Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAVIČNA SAOBRAĆAJKA U MESTU DOBRE STRANE, NA PUTU KRALJEVO-RAŠKA

Policajac i zatvorenik smrskani u „marici”!

Autor: N. BOŽOVIĆ - M. POPADIĆ - B. JELOVAC | 06.07.2014 - 09:00:00h | Komentara: 0

Damir Grubač (34) iz mesta Čonoplja kod Sombora i zatvorenik Besim Bahtijarević (46) iz Novog Pazara poginuli kada se šleper sudario s policijskim kombijem

Sudar na Ibarskoj Foto: Nenad Božović

Sudar na Ibarskoj Foto: Nenad Božović

U stravičnom sudaru “marice” i šlepera na Ibarskoj magistrali, u mestu Dobre Strane, na putu Kraljevo – Raška, juče su nastradali policajac Damir Grubač (34) iz mesta Čonoplja kod Sombora i zatvorenik Besim Bahtijarević (46) iz Novog Pazara, dok su subotički policajci Željko Ivić (36) i Nemanja Janković (34) teško povređeni.

Nesreća se dogodila oko 9.30, kada je policijski kombi, koji je u Novi Pazar prevozio optuženika koji je u Subotici uhapšen po poternici novopazarskog suda, gde je optužen za dilovanje droge, iz nepoznatih razloga skrenuo levo i udario u šleper koji mu je išao u susret, a kojim je upravljao R. M. (34) iz Novog Pazara. Policijskim kombijem upravljao je Grubač.

- Policajcu Ž. I. operisana je noga, a intervencija je trajala više od četiri sata. Drugi povređeni policajac je zadobio višestruke prelome - rekao je Zvonko Veselinović, direktor Zdravstvenog centra “Studenica” iz Kraljeva. Policajac Ivić je sinoć, posle hirurškog zahvata, prebačen u Beograd na nastavak lečenja, a Janković će nakon operacije ostati u kraljevačkoj bolnici.

Sudar šlepera i policijskog vozila

Sudar šlepera i policijskog vozila | Foto: Nenad Božović

 
- Kombi je bez ikakvog razloga odjednom skrenuo ulevo i došlo je do sudara sa kamionom. Između mene i kombija je bio još jedan auto, koji je uspeo da zaobiđe kombi kada je udario u kamion i prođe dalje, a ja sam ukočio. “Marica” se kretala koliko je i ograničenje na putu, oko 60 kilometara na čas, i vozili su sasvim normalno, jer sam ih pratio pet-šest kilometara. Ne znam da li je uzrok pospanost vozača, iako mi liči na to - ispričao je jedan očevidac.

R. M. (34) iz Novog Pazara, vozač kamiona “man”, zadobio je samo povredu šake. Nije želeo da priča jer je bio pod ogromnim stresom. Kako saznajemo, kada je davao izjavu policiji nakon udesa, više puta je uplašeno ponavljao da će završiti na vešalima zbog udesa.

Koliko je bila stravična slika udesa, pokazuje i detalj da je vatrogasac spasilac koji je pomagao da se izvuku povređeni i mrtvi otišao iza kombija i povraćao.
Nastradali policajac Damir Grubač (34) iz sela Čonoplja kod Sombora, radnik SUP-a Subotica, iza sebe je ostavio suprugu i ćerkcu od 10 meseci.

Sudar šlepera i policijskog vozila

Sudar šlepera i policijskog vozila | Foto: Nenad Božović

Poslednjih godina živeo je u selu Kljajićevo kod Sombora, u domaćinstvu supruginih roditelja. Kolege u Subotici imaju samo najlepše reči za Damira, koji se uvek isticao u poslu i koji je, kako saznajemo, s radnog mesta krenuo ka Novom Pazaru.

Kako je “Alo!” saznao od jedne njihove rođake, Damiru je pre 12 godina u saobraćajnoj nesreći poginuo rođeni brat. U dom njegovih roditelja i bake, u Čonoplji, došla je njegova supruga, kao i mnogobrojni prijatelji. Skrhani otac Krstan, majka Anđa i supruga čekali su da im dovezu njegovo telo, a nisu imali informacije šta se tačno dogodilo.

- Damir je iza sebe ostavio devojčicu, staru svega 10 meseci. Čekamo da ga dovezu - kaže rođaka.


Vest da je Damir nastradao, u njegovoj rodnoj Čonpolji, ali i u Kljajićevu, gde je živeo poslednjih godina, izazvala je tugu i nevericu. Damir je bio nežan otac, dobar komšija i policajac kakvog svi zamišljamo. To je zaista tragedija - rekao je prvi komšija porodice Grubač.

Policajac povređen u sudaru marice helikopterom prebačen na VMA

Željko Ivić iz Subotice, jedan od dvojice teško povređenih policajaca u jučerašnjem sudaru marice i šlepera na putu Kraljevo-Raška, transportovan je sinoć helikopterom iz kraljevačke bolnice za Beograd, gde će se nastaviti njegovo lečenje.

Zvonko Veselinović, direktor Zdravstvenog centra “Studenica” iz Kraljeva, rekao je da su hirurzi izveli sve hirurške zahvate, kako bi povređeni policajac mogao da bude trasnportovan.


- S obzirom da su bile u pitanju višestruke povrede ruku i nogu, i da je povređeni u bolnicu primljen u teškom stanju, uspeli smo da to stabilizujemo, posle nekoliko sati koliko su trajale operacije, kako bi mogao da bude prevezen na VMA, rekao je Veselinović.


Nemanja Janković, drugi teško povređeni policajac u sudaru, operisan u toku prethodne noći, i stabilno je.
- Operacija je protekla dobro, iako je imao višestruke prelome. Gipsiran je, i toku današnjeg dana će biti transportovan za Beograd - kaže Veselinović.

Nina šokirana prizorom

Nina Radulović Lečić

Nina Radulović Lečić | Foto: facebook / Nina Radulovic-Lecic


Voditeljka Nina Radulović-Lečić šokirana je prizorom koji je ugledala.
- Kolona vozila na Ibarskoj je upravo krenula, prošla sam pored jezivog prizora smrskane marice i šlepera gde su pre tri sata nastradale dve osobe, a kako čujem jednoj se još bore za život. Tragovi nesreće su svugde po kolovozu, ljudi se u neverici drže za glavu. Molim vas, ne pretičite na Ibarskoj! Saučešće porodicama nastradalih - poručila je voditeljka je na svom Fejsbuk profilu.


 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP