Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GRUPA DEČAKA IŽIVLJAVALA SE NAD SEDMOGODIŠNJIM ĐAKOM

Petaci ubili boga u prvaku!

Autor: Biljana Nenković | 20.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 6

Dvojica petaka iz Aranđelovca pretukli su učenika prvog razreda Osnovne škole „Svetolik Ranković“. Sedmogodišnji P. Š. je zbog povreda slezine bio zadržan na odeljenju dečje hirurgije kragujevačkog kliničkog centra, a danas je pušten iz bolnice.

Sedmogodišnjem P. Š. povređena slezina kada su ga učenici šutirali u leđa, stomak i noge. Prijave protiv roditelja batinaša

Sedmogodišnjem P. Š. povređena slezina kada su ga učenici šutirali u leđa, stomak i noge. Prijave protiv roditelja batinaša

Incident se dogodio prekjuče u školskom dvorištu, za vreme odmora u popodnevnoj smeni, a dvojica vinovnika su već saslušani u centru za socijalni rad.

Kako saznajemo, sve je počelo kao dečja šala, kada je neko od starijih đaka prvačiću, koji tek dve nedelje pohađa školu, na leđa zalepio nalepinicu „šutni me“. Tada ga je jedan od petaka udario s leđa. Potom su i ostali počeli da ga udaraju u leđa, stomak i noge.


Nemaju školskog policajca!
Direktor škole Goran Mićić izjavio je da su ovaj incident prvi primetili dežurni nastavnici jer u toj ustanovi nema školskog policajca. Odmah su, kako kaže, alarmirali učiteljicu, koja je pozvala roditelje prvaka.
- Učenici koji su napali prvaka biće kažnjeni po prikupljanju dokaza i završenog postupka protiv njih. Odmah smo napravili službenu belešku o tome što se dogodilo i prosledili je policiji i Školskoj upravi - kaže Mićić, koji je juče u bolnici posetio povređenog dečaka.

- Pozvala me je učiteljica jer se žalio da ga boli stomak. Bio je skrušen i držao se za stomak i rekao mi je da su ga tukla neka deca. Odmah smo ga odveli u bolnicu u Aranđelovcu, odakle su nas uputili u Kragujevac. Prepoznao je jednog od petorice dečaka koji su ga šutirali. Stajao je sa svojim drugom ispod koša i tada je primio prvi udarac u leđa - izjavila je za juče za “Alo!” Tijana Šukić, majka povređenog dečaka.

 Majka kaže da njenom sinu još nije jasno zašto je dobio batine. Išutirali su ga tek dve nedelje pošto je krenu u prvi razred.

- Toliko je uplašen da mi sve vreme govori da ne želi da se vrati u školu. Problem je i što škola nema stalno obezbeđenje - dodaje majka Tijana, po struci grafički dizajner.

Tijana Šukić izvodi sinčića iz bolnice

Tijana Šukić izvodi sinčića iz bolnice | Foto: Biljana Nenković

Ivan Đorović, načelnik Policijske uprave Kragujevac, potvrdio je da su indentifikovana dvojica učenika petog razreda Osnovne škole „Svetolik Ranković“ koji su učestvovala u tuči. S njima je juče obavljen razgovor u centru za socijalni rad u prisustvu roditelja i psihologa.

- Protiv roditelja će biti podnete prekršajne prijave, a ostale mere biće preduzete u saradnji sa centrom za socijalni rad jer se radi o desetogodišnjacima koji nisu krivično odgovorni. Postoje indicije da je bilo još dečaka koji su učestvovali u ovom incidentu - rekao je Đorović.

Povodom ovog slučaja juče je reagovalo i Ministarstvo prosvete.

Majka prebijenog dečaka: Tijana Šukić

Majka prebijenog dečaka: Tijana Šukić

Ne želim da neko maltretira decu koja su napala moje dete

Jedan od roditelja dečaka koji su šutirali prvaka pozvao je telefonom njegove roditelje.
- I pored svih trauma i straha, ne želim da bilo ko maltretira decu koja su napala moga sina jer smo svi u porodici veliki protivnici nasilja svake vrste. U tom slučaju vrtećemo se ukrug - dodaje Tijana.

Poslednji komentari
  • JA Vreme: 20.09.2013 12:37h

    Sve dok se roditelji budu pitali za sve u skolama tako ce biti.to je taj savet roditelja!ne smeju ucitelji ovo,ono,ne ide se na rekreativnu jer duge su setnje,namucice im se deca i tako dalje...prosvetne radnike su zatrpali papirologijom da nemaju vremena da se posvete deci.doneli su neki zapadni sistem samo papirologija... zna se ko su roditelji a ko prosvetni radnici i ko kakvu ulogu ima u skolama...prvo kad vecina roditelja ne postuje tog profesora kako bi ih deca postovala??katastrofa!!!

  • boka Vreme: 20.09.2013 13:40h

    U ovoj skoli je najveci problem direktor koji vozi skupa kola i ide na letovanja u egipat i slicno sa odredjenim nastavnicima, drzi sopstvenu menjacnicu i kozmeticki salon u gradu, pustio je podbradak i stomacinu do kolena a u skolu ne ulaze nista, klupe i sva oprema je stara preko 30 godina sem donacija drzave a o obeybedjenju skole i da ne govorim... U nekom od izvora sam procitao i cuo na TV da je izjavio kako taj deo dvorista ne pokrivaju kamere, a sveko ko je iz Arandjelovca ili je bar video taj jedan jedini kos ispod koga je prvacic pretucen zna da se nalazi ispred djackok ulaza kuda SVI djaci izlaze i ulaze u skolu i na odmoru i kada dolaze u skolu i odlaze kuci. Kamera je postojala kod ulaza ali su je polomili i naravno nikada nije zamenjena novom koja bi pokrila ovaj najprometniji deo dvorista?! Strasno...

  • all Vreme: 20.09.2013 18:29h

    deca ne odgovaraju,ali zato treba roditelji,oni mogu i to ne sa 3-5 hiljada dinara kazne nego i oni kod psihologa zajedno sa decom

  • Драгомир Vreme: 20.09.2013 19:59h

    Оно када је била бежанија из Хрватске у Србију у наш крај дошла породица чији дечак првак почео да буде изузетно насилан са децом?Како у крају где је живео тако и у школи?У Хрватској је учен да увек мора ,,бити изнад муслимана и хрвата,,?Мој син а његов годишњак могао је да га излема једном руком али га је било жао!Ја сам том дечаку пред свима објаснио да сада живи са својим србима и да буде са свима другар!Онда сам га у игри мало одвео на страну и лепо му објаснио додатним саветима од којих се дечак ,,смрзао,,!Знао сам да са таквима никада се не успева лепим речима?Знате шта сам му рекао?Да сам ономад изашао из затвора где сам био пошто сам неке људе пребијао.Онда сам му показао тетоваже које сам нацртао фломастером!А два дечака су му тајно говорила да сам повише луд!Данас је тај дечак отац три детета и пример домаћина!Тек да се зна!

  • nedjo Vreme: 21.09.2013 18:18h

    roditelji krivci za sve!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP