Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TROJE MLADIH SAHRANJENO JUČE U NOVOM SADU I KOVILJU

„Oni nas nikad neće napustiti”

Autor: Nikola N. Travica | 11.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

“Oni nas nikad neće napsutiti. Osećamo da nas naša čuvaju odozgo i osećamo njihovo prisustvo sa nebesima”, rekao je juče u oproštajnom govoru reditelj Dragoslav Bokan dok je stajao pored kovčega Aleksandra Coleta Marića (20), koji je u nedelju veče sa Vladicom Vanjom Matović (20) i Milicom Ležimirac (20), poginuo kada ih je, u Novom Sadu, svojim “audijem 8” pokosio Despot Vranić (21).

Neutešni roditelji  stradale Milice   Ležimirac (20)

Neutešni roditelji stradale Milice Ležimirac (20) | Foto: Nikola Travica

Od Aleksandra se na Uspenskom groblju u Novom Sadu, oprostio otac Goran Marić, poznati menadžer bivše Jugoslavije, majka i trojica braće. Oproštaj je najteže podnela Aleksandrova majka koja se sve vreme, dok su trojica sveštenika služila opelo, oslanjala na svog supruga.

Despot Vranić

Despot Vranić

Pored rodbine i prijatelja, poslednjem ispraćaju pristvovao je i Nenad Čanak, lider LSV, Nele Karajlić, frontmen grupe “Zabranjeno pušenje”, političar Milorad Mirčić, glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i mnogi drugi. Oproštaj je najteže podnela Aleksandrova majka koja se sve vreme, dok su trojica sveštenika služila opelo, oslanjala na svog supruga. Nakon čega su puštene dve rep pesme koje je Aleksandar voleo, a njegovi prijatelji su na sanduk položili slušalice i dukserice koje je voleo.
- Ovo je nezapamćena tragedija - rekao je Bokan i dodao i da je njemu sa godinu dana preminuo sin.


“Ovo je više nego strašno, umesto da ga pratimo na prijemni ispit koji je trebalo 20. juna da polaže na Muzičkoj akademiji, mi našeg Stoleta pratimo na put bez povratka. Njegov osmeh, vedrina i smisao za humor, večno će nam ostati u sećanju i živeće sa nama dokle god budemo mi hodali ovom zemljom”, rekla je za “Alo!” Aleksandrova prijateljica s kojom je proveo svoje detinjstvo.
Nakon što je sanduk sa njegovim telom položen u zemlju začuli su se jecaji njegovih najbližih čija su srca slomljena.

Žrtve obesnog vozača: Vladica,  Aleksandar i Milica

Žrtve obesnog vozača: Vladica, Aleksandar i Milica
Od Vladice Matović su se, novosadskom Novom groblju, nakon opela sveštenika, od nje su oprostili roditelji, mlađi brat, rođaci i prijatelji. Oproštajni govor su održala njena dva prijatelja, od kojih je jedan rekao:


-Verujem da si otišla među anđele jer si to to zaslužila, a tvoj mlađi brat će biti ponosan na sestru- rekao je Vanjin drug u oproštajnom govoru, nakon čega je kolona od stotinak ljudi koračajući za belim kovčegom, mu mimohodu otišla do grobnog mesta gde je njeno telo položeno.

Milica je sahranjena  u belom kovčegu

Milica je sahranjena u belom kovčegu | Foto: Nikola Travica
Milica Ležimirac ispraćena je sa Almaškog groblja u Novom Sadu nakon opela koje je održao jedan sveštenik. Telo nesrećne devojkeje odvezao u mesto Kovilj u blizini Novog Sada gde je sahranjena u porodičnu grobnicu. Od nje su se oprostili majka, otac, brat i baka, a beli kovčeg je bio prekriven velikom količinom cveća i venaca.

Poslednji ispraćaj Vladice Vanje  Matović (20)

Poslednji ispraćaj Vladice Vanje Matović (20) | Foto: Nikola Travica
Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu od poginulih studentkinja Vladice Matović i Milice Ležimirac i njihovog školskog druga Aleksandra Marića poslednji put su se oprostili zaposleni na Univerzitetu u Novom Sadu, kao i kolege studenti.
Ispred FTN-a neutešnoj rodbini obratio se dekan ove ustanove prof. Rade Doroslovački. On je kazao da se opraštamo od života koji je tek počeo, života koji je ostao nedovršen.


On se osvrnuo na pogibiju troje mladih koja se odigrala u noći između subote i nedelje.

Ožalošćena porodica  Aleksandra Marića (20)

Ožalošćena porodica Aleksandra Marića (20
“Naša Vladica je bila na završetku prve godine studija, tek je zavirila u našu porodicu zvanu Fakultet tehničkih nauka, a već smo je izgubili. Ostaće sećanje na njenu lepotu, osmeh i pozitivnu energiju kojom je obasjavala svoje najdraže, kao i svoje kolege i koleginice”, rekao je Doroslovački.


Direktor departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment, prof. Bojan Lalić čiji je Vladica bila student, rekao je da su tri mlada života prestala zbog pogrešnog trenutka i pogrešnog mesta.

Na ispraćaju  Aleksandra Marića,  bili  Nenad Čanak  i Nele Karajlić

Na ispraćaju Aleksandra Marića, bili Nenad Čanak i Nele Karajlić
“Po ko zna koji put smo u situaciji da prizivamo ljubav prema svakom biću da bismo ovu tužnu vest pretvorili u poruku i opomenu. Brzina života, brzina misli, reagovanja, i na kraju, brzina umiranja, danas su postali generacijski trend”, rekao je profesor, dodavši da za to nisu pravljeni studijski programi, niti za to se odgajaju najbolji studenti.

Poslednji komentari
  • Bojan Vreme: 11.06.2014 14:31h

    Vozac ubica je onaj koji je prosao na crveno!Zao mi je i ovo je velika tragedija ali momak iz Audija nije prosao na crveno.

  • anazg Vreme: 11.06.2014 15:18h

    ma da, svi krive ovog jer je vozio 160, naravno da je za osudu, ali nećemo zaboravit da je ovaj pazio na semafor ne bi uopče došlo do sudara već kroz crveno prođe, jasno je tko je kriv,samo mi žao djevojaka koje su nedužne poginule

  • Jovica Vreme: 12.06.2014 07:33h

    @anazg@ Takodje necemo zaboraviti ni da je 160 vise od tri puta od dozvoljenog, takodje necemo zaboraviti ni da je posle tog semafora pesacki prelaz preko kog su recimo prolazili njih 4, a iza tog pesackog, takodje necemo zaboraviti da ima jos 2-3 semafora. Ko zna ko bi drugi poginuo, jer sa 160 ne moze da se zakoci bas u mestu. O alkoholu da i ne pricamo..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP