Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OTAC MITE TASIĆA (23)

Pavković mi je sina pokosio, a lopovi pokrali!

Autor: Danica Ćuruvija | 27.11.2014 - 20:30:00h | Komentara: 8

“Jedva sam prepoznao sina. Sav je u modricama, a nosi i gips na ruci i ima kragnu oko vrata. Rekao mi je da nije skočio na haubu tog auta da bi bio mrtav ili bi mu noge bile odsečene. Osim što je povređen, on je posle nesreće i opljačkan”, rekao je juče za “Alo!” Miloje Spasić iz Jaše Tomića, otac Mite Spasića (23), koga je prošle srede, vozeći BMW 320I, u Katančićevoj ulici u Beogradu pokosio Vuk Pavković (20), sin haškog osuđenika Nebojše Pavkovića.

Divljao  kolima po  centru  Beograda: Vuk Pavković

Divljao kolima po centru Beograda: Vuk Pavković | Foto: Fejsbuk

Miloje kaže da njegov sin bio na VMA, ali da je otpušten i da je na kućnom lečenju.
- Kod moje ćerke je u stanu i samo leži. Teško i priča. Trpi strašne bolove, a čeka ga još jedna operacija. Ispričao mi je da je tog dana krenuo da sestri kupi neke lekove kada je velikom brzinom, na pešačkom prelazu, dok je prelazio ulicu, taj dečko autom naleteo na njega. Moj sin je odleteo 20 metara!

Pavković : Naleteo mi na haubu!


Kako saznajemo, Vuk Pavković je policiji rekao da mu je Tasić naleteo na haubu dok je pretrčavao ulicu između dva auta, van pešačkog, kada je on hteo da se uključi u sporednu ulicu. Naveo je i da ima očevice.

Kaže da se posle ničega nije sećao jer je pola sata bio u nesvesti. Prebačen je u Urgentni centar, pa na VMA. Međutim, neko mu je posle nesreće ukrao novčanik sa 30.000 dinara, zdravstvenu knjižicu i mobilni telefon. Supruga je danas morala da ide u Sečanj da mu podiže zdravstvenu knjižicu i šalje u Beograd da bi mogao da se leči - priča otac teško povređenog mladića i oštro negira da je njegov sin prelazio ulicu van pešačkog prelaza.

U modricama  i gipsu:  Mita Spasić

U modricama i gipsu: Mita Spasić | Foto: Fejsbuk


Mitin otac priča da je njegov sin pre 15 dana došao kod verenice u Beograd kako bi našao posao jer je pekar po zanimanju.
- Stanovao je na Vračaru kod moje ćerke i verenice, koje tamo žive kao podstanari. Čim smo čuli za nesreću, ja i supruga Slobodanka smo došli u Beograd. Šokirali smo se kada smo ga videli. Rekao mi je: “J***š pare, samo da sam ostao živ” - rekao nam je zabrinuti otac pregaženog mladića.
On ističe i da s njima niko od članova porodice Pavković nije kontaktirao niti im nudio pomoć.

Pavković

Pavković | Foto: AP


- Niko nas nije zvao. Moj sin nije kriv, a taj mladić je jurio velikom brzinom. Nisam sudija, ali neka bude kažnjen po zakonu - dodaje Miloje Spasić, koji ima još jednog starijeg sina.

Vuk Pavković, sin generala Nebojše Pavkovića, nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije, oborio je Mitu Tasića u prošlu sredu dok je, nepropisno, preko pune linije, preticao kolonu vozila. Policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja. Pavković, inače, u Beogradu studira američki fakultet za biznis.

Kazna do osam godina zatvora

Pavkovićem sinu preti kazna od jedne do osam godina zatvora, ali može se izvući i sa uslovnom osudom.
- Pošto je preticao preko pune linije, radi se o umišljaju, pa se ne može izvući sa novčanom kaznom koju bi uplatio u humanitarne svrhe. Sistem takozvanog oportuniteta u tom slučaju ne može da se primeni jer je počinilac svesno činio krivično delo - kažu beogradski advokati.

Poslednji komentari
  • Maja Vreme: 27.11.2014 20:44h

    Posto je dete poznatog roditelja, daj boze da pravda bude zadovoljena, ali nesto mi se cini da ce slucaj biti slican sa malim Mitrovicem...

  • nn Vreme: 27.11.2014 22:18h

    Ma bice ko Mitrovic......

  • aero casper Vreme: 27.11.2014 22:53h

    ne branim ovog "vozača" ali ni ovaj sto je prelazio van pešačkog prelaza nije bez krivice.... OBOJICA SU SE NAŠLA NA, ZA NJIH ZABRANJENOM DELU PUTA, jedan sa u suprotnoj traci, drugi van pesackog, ovaj sa kolima je bio jači...

  • baschelik Vreme: 28.11.2014 07:15h

    ne branim vozaca jel je vozio brzo, ali tekst nije bas tacan... povredjeni je dosao svesti odmah i trazio mobilni odnosno pitao gde je... nije bio na pesackom i vozac je vozio brze... a kada je izasao iz kola videlo se koliko je bio uplasen, i policija je bila prisutna ne duvajte tekstove vise

  • ljilja Vreme: 28.11.2014 08:43h

    Živjela sam u okruženju sa porodicama vojnih lica i velika većina njihove djece su bili ili narkomani ili kriminalci, djeca koja su odrastala bez ljubavi i pažnje okreću se ulici. Uvijek su bili bahati i neodgovorni, a sve iz razloga što im roditelji nisu pružali dovoljno pažnje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP