Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRESUDA ZA NESREĆU KOD VELIKE PLANE

Oslobođen vozač Dragana Jočića!

Autor: G. V. | 22.06.2014 - 00:02:00h | Komentara: 1

Apelacioni sud u Beogradu oslobodio je krivice Mirka Damnjanovića, vozača bivšeg ministra policije Dragana Jočića, za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 25. januara 2008. na auto-putu Beograd-Niš, u blizini Velike Plane.

Mesto nesreće

Mesto nesreće | Foto: N. Pavlović

Ovim je potvrđena oslobađajuća presuda Osnovnog suda u Smederevu od 7. decembra 2012., na koju se žalio tužilac. Damnjanović se teretio za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer je kao vozač putničkog vozila, vlasništvo MUP-a Srbije, sa uključenom zvučnom i svetlosnom signalizacijom, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život ljudi i imovinu većeg obima.


- Krećući se trakom za preticanje iz pravca Beograda ka Nišu, brzinom od 141 kilometar na sat, u momentu kada je iznenada uočio na kolovozu psa i udario ga prednjim levim delom vozila, pogrešno je reagovao tako što je naglo skrenuo ulevo, pri tom ne vodeći računa o položaju vozila i brzini kretanja - navedeno je u optužnici. Pošto je Damnjanović izgubio kontrolu nad vozilom, došlo je do zanošenja i, nakon 43 metra, vozilo je udarilo u zaštitnu metalnu ogradu, prešlo preko nje na suprotnu kolovoznu traku i nastavilo nekontrolisano kretanje. Tom prilikom, suvozač u vozilu okrivljenog, bivši ministar policije Dragan Jočić, zadobio je teške telesne povrede.

- Na osnovu nalaza i mišljenja komisije Instituta Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, Apelacioni sud nalazi da je reakcija okrivljenog, koja se manifestovala u preduzimanju naglog skretanja u levu stranu, predstavljala individualnu refleksnu reakciju koja kao takva ne može imati karakter propusta koji je uzročno vezan za nastalu posledicu - stoji u obrazloženju Apelacionog suda. Oštećeni Dragan Jočić i Republika Srbija su radi ostvarivanja imovinsko – pravnih zahteva upućeni na parnicu.
Poslednji komentari
  • boki Vreme: 22.06.2014 11:52h

    ama stasu matretirali coveka bre kadse zna dagaje u autu za volanom napao ministrov pas sa kojimje posao u lov na divljac i daje zato i skrenuo sa puta a daje ministar povrede dobio od puske kojaje bila u auto i kojagaje probola sa ledja kroz lopaticu,plecjku.kao stosu i onujadnu doktorku iz hitne kojaje dosla na mesto dogadjaja matretirali zbog izjava i onog stoje videla i pisala izvestaj dokle na neduzan narod

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP