Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! U KLINIČKOM CENTRU U NIŠU

Povređeni rudari se oporavljaju!

Autor: V. P. - B. J. | 15.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Povređeni rudari koji su u nedelju ujutro doživeli tešku saobraćajnu nesreću na lokalnom putu Kriva Feja - Bosilegrad i smešteni u vranjskom zdravstvenom centru i niškom kliničkom centru oporavljaju se i van životne opasnosti su.

Teško povređen: Stanoil Đorđević

Teško povređen: Stanoil Đorđević | Foto: K. Kamenov

Portparol policijske uprave Dragan Stamenković izjavio je za “Alo!” da su porodice nastradalih kamarata krivofejskog rudnika olova i cinka “Grot” juče iz mrtvačnice u Vranju preuzele tela Nenada Vasića (49) iz Novog Brda kod Gnjilana, kao i Čede Stojkovića (54) i njegovog komšije Dragana Marjanovića (35) iz sela Radovnica kod Trgovišta.

Nastradali rudari biće sahranjeni danas.

“Nikada u rudniku nisam doživeo nijednu opasnu situaciju, a sada umalo da nastradam u kamionu. Ako rizikujemo dok smo u rudniku, ne moramo i kada se vozimo sa posla. Posle svega ne bi trebalo više takvim kamionom da se prevozimo do rudnika. Vraćali smo se iz rudnika, bili smo u furgonu kamiona. Odjednom se sve okrenulo. Začulo se pucanje stakla, kamion se tumbao.
Ostao sam zarobljen u smrskanom vozilu i tek su me posle nekog vremena izvukli - kaže Stanoil Đorđević iz Trgovišta, jedan od 12 rudara koji su teško povređeni 13. oktobra, kada je kamion kojim su se vraćali iz rudnika “Grot” sleteo u provaliju duboku 100 metara na lokalnom putu Kriva Feja - Bosilegrd. On je zadobio povredu vratnog dela kičme i prelom tri rebra sa nagnječenjem pluća i sa još trojicom najteže povređenih kamarata smešten je u Klinički centar u Nišu, gde im je stanje stabilno i nisu životno ugroženi.

Rudar Sreten Stanković je zadobio prelom drugog vratnog pršljena, ali lekari Klinike za neurohirurgiju čekaju nalaz magnetne rezonance da bi odlučili da li će biti operisan, dok će Nenad Bojković, koji je zadobio potres mozga i kontuziju tela i vrata, danas biti prebačen u Vranje, jer se oporavlja i nema teže posledice.

Vozača kamiona Dobrosava Kostića čuva policija na Klinici za ortopediju. On je zadobio vrlo težak prelom skočnog zgloba i kontuziju mozga, zbog koje je otežana kominikacija sa njim.
Poslednji komentari
  • Mićko Vreme: 15.10.2013 10:16h

    Šta je radila Inspekcija rada čiji su kadrovi iz PUPS da bi ovu tragediju sprečila pošto se tek sada otkrivaju propusti ?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP