Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STIGLE GA EMOCIJE

Optuženi policajac plakao kao dete dok je iznosio odbranu

Autor: N.N.Travica | 27.03.2014 - 17:08:00h | Komentara: 8

-Voleo bi da je Simke danas ovde, a da sam ja tamo gde je on. Priznajem to što se navodi u optužnici, ali ne priznajem da sam delo učinio sa umišljajem. Neslana šala mi je došla glave. Kada sam video šta sam uradio hteo sam i sebe da ubijem, ali su me u tome sprečili. – lijući suze u prepunoj sudnici Višeg suda u Novom Sadu, izjavio je policajac Miodrag Ristić (32), koji je u oktobru prošle godine usmrtio svog kolegu Aleksandra Simića (28).

Miodrag Ristić i Aleksandar Simić

Miodrag Ristić i Aleksandar Simić | Foto: N. N. Travica

Zvuk plača i jecaji rodbine okrivljenog i osumnjičenog policajca obeležili su suđenje za ubistvo koje se dogodilo u noći između 6. i 7. oktobra 2013. godine u „Tapas baru“, u novosadskoj Ulici Laze Telečkog, gde je Ristić hicem iz službenog pištolja usmrtio kolegu. Na početku suđenja u Višem sudu u Novom Sadu pred krivičnim većem kojim predsedava sudija Vidoje Mitrić, optuženi Ristić je izneo svoju odbranu.
Oštećeni Tomislav Simić brat pokojnog Aleksandra rekao je da optuženog neće goniti i da ostaje kod svega što je izjavio u istrazi.
Ristić koji je bio pripadnik interventne jedinice novosadske policije, jedva skupivši snage da ispriča šta se kobne noći događalo, ispričao je da je je prethodnog dana na poslu prilikom jedne intervencije repetirao pištolj, ostavivši ga sa metkom u cevi.
- Otišao sam u lokal i zatekao kolegu Simića i Bobana Blagojevića, kojeg sam pozvao na piće u drugi lokal, a to se odnosilo i na Simića. Boban je rekao da sačekam da popije piće. Pogledao sam u Simića i izvadio pištolj iz torbice, zaboravio sam da je metak u cevi. Okrenuo sam ga prema njemu, misleći samo da „škljocnem“. – rekao je Ristić, dodavši da se nekoliko kolega u stanici i ranije šalilo na ovaj način, te da sada vidi koliko je to bilo glupo.
Optuženi je ispričao da se Simić srušio na pod lokala, a da mu je on odmah prišao dozivajući ga. Stavio mu je stolnjak ispod glave. U tom trenutku ništa više nije znao šta se oko njega događa, jedino ga je interesovalo da li će mu kolega ostati živ i kako da mu pomogne.
-Simke me je pogledao i klimnuo mi je glavom. Iše ne sećam, sem da sam samo gledao kako sebi da oduzmem život. Hteo sam da prinesm pištolj svojoj glavi, ali su me sprečili u toj nameri – brišući suze ispričao je Miodrag.
Svedok Boban Blagojević potvrdio je pred sudom da je video pištolj u Ristićevim rukama, kategorički tvrdeći da RIstić nikako nije želeo Simiću da oduzme život. On je izjavio das u svi bili prijatelji.
- Mogu sopstvenim životom da garantujem da nije hteo da ubije Simića – bio je jasan Blagojević.
Ristićev branilac Boško Arsenijević predložio je sudu da njegov klijent bude pušten iz pritvora i da se brani sa slobode, čemu se zamenik javnog tužioca kategorički usprotivio. Nakon pause od 5 minuta, prisutnima je saopšteno da je krivično veće ipak odlučilo da optuženi i dalje ostane u pritvoru.Glavni
pretres se nastavlja 8. aprila, kada je predviđeno da sudski veštak neuropshijatar predočiti svoj nalaz.
Poslednji komentari
  • GrujaNS Vreme: 27.03.2014 17:44h

    Strašna tragedija. Upropašteni životi i optuženog i pokojnog. Upropaštene porodice. Strašno je sve ovo što sam pročitao. Ni sudiji nije lako u ovakvoj situaciji da sudi i presudi čoveku koji ovako nešto počini. Dovoljno je već kažnjen. Jel moguće da ga drže u pritvoru već toliko dugo, a jasno kao beli dan da je u pitanju nehat.

  • oficir Vreme: 28.03.2014 07:21h

    U pitanju je obucenost ljudi u plavom. Ne zelim da popujem, ali, da li ste culi da je neki oficir pucao u svog kolegu. U Akademiji je obuka rigorozna. Cev oruzja se ni u ludilu ne okrece prema coveku. To je danak instant obuci i losem odabiru kadra. Nad tim treba da placemo, jer sutra takvi treba da nas stite sa metkom u cevi...U kakvoj to zemlji zivimo????????????????????????????????????????

  • Драгомир Vreme: 28.03.2014 07:26h

    Ћерко,како сам плакала?У,мамо,за'ебала си све!

  • kopač kontejnera Vreme: 28.03.2014 09:19h

    Ne treba ga puštati iz pritvora. Radio je to i ranije. Našao je slabijeg od sebe i pretio mu godinama pištoljem. Zašto nije uperio pištolj u Blagojevića koji je kategorički rekao da neće da ide u drugi lokal. Samim tim što je uperio pištolj u Simića znači da je hteo, pod pretnjom, pištoljem da ga odvede tamo gde on hoće da pije. Nije to samo ubistvo to je i kidnapovanje pretnjom oružjem. Pa on radi u policiji i treba da zna da se sa oružjem ne igra, A priča da je prilikom ranije intervencije stavio metak u cev je bezveze. Posle završene intervencije proverava se oružje i metak se izbacuje iz cevi. Ako to nije uradio treba da odgovara i njegov pretpostavljeni. Voleo bih da se oglasi Čuveni Policijski sindikat koji za svaki događaj u policiji ima svoj komentar. Treba ga osuditi na: od 40 do 40 godina zatvora.

  • roditelj Vreme: 28.03.2014 09:30h

    Lici da je nehat ali i NEDOPUSTIVA BAHATOST I PREPOTENCIJA policajca. Sta ima da vadi pistolj i stavlja na sto? Ubio je mladog coveka i njegovu porodicu unesrecio za sva vremena. Za nauk drugim policajcima zasluzuje najvisu kaznu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP