Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KOLEGE OPLAKUJU TRI MEDICINSKE SESTRE STRADALE U KANJONU MORAČE

Položile ispit, pa poginule!

Autor: D. ĆURUVIJA | 01.06.2014 - 07:55:00h | Komentara: 6

„Svi smo u šoku i još ne možemo da poverujemo šta se desilo. Ovo je velika tragedija. Tri mlada života su ugašena, a njihove porodice zauvek zavijene u crno“, rekle su juče za „Alo!“ koleginice stradalih medicinskih sestara iz Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, koje su poginule kada je prekjuče, oko 17 sati, automobil „ford fijesta” u kojem su se nalazile u mestu Dromina, na putu Kolašin-Podgorica, sleteo u kanjon Morače, dubok 150 metara.

Automobil je sleteo  u kanjon dubok  150 metara

Automobil je sleteo u kanjon dubok 150 metara | Foto: Vijesti

Milica Stanišić (32), rodom iz Danilovgrada, Jelena Milosavljević (26) iz Podgorice i Dragana Lalović (26), rodom iz Pljevalja, stradale su na licu mesta kada je „ford fijesta” cetinjskih registarskih oznaka, kojim je upravljala njihova koleginica Milijana Tiodorović iz Podgorice, iz zasad nepoznatih razloga sleteo u provaliju. Pre nego što je automobil sleteo u kanjon, Milijana je ispala iz vozila i ona je van životne opasnosti, saopšteno je iz KCCG-a. Četiri koleginice su se prekjuče vraćale iz Berana, gde su polagale ispit iz intenzivne nege na Višoj medicinskoj školi strukovnih studija.


Dragana Lalović(26), Milica Stanišić (32) i Jelena Milosavljević (26)

Dragana Lalović(26), Milica Stanišić (32) i Jelena Milosavljević (26)

- Ne znamo što je uzrok nesreće, možda je kiša koja je tog dana padala, a to je opasna i neobezbeđena deonica puta. Taj kanjon smrti je dosad odneo mnogo života. Naše koleginice su radile i išle da polažu ispit u Berane. Bile su vredne i divne, a Dragana je dan nakon pogibije trebalo da se veri s svojim dečkom iz Podgorice - ispričale su nam njihove potresene koleginice iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).


Specijalci SAJ-a izvlačili tela iz reke


Ronioci su tek juče ujutru iz kanjona reke izvukli automobil u kojem su bile nastradale devojke, a na lice mesta su izašli tužilac i veštaci saobraćajne struke. U izvlačenju tela su učestvovale spasilačke ekipe SAJ-a.

Kako smo saznali, Dragana je radila kao medicinska sestra na plastičnoj hirurgiji, Milica na grudnoj hirurgiji, a stradala Jelena i preživela Milijana na odeljenju dečje hirurgije.

- Milica je iza sebe ostavila ćerkicu od osam godina, koju je sama odgajala jer je bila razvedena. Imala je brata, sestru i roditelje, koji su u šoku. Jelena je bila udata i iza sebe je ostavila preslatku trogodišnju ćerkicu i supruga - kažu koleginice nastrdalih.

- Strašna i bolna istina je da ih više nema... Bol, bol, samo bol - napisale su kolege medicinskih sestara na Fejsbuk profilu Više medicinske škole strukovnih studija ispod njihovih fotografija. Povodom njihove tragične smrti, nacionalno udruženje medicinskih sestara i babica i kolegijum medicinskih sestara i tehničara KCCG-a održaće danas u 9 sati komemorativnu sednicu u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Podgorici.

Danas sahrana nastradalih


Milica Stanišić biće sahranjena danas u 15 časova u mestu Vinići kod Danilovgrada. Dragana Lalović će biti sahranjena danas u 13 sati u rodnim Pljevljima, a Jelena Milosavljević na groblju Čepurci u Podgorici. Na Fejsbuk stranici Više medicinske škole u Beranama saopšteno je da studenti prve, druge i treće godine koji su iz Berana ili drugih krajeva sa severa Crne Gore imaju organizovan prevoz od strane Medicinskog fakuteta u Podgorici i da autobus polazi ujutro u 5.30 ispred Više medicinske škole u Beranama. „Htela bih na obe sahrane da idem, ali neću moći na obe. Verovatno ću ići na sahranu moje dobre koleginice Jelene“, rekla nam je njena koleginica i prijateljica iz Podgorice.

Poslednji komentari
  • dzoni Vreme: 01.06.2014 10:10h

    Tela nisu izvucena juce ujutru nego sat-dva posle nesrece a auto je izvucen juce ujutru. Dragana mi je bliska rodjaka,njoj je otac poginuo kad je imala 7 godina

  • sasa Vreme: 01.06.2014 11:15h

    zasto vec jednom crnogorci ne postave zastitne ograde svuda u kanjonu moraace. zar je to skuplje od ljudskih zivota

  • Mikica Vreme: 01.06.2014 11:31h

    Katastrofa ..tri mlada zivota...tuga,tuga,tuga... Saucesce porodicama!

  • crni barut Vreme: 01.06.2014 13:07h

    Kako je ispala,kao vozač,ograničena pojasom i volanom?

  • Dobrivoje-Valjevac Vreme: 01.06.2014 17:45h

    Tuga do neba. Najdublje saucesce unesrecenim porodicama. NE BRZE OD ZIVOTA!!! NE BRZE OD ZIVOTA!!! NE BRZE OD ZIVOTA!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP