Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DEJAN BLAGOJEVIĆ (31) OSUĐEN NA PET MESECI KUĆNOG ZATVORA

Pogibija Borke Vučić još pod velom tajne!

Autor: DANICA ĆURUVIJA | 28.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Dejan Blagojević (31) iz Zemuna osuđen je nepravosnažno na pet meseci kućnog zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće, u kojoj je 1. avgusta 2009. poginula najpoznatija srpska bankarka Borka Vučić (84) i njena saradnica Mirjana Blagojević (64), saznaje „Alo!“.

Borka Vučić

Borka Vučić | Foto: Zoran Ilić

Nije pouzdano utvrđeno da
li je smrt poznate bankarke
posledica diverzije zbog
njenih saznanja o iznošenju
državnih para na Kipar

Međutim, i posle višegodišenjeg suđenja, nije pouzdano utvrđeno da li je smrt poznate bankarke posledica diverzije zbog njenih saznanja o iznošenju državnih para na Kipar, pa je njena smrt i dalje pod velom tajne.


Policija krije turskog lekara?!
Verica Milaković, bivši otpravnik posla u našoj ambasadi u Manili, a sada počasni konzul Filipina u Srbiji ispričala je na sudu da je spavala i da samo pamti momenat kako njihovo vozilo skreće, nakon čega je došlo do „prekida filma“. Ona je navela i da nije čula nikakv prasak, ali da nije isključeno da je prasak probudio. Kako je ranije za medije izjavila, ona je bezuspešno pokušala od policije da dobije adresu ili broj tablica automobila turskog lekara, koji ih je spasavao iz izgorelog automobila. Milakovićeva je isticala da je nedopustivo i čudno što policija nije uzela podatke od tog lekara, koji je bio svedok nesreće.

Naime, komisija veštaka Saobraćajnog fakulteta iz Beograda navela je u svom izveštaju da saobraćajno-tehničkim veštačenjem nije moguće pouzdano i precizno utvrditi zbog čega je Blagojević na auto-putu Beograd-Niš, kod Lapova, automobilom „škoda fabija“ sleteo s kolovoza i udario u bankinu.
Takođe, komisija veštaka nije mogla pouzdano da se izjasni da li je nesreća posledica kvara uređaja za upravljanje, kao što je okrivljeni tvrdio, a razlog skretanja vozila je ostavila sudu na ocenu. Veštaci nisu mogli precizno da odrede brzinu kretanja vozila, ali je ona, po njihovom mišljenju, iznosila 120 kilometara na sat.

Tehničkim pregledom utvrđeno je da je vozilo potpuno izgorelo, tako da se nisu mogli proveriti podaci iz saobraćajne dozvole, ali je veštak mašinske struke ustanovio da je vozilo bilo tehnički ispravno u momentu nesreće.
Veštaci su takođe istakli da na levom točku, koji je otpao prilikom prevrtanja, nije bilo defekta i zaključili da je uzrok nesreće mogla da bude nepažnja, gubitak koncentracije, zamor ili neka druga okolnost. Sud je Blagojevića oglasio krivim jer se nepropisno kretao krajnje levom preticajnom trakom iako je imao mogućnost da se kreće desnom stranom.

Grob Borke  Vučić

Grob Borke Vučić | Foto: Nemanja Kostić

U presudi se navodi da se odbrana Blagojevića bazira na pretpostavci da je uzrok nesreće kvar uređaja za upravljanje, što je neprihvatljivo. Prilikom izricanja presude, sud je uzeo u obzir neosođivanost i mladost Blagojevića, kao i njegovo kajanje i to da je teško podneo posledicu saobraćajne nesreće, i ublažio mu kaznu ispod minumuma. Sud je izrekao meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije na pet meseci, a ukoliko presuda opstane, pet meseci će da nosi elektrosnku nanogicu. Njegov advokat najavio je žalbu na presudu, a pravo žalbe ima i tužilaštvo.

Uviđaj posle tragedije  na autoputu

Uviđaj posle tragedije na autoputu

„Čuo sam prasak na vozilu“
„Ne sećam se svih detalja nezgode, ali sam vozio oko 120 kilometara na sat, možda sam ponekad, prilikom preticanja, povećavao brzinu. Samo sam u jednom momentu čuo prasak, nakon čega mi je pao mrak na oči“, ispričao je na sudu Blagojević. Nastradala Mirjana Blagojević bila je njegova tetka.
Automobil koji je vozio nekoliko puta se prevrnuo, preleteo zaštitnu ogradu i zaustavio na suprotnoj strani autoputa, gde se zapalio i izgoreo. Na licu mesta poginule su Borka Vučić i Mirjana Blagojević, koje su prilikom tubmanja ispale sa zadnjeg sedišta. Saputnica Verica Milaković (64), prijateljica Borke Vučić, zadobila je prelome rebara, potres mozga i druge teške povrede, od kojih se još uvek oporavlja.

Poslednji komentari
  • pravda Vreme: 28.03.2014 08:52h

    Tog sudiju treba smeniti,valjda ce tuzilastvo uloziti zalbu i apelacioni odrediti kaznu zatvora propisanu zakonom.Smesno je da coveku ispadne putnik iz traktorske prikolice lakse se povredi i on dobije 6meseci zatvora koju izdrzava bez prava na nanogicu jer duguje za struju.Ovde je dvoje mrtvo i trece tesko povredjeno.Razlika je u tome sto ovaj ima novaca i zivi u beogradu a ovaj drugi nesretnik u nekom selu na suvoj planini !!!

  • DS22 Vreme: 28.03.2014 09:09h

    Ko kaze "DA JE TAJNA" ? I ovaj -va sto pisu ZNAJU razlog ! Ni narod vise nije mutav pa vise neveruje u "SLUCAJNOSTI" ! Uostalom Dinkic je ziv on zna!

  • obicni gradjanin Vreme: 28.03.2014 09:24h

    Mali je vozio vaznu licnost pa mislio da moze i vecom brzinom, ako ih zaustave ima ko da ga brani. Obzirom da je bio u skroz levoj traci, ocigledno je da je obilazio i da je tad morao povecati brzinu. Ne verujem ni u kakvu teoriju da je BV ubijena.

  • branko1 Vreme: 28.03.2014 12:20h

    To će se brzo rešiti onog trenutka kad neko stisne m..a i konačno obelodani ko je macnuo pare sa Kipra.Nije tu pitanje samo Kipra.Tu je I pitanje para za izručenje Miloševića i provizije za Željezaru Smederevo itd,itd,itd.Mnoge" vizije" će biti mnogo jasnije

  • Jelena Vreme: 28.03.2014 12:51h

    A sta ovde nije pod velom tajne

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP