Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ĆERKA CRKVENJAKA IZ VRANJA PREDOSEĆALA TRAGEDIJU

Ocu rekla da sporije vozi „jer će svi da odu u nebesa“

Autor: Veselin Pešić | 19.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 5

Četvorogodišnja devojčica iz Vranja, čiji su majka Maja Piljanović (26) i dvogodišnji brat poginuli, a otac Siniša (30) teško povređen prekjuče u udesu kod Šapca, kao da je predosećala veliku porodičnu tragediju.

Siniša (30) i Maja  (26) Piljanović

Siniša (30) i Maja (26) Piljanović

- Pre petnaestak dana, Piljanovići su boravili u zimskom sportskom centru na Besnoj kobili. Komšinica Jasmina onomad je ispričala da je devojčica upozorila oca Sinišu da sporije vozi „jer će svi da odu u nebesa“. Nedavno je baka Jasmina sa njom u crkvenom dućanu kupovala cveće. Devojčica je rekla babi da ne kupi samo jedan, već više buketa - priča komšinica porodice čija je nesreća donela tugu u Vranje.

Sinišu je verovatno savladao umor: Stub u koji su se zakucali

Sinišu je verovatno savladao umor: Stub u koji su se zakucali | Foto: S. B.


Po devojčicu, koja je lakše povređena, rođaci su juče otišli u Šabac kako bi je izveli iz bolnice i doveli kući, dok je Siniša, starešina hrama Svete Trojice i sekretar Eparhije vranjske, u Kliničkom centru u Beogradu u veoma teškom stanju i lekari se još bore za njegov život. Mada su posle obdukcije 18. februara trebalo da budu dopremljena tela majke i sina, još nije odlučeno kada će biti sahranjeni u Vranju.

Majine roditelje u naselju Šaprance u Vranju juče su posetili i izrazili saučešće komandant Četvrte brigade Kopnene vojske brigadni general Zoran Lubura sa saradnicima i vladika Vranjske episkopije Pahomije.

U udesu stradali majka i sin

U udesu stradali majka i sin | Foto: S. B.

Ispred porodičnog doma Jasmine i Srboljuba Gogića, u kojem se Maja rodila i do udaje živela sa sestrama bliznakinjama Milicom i Maricom, juče je bilo mnogo parkiranih automobila i snuždenih prijatelja, komšija i rođaka koji su došli da sa ukućanima podele tugu.

- U naselju Šaprance ponosili smo se Majom, koja je završila medicinsku školu. Uvek je bila vedra, vredna i skromna - priča jedan od najbliših komšija Stojadin Anđelković.

Zvaničnih rezultata istrage još nema, ali porodica i prijatelji veruju da je Siniša, koji je sa porodicom krenuo kod svoje majke u BiH, zbog umora izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski stub pokraj puta Šabac-Loznica.
Poslednji komentari
  • uros Vreme: 19.02.2015 09:02h

    On nije crkvenjak nego protojerej! Ne pisite gluposti. Crkvenjak je covek koji radi u crkvi (prodaje svece, itd). Protojerej je svestenik, staresina u nekoj crkvi!

  • Aleksa Vreme: 19.02.2015 11:02h

    To je previse malo dete da bi se tako izrazavalo ... Mora da je nesto , siroto sanjalo ,ili predosetilo ... a otac nije cuo "rec bozju" kroz usta svoje cerke, te je vozio brzo (da li je ?) U svakom slucaju, on je kaznjen za doveka. Tuga i jad.

  • glorija Vreme: 19.02.2015 11:24h

    Iskreno saucesce porodici. Strasna tragedija. Dajte vise prekinite sa vestima rekla, kazala. Rekla devojcica od 4.god. svi ce da odu u nebesa ili rekla devojcica baki da kupi vise buketa. Prekinite vise sa takvim glupostima i pricama po kuloarima. Sramota. Imajte malo postovanja prema porodici i prema ocu - svesteniku Sinisi koji se bori za zivot i koji vazi za jednog dobrog i postenog coveka

  • EnkooknE Vreme: 19.02.2015 12:57h

    Logika? Kakvo "ko da je predosećala" crno... Govorila mu je da sporije vozi jer očigledno vozi brzo. Druga stvar da je zaspao a vozio propisanom brzinom ne bi auto ovako smrskano izgledao... Tako da koincidencija ne postoji, kao da govorim detetu da babaroge ne postoje.

  • Perla Vreme: 19.02.2015 18:37h

    Дрга Глорија, ово није причање по кулоарима. И свако има поштовања према оном ко се бори за живот. Нема потребе, чак је и ружно, да нас упозоравате на то. Због чега сте написали "Срамота"? Кога треба да је срамота? Читаоце, који саучествују у болу? Или новине које такође саучествују у болу? Знате шта је срамота? То што није проверено да ли је страдалник црквењак или јереј, односно протојереј. А да деца могу да предосете... Наравно да могу. Нарочито ако неко вози брзо. Боље да се помолимо за све њих, да нас заиста не буде срамота, ако смо људи и хришћани.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP