre skoro dva meseca. Mislim da je Dušica planirala da ostane kod ćerke neko vreme da joj pomogne sa bebom - rekla nam je jedna komšinica i zaplakala.

Drugi komšija, koji je krenuo do prodavnice, pa zastao videvši uplakanu komšinicu, dodao je:

Porodična  kuća ostala  prazna

Porodična kuća ostala prazna | Foto: Suzana Božinović

- Dušica se penzionisala pre dva meseca. Htela je da bude slobodna kad joj se ćerka porodi da može da pomaže oko unučeta. Šta se dogodilo, nikom nije jasno. Žao nam je mnogo, tek je trebalo da uživaju, da ožene Stojana, da čuvaju unuke. Žao nam je i njihove ćerke, tri groba ima da oplakuje - kaže komšija pognute glave.

Meštani su u neverici. Samo se o Denkićima govori u Sokobanji. Prisećaju se ljudi susreta s njima, prisećaju kada su ih poslednji put videli ili sreli, prisećaju se šta su sa njima razgovarali...

-Ma to je jednom dobra i poštena porodica. Nikola i Dušica su sve uložili u svoju decu. Bili su mirni, tihi, druželjubivi, pomalo i povučeni. Od njih si uvek mogao da čuješ lepu reč, koristan savet. Tragedija, velika tragedija - kaže komšinica.

Ostali mrtvi na licu mesta
Nesreća se dogodila kada je iz neutvrđenih razloga automobil „opel korsa“, kojim je upravljao Stojan, izgubio kontrolu i sleteo s kolovoza, nakon što se nekoliko puta prevrnuo. Sin i roditelji su poginuli na licu mesta. Za sada se još uvek ne zna uzrok nesreće i šta je Stojana nateralo da skrene. Istraga će otkriti uzrok.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP