Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRONAĐEN „GOLF“ KOJIM JE USMRĆEN MARKO JOVANOVIĆ (31)

Očuh sa ubicom sekao automobil?!

Autor: J. Paunović | 07.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Automobil „golf 2“, kojim je Uroš Mikić (22) na Vidikovcu usmrtio Marka Jovanovića (31), pronađen je juče u šumi u Železniku bez registracionih tablica, dok mu je šasija bila isečena. Policija sumnja da je vozaču ubici očuh pomogao da se otarasi vozila. Mikić se juče kod tužioca branio ćutanjem.

Auto nađen u  šumi u Železniku

Auto nađen u šumi u Železniku

- Nakon nesreće, policija je odmah formirala tim koji se dao u potragu za automobilom. Na osnovu operativnih saznanja, tamni „golf“ pronađen je u šumi. Motor je isečen na delove. Međutim, upoređivanjem brojeva sa vozila potvrđeno je da se radi o automobilu koji je usmrtio pešaka - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi i dodaje da su u potrazi za „golfom“ bili angažovani policajci sa Voždovca, iz Rakovice, sa Čukarice, ali i iz Uprave kriminalstičke policije.


Kako „Alo!“ saznaje, Mikić je već bio devet meseci u zatvoru, i to zbog posedovanja oko 100 grama heroina. Iz ćelije je izašao pre mesec i po, a juče mu je bilo zakazano novo ročište vezano za slučaj posedovanja narkotika.
Reporteri „Alo!“ pokušali su juče da razgovaraju s porodicom Mikića, ali u tome nisu uspeli. Kako kažu njihove komšije, zaključali su se u kuću i ne izlaze otkad je Uroš uhapšen.

Uroš Mikić sa očuhom

Uroš Mikić sa očuhom


- Nismo ih dobro poznavali. Oni su ljudi koji žive svoj život. Taj momak mi je uvek bi sumnjiv - kaže jedan od komšija porodice Mikić.
Ono što će još svakako obeležiti ovaj slučaj jeste nemogućnost poligrafskog testiranja Uroševog očuha, koji je dva puta bio nepodoban zbog pijanstva! Narednih dana biće poznato da li će i on odgovarati krivično zbog pomaganja.

Kako „Alo!“ saznaje, nakon saobraćajne nesreće i saznanja da je usmrtio pešaka, Mikić je pobegao sa mesta nesreće i pozvao majku u pomoć. Kasnije su se vratili na mesto nesreće i gledali kako policija radi uviđaj. Još nije poznato ko je sve pomagao u prikrivanju i seči automobila. Veruje se da je najveći učinak imao njegov očuh, koji i sam radi na jednom auto-otpadu.
Mikiću je određen policijski pritvor do 30 dana. Tokom saslušanja kod tužioca, kako nezvanično saznajemo, on se ponašao normalno i nije pokazivao nikakve emocije.

Bojan tokom protesta   nakon smrti sina

Bojan tokom protesta nakon smrti sina | Foto: B. Karanović

„Upaliću sveću za Marka“

Bojan Jovanović, otac Luke Jovanovića, koga je „kantrimenom“ usmrtio Marko Milićev, kaže za „Alo!“ da kada god vidi da je vinovnik nesreće pobegao, ponovo proživljava svoju tragediju.
- Mnogo me boli što ništa nismo naučili i što ništa nije preduzeto da se kazne drastično povećaju za osobe koje nakon nesreće pobegnu i na taj način stvaraju dodatnu agoniju porodici žrtve. Pogibija Marka Jovanovića me je pogodila i ja kao čovek osećam veliku potrebu da odem i posetim njegovu porodicu. Takođe i da zapalim sveću na mestu gde je nastradao. Pokušaću da im kažem šta ih očekuje i da preostalu ljubav usmere ka njegovom bratu. Najbolje znam da ne postoje reči utehe, ali i da Marka više ništa ne može vratiti - u dahu priča Bojan.
On navodi da ga je brzo pronalaženje krivca za nesreću i automobila koji je juče pronađen na trenutak obradovalo.
- Kada je u pitanju slučaj „kantrimen“, iako je prošlo deset meseci od tragedije, postoje pitanja na koja nisam dobio odgovor. Među njima su i gde je taj automobil i ko je njegov vlasnik - očajan je Bojan, ali ne gubi nadu da će na sva pitanja dobiti odgovore.E. S.

Poslednji komentari
  • ГОРАН Vreme: 07.05.2015 12:09h

    Да ли су мислили да једовољно само исећи број шасије?Па бар још на три места има и број шасије и бр мотора!Треба то закључати и кључ бацити у САВУ...

  • Zatvor Vreme: 07.05.2015 12:13h

    Celu porodicu treba strpati u zatvor: Ovoga što je pregazio i pobegao, njegovu majku što je došla po njega, a što je najgore posmatrala uviđaj zajedno sa njim oca, što je isekao auto kojim je usmrćen mladić Jovanović!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP