Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VOZAČ BMW-A SMRTI PORED 27 PREKRŠAJNIH IMAO I KRIVIČNU PRIJAVU

Pre tragedije umalo ubio i jednu ženu!

Autor: I. Milićević | 06.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 5

Vozač BMW-a smrti Dušan Jovanović (20), kome je pre tri dana počelo suđenje zbog izazivanja saobraćajne nesreće na Adi Huji u kojoj je poginulo troje njegovih drugova, pored 27 prekršajnih prijava ima i jednu krivičnu! Kako „Alo!“ saznaje, Jovanović je vozeći taj isti BMW izazvao još jedan udes u beogradskoj Radničkoj ulici, i to više od godinu dana pre nesreće na Adi Huji!

Dušan Jovanović (20)  vozeći bez dozvole  BMW, koji su mu roditelji  kupili, izazvao je udes i godinu dana pre tragedije na Adi

Dušan Jovanović (20) vozeći bez dozvole BMW, koji su mu roditelji kupili, izazvao je udes i godinu dana pre tragedije na Adi

Upravljajući vozilom bez položenog vozačkog ispita, Jovanović je udario u „reno lagunu“ i povredio ženu L. I.. Nesreća se dogodila 13. oktobra 2013, skoro godinu dana pre nego što je izazvao nesreću na Adi Huji. Policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu koja je redovnim putem prosleđena nadležnom tužilaštvu.

Nije bio pijan!


Saobraćajna policija koja je obavila uviđaj nakon udesa u Radničkoj, ustanovila je da Jovanović nije bio pod dejstvom alkohola. Tokom istage, veštaci će utvrditi kojom je tačno brzinom vozio, kao i koliku je materijalnu štetu prozrokovao na kolima L. I., koja je u udesu povređena!

S obzirom na to da je u vreme ove nesreće započela poslednja reforma koja je nekoliko meseci u potpunosti paralisala pravosuđe, a kojom su izmenama zakona formirana nova osnovna tužilaštva i sudovi, krivična prijava je zajedno sa hiljadama drugih, čekala preraspoređivanje. Naposletku, stigla je u Drugo osnovno tužilaštvo, koje je odmah pokrenulo predistragu. Nažalost, nesreća na Adi Huji i tragična pogibija troje mladih Beograđana dogodila se u međuvremenu, a pitanje da li bi bila sprečena da nije bilo poslednje reforme sudova, i dalje će visiti u vazduhu.

Kako „Alo!“ saznaje, Jovanović je samo nekoliko dana pred početak suđenja za nesreću na Adi Huji, sproveden kod nadležnog tužioca gde je trebalo da bude saslušan zbog udesa u Radničkoj ulici. On je, međutim, iskoristio svoje zakonsko pravo i zatražio odlaganje saslušanja, uz obrazloženje da želi da angažuje branioca.
Na suđenju za tragediju na Adi Huji potvrdio je da je vozio bez dozvole i naveo da su mu automobil BMW kupili mama i tata za 18. rođendan!
Takođe je naveo da je u auto-školi odvozao sve časove, ali da je pao na polaganju testova. Iako su brojni stručnjaci nakon nesreće pozivali Jovanovićeve roditelje na odgovornost, smatrajući da je njihova krivica najveća, pravno ih nije bilo moguće goniti jer je Jovanović punoletan. Zašto su detetu koje nema dozvolu kupili automobil, objasniće možda tužiocu tokom suđenja!

Jovanović je pijan i bez dozvole, brzinom većom od 110 kilometara na sat automobilom sleteo pravo u reku. U nesreći su poginuli Nemanja Antić (18), Anastasija Stajić (16) i Miloš Janković (20). Povređeni su Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (18), dok je on ostao nepovređen.
Poslednji komentari
  • Kuki Vreme: 06.03.2015 13:30h

    Kupio mu tata auto da ubije nekog dok mu ne stigne dozvola za oruzije! Nece takve kazna odmah ali hoce kad tad..!!

  • Ajax Vreme: 07.03.2015 13:43h

    Druze,odakle tebi pravo da snimas sluzbeno lice dok vrsi duznost?Sta si ti,snimatelj?Pa nije ti to cirkus u sprdacina.Trebao je da polupa i tebe i telefon!

  • Djo Vreme: 07.03.2015 13:58h

    Nisi imao pravo da ga snimas konjino jedna. Dobro si i prosao. Trebao te je razbiti pa se onda pravi pametan. Rekao ti je da ne snimas i ti si nastavio. E bas mi je drago sto je udario. Trebao ti je i telefon razbiti.

  • Djo Vreme: 07.03.2015 14:00h

    Sta bi ti Sasa uradio da si ti bio snimatelj? Hajde reci vas bih voleo da cujem neki pametan odgovor. Dodji mene da snimas pa da vidimo sta bi ti to uradio kada ti opalim jednu vaspitnu.

  • uros Vreme: 08.03.2015 02:25h

    Don dzo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP