Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRI PORODICE U POPINCIMA I U KUPINOVU ZAVIJENE U CRNO

Poginuo uoči krsne slave!

Autor: Snežana Ivaneža | 15.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

„Samo je odjednom grunulo. Kada sam udarila glavom, shvatila sam da mi se sedište polomilo i tada sam se mnogo uplašila. Znala sam da se nešto strašno dogodilo, čim je Lazar, koji je sedeo blizu mene, iskočio iz vozila.

Pokosio ga  „golf“ dok je stajao pored vozila Hitne pomoći: Dušan  Bastajić (56)

Pokosio ga „golf“ dok je stajao pored vozila Hitne pomoći: Dušan Bastajić (56) | Foto: Dušan Milenković

„Umesto da dočekujem goste
na slavi, ja sahranjujem muža. Komšinica je došla da mi kaže da od mog muža nije ostalo ništa“, kaže supruga Dušana Bastajića

Ubrzo nam je javio da je Dule poginuo“, priča za „Alo!“ slabovida Branka Križan (70) iz Kupinova, jedna od pacijentkinja koja se nalazila u minibusu kada je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći pre dva dana nastradao vozač Dušan Bastajić (56) iz Kupinova, koji je zaustavio vozilo kako bi vršio malu nuždu, i putnici iz „golfa“ Bogdan Melentić (40) i Vladimir Milivojević (45) iz Popinaca, koji su na putu Pećinci-Popinci autom udarili u zadnji deo minibusa.


Dve žene teže povređene


Iz Urgentnog centra kažu da su dve osobe zadržane sa teškim povredama glave, a da su ostale, lakše povređene, poslali kućama.
- D. L. (67) ima krvarenje i povredu glave, a S. K. (59) je zadržana na neurohirurgiji - saopštili su iz Urgentnog centra.
Branka Križan, koja se čula sa rodbinom povređenih, kaže da je čula kada se jedna od pacijentkinja žalila na bolove u vratu i da je čula da joj je proteza zdrobljena.

- Rekli su mi da je taj automobil išao za nama i da je direktno udario u minibus. Zdrobio je zadnji deo i zalepio se na zadnja vrata. Čula sam jauke žene, tražila je pomoć. Pored mene je neko povraćao i shvatila sam da je krvav. Svi bismo izginuli da smo upali u kanal, a bili smo na manje od pola metra. Ovi napred su bolje prošli - priča traumirana Branka, koja na dijalizu ide više od devet godina, i dodaje da je taj deo puta bio bez svetla i da nije bilo ograde.

- Na dijalizu idemo svaki treći dan. Vozač je imao probleme sa prostatom, pa je često morao da staje da vrši malu nuždu. Pre ovog stajanja, zaustavio se na autoputu.

O stradalom  Bogdanu njegov  zet Dragan Banevački  ima samo reči hvale

O stradalom Bogdanu njegov zet Dragan Banevački ima samo reči hvale


U kući Dušana Bastajića u Kupinovu zatekli smo njegovu ženu Ljubu, sina Zorana, koji radi u fabrici obuće u Šimanovcima, sestru Jelicu i brojne prijatelje koji su o tom čoveku imali samo reči hvale.

- Umesto da dočekujem goste na slavi, ja sahranjujem muža. Ujutru sam otvorila vrata širom kako bih dočekala supruga, koji je obično stizao u to vreme. Komšinica je došla da mi saopšti da džabe otvaram vrata, od muža mi nije ostalo ništa. Tolike godine je vozio i nikada nije bilo incidenta. Čula sam da se priča da su ljudi iz tog auta bili pijani, valjda zbog dočeka Nove godine - kroz plač izgovara žena Ljuba, dok sestra Jelica, koja je još jedina ostala od petoro dece, dodaje:
- Verujem u neku višu silu, možda je to spasenje. Verujem u čuda. Bio je dobar čovek, verovatno ga je bog uzeo sebi.

Sanduk ispred  kuće Vladimira  Milivojevića  (na slici)

Sanduk ispred kuće Vladimira Milivojevića (na slici)


Bogdan Melentić iz Popinaca, jedan od putnika iz „golfa“, bavio se poljoprivredom i među komšijama i prijateljima je bio poznat kao čovek koji je voleo da popije.
- Često je divljao kolima po selu. Čuo sam da je majku izbacio iz kuće, nakon što je pretukao - priča jedan od stanovnika sela Popinci.
U njegovoj kući zatekli smo zeta Dragana Banevačkog, koji ima dve ćerke, i koji kaže da Bogdanova majka živi kod njega i žene.

- Znam ga kao dobrog čoveka. Bio je dobar prema mojoj deci - kaže zet Dragan.
Vladimira Milivojevića, suvozača u „golfu“, koga su zvali Sima, komšije smatraju finim momkom koji „nikada nikog nije nagazio“. Kažu da se bavio zemljoradnom i da je od toga živeo.

Prijatelji Vladimira  Milivojevića

Prijatelji Vladimira Milivojevića | Foto: Dušan Milenković


- Živeo je sa majkom. Nije čudo što se nisu ženili, ovde se ne ženimo dok ne nabavimo sve za život. Kad god izađem ujutru iz kuće, prvo ugledam njega. Baš smo jutros popili kafu zajedno - priča komšija Bežanović, koji zajedno sa ostalim stanovnicima Popinaca pomaže Vladimirovoj majci i sestrama da pripreme sahranu.

Dušan je bio dobar radnik

Dubravka Cvetković Mićić, direktorka DZ Pećinci, kaže da za 30 godina Dušanovog rada nije bilo većih problema.
- Vozio je minibus koji je registrovan za 13 pacijenata. Samo za pacijente sa dijalizom. Ono što zvanično znamo jeste da je vozač stradao van vozila jer je drugo vozilo naišlo i udarilo ga. Devet pacijenata, svi sa opštine Pećinci, vraćalo se sa dijalize. Sedmoro je prevezeno u Beograd, dvoje je zadržano u Urgentnom centru. Ostale su poslali kući - priča direktorka za „Alo!“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP