Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUĐENJE ZA SMRT MIHAJLA DUMITRUA (10)

Optuženi: Hteo sam da ga spasem! Majka dečaka: Lažeš, zgazio si ga ko stoku!

Autor: Kurir | 09.09.2014 - 16:16:00h | Komentara: 0

Goran Stojanović (49) iz Jelašnice, koji je 5. marta ove godine na obeleženom pešačkom prelazu na Bulevaru cara Konstantina usmrtio desetogodišnjeg Mihajla Dumitrua naočigled njegove majke Nusrete, priznao je krivicu na jučerašnjem suđenju.

Dumitru

Mihajlo Dumitru

On je izrazio žaljenje što je „jedna anđeoska duša prešla u nebesko carstvo“ i zatražio oproštaj od njegove porodice. Međutim, Mihajlova majka, na vrlo emotivnom svedočenju, odbila je da mu oprosti, ogorčena što je, kako tvrdi, lagao o onome šta se desilo kobnog dana.

Sumnju u navode optuženog i njegove supruge, koja je takođe svedočila, izrazio je i advokat oštećenih Bratislav Stojanović, jer su oboje promenili iskaze iznete u istrazi u pogledu mesta na kojem je došlo do nesreće.
 
- Sve se desilo munjevitom brzinom. Dečak se stvorio ispred mene, nisam imao vremena da zakočim. Zdravstveni radnik sam, pa sam odmah pritrčao mališanu i počeo s reanimacijom, a moja supruga je zvala Hitnu pomoć. Video sam ženu koja mi pritrčava i govori: „Što mi ubi dete?“ Bog mi je svedok da od tada nemam mira. Čim sam izašao iz pritvora, otišao sam u crkvu i molio se za dušu pokojnog Mihajla. Hteo sam da izrazim saučešće i izvinim se porodici odmah nakon udesa, ali čuo sam da oni to ne žele. Zato želim da to sad učinim - rekao je Stojanović tokom saslušanja, a zatim se okrenuo ka porodici i rekao:
- Molim boga i vas da mi oprostite. Ne mogu opisati koliko mi je žao što je dečak stradao.

Drhtavim glasom, jedva zadržavajući suze, Nusreta je opisala poslednje trenutke svog sina.

- Povela sam sina u školu, držala sam ga levom rukom, a u desnoj mi je bio kišobran. Kad sam stigla do kraja pešačkog, moje dete je nestalo, a ja sam bila na zemlji. Ugledala sam ga, bio je sav plav, sav plav... - ponavljala je nesrećna majka. Kaže da se nadala da će se Mihajlo osvestiti.

 
- Uhvatila sam ga za ruku, pulsa nije bilo. Otkopčala sam mu jaknicu, srce nije kucalo. Taj čovek mi je prišao i kazao: „Ja sam ubio tvoje dete, i šta sad!“ Kao da je moj sin stoka. Gospodin kaže i da je hteo da mu pomogne. Niko nije prišao, sama sam pokušavala da ga spasem, sama sam zvala i Hitnu pomoć - ispričala je potresena majka.

Nastavak suđenja zakazan je za 23. oktobar, kada će biti prikazan video-snimak nesreće.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP