Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NIKOLA GAVRILOVIĆ (20), POVREĐEN U UDESU U MAKEDONIJI

„Pamtim krv i viku koja je odzvanjala kao kroz maglu“

Autor: B. Janačković | 02.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Nikola Gavrilović (20) iz Lalinskih pojata, jedan od povređenih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Makedoniji 28. jula u kojoj su poginule dve osobe, nakon operacije u bolnici Sveti Naum u Skoplju, juče je došao kući, u selo petnaestak kilometara udaljeno od Niša. Nikoli je u sudaru polomljena butna kost, a zadobio je i teške povrede karlice i kolena. U ispovesti za „Alo!“ kaže da se samog trenutka nesreće ne seća.

Nikola se nalazio na mestu suvozača u „fordu“ koji je prilikom preticanja udario u „škodu“

Nikola se nalazio na mestu suvozača u „fordu“ koji je prilikom preticanja udario u „škodu“ | Foto: K. Kamenov

- Pamtim samo kako ležim glavom naslonjen na ivičnjak pored puta i krvavu nogu. Kao kroz maglu odzvanjala je neka vika. Bol nisam osećao verovatno zbog šoka. Tek je u bolnici sve počelo da me boli - počinje Nikola svoju potresnu ispovest.
On se sa Milicom Novović (19) iz Frankfurta nalazio u „fordu“ kojim je upravljao Rajko Radojković (21) iz Niša, a koji se, najverovatnije usled nepropisnog preticanja, sudario sa „škodom“ ćuprijske registracije.


- Bili smo u Pefkohoriju na letovanju. Krenuli smo u ponedeljak u toku noći kući, da putujemo po hladovini. Milica je spavala na zadnjem sedištu, Rajko je vozio, a ja sam sedeo na mestu suvozača. Bio je dan kada smo išli kroz Makedoniju. Samog trenutka sudara se ne sećam, niti sam ga video. Od udara sam izgubio svest. Kažu da su me iz kola izneli vozači drugih automobila koji su se tu zadesili. Rajka i Milicu od tada nisam video, jer smo svi bili u različitim bolnicama - priča Nikola.

On kaže da nije bilo gužve na putu kada su iz Grčke kroz Makedoniju krenuli ka Nišu, ali da ne zna da li je Rajko preticao u momentu sudara jer nije video.
- Ne znam ni u koji auto smo udarili. Pretpostavljam da sam bio vezan pojasem, ali se ni toga ne sećam. Rajko je imao dozvolu od ranije i vozio je povremeno, ali nije imao svoj auto. „Forda“ je dobio nedugo pre nego što smo pošli na more - dodaje Nikola.

Od zadobijenih povreda odmah posle udesa nastradao je osmomesečni Andrija, dok je njegov stric Nikola Marinković, preminuo u bolnici. Vozač „forda“ Radojković je u četvrtak otpušten iz bolnice, ali mu je oduzet pasoš i zabranjeno mu je da napušta Makedoniju.

Milica Novović

Milica Novović

Milica spavala u trenutku udesa


Biljana Gavrilović, majka povređenog mladića, odmah nakon njegovog povređivanja otputovala je u Skoplje sa ćerkom. Rajka nisu videle, ali su obišle Milicu koja je u bolnici.
- Ona je u dosta teškom stanju. Ima prelom obe noge i povrede lica. Ni ona nije videla trenutak sudara, jer je spavala. Kaže da samo kao kroz maglu pamti vrisak i sirene - kaže Biljana.

Poslednji komentari
  • dejan Vreme: 05.08.2014 16:30h

    Kako to da niko od putnika nezna da li je preticao a sve nase a i makedonske novine pišu da je preticao vozac forda.Bas bas cudno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP