Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NE RADE SEMAFORI!

Raskrsnica smrti u Čačku: Kroz semafor s glavom u torbi!

Autor: Blic | 20.07.2014 - 10:43:00h | Komentara: 4

Desetak manjih udesa dogodilo se na raskrsnici Nemanjine i Ulice kneza Miloša otkako su pre nekoliko nedelja isključeni semafori na tom saobraćajnom punktu.

Poslednja nesreća: Dve osobe teško poveđene na raskrsnci Nemanjine i Ulice kneza Miloša

Poslednja nesreća: Dve osobe teško poveđene na raskrsnci Nemanjine i Ulice kneza Miloša | Foto: V. Nikitović

Svetlosna signalizacija isključena jer su u toku radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže na trasi Nemanjine ulice i bilo je pitanje dana kada će na tom mestu zbog ove okolnosti neko nastradati. Crne slutnje ostvarile su se u četvrtak po podne kada su dve osobe teško povređene pošto se nasred raskrsnice kombi zakucao u taksi vozilo, nakon što se prethodno nije zaustavio na znak stop. Verica Đ., koja je sedela na zadnjem sedištu taksija, od zadobijenih ozleda još je u komi i lekari se bore za njen život, a vozač taksija slomio je karlicu.

- Vozači i prolaznici svakodnevno stavljaju glavu u torbu kada prolaze ovom raskrsnicom. Sa svoje terase u poslednje dve nedelje video sam tri sudara. Vozi se brzo, a nema semafora, pa vozači prilikom prolaska kroz raskrsnicu često donose pogrešne procene. Nadležni su morali da mnogo bolje obezbede ovaj deo saobraćajnice jer se radi o jednom od najprometnijih saobraćajnih punktova u gradu.


Ukoliko nešto pod hitno ne preduzmu, svaka naredna povreda ili ne daj bože ljudski život ići će na njihovu savest - upozorava Miloš Živaljević, stanar obližnje zgrade.

U JKP „Čačak“, koji je investitor zamene toplovodne cevi, kažu da izvođač radova, firma „Štrabag“, nije probila rokove za izvođenje radova. Ističu da bi o bezbednosti prolaznika i učesnika u saobraćaju trebalo da se stara JKP „Gradac“ koje je nadzorni organ u ovom projektu.

Direktor „Gradca“ Nebojša Jovanović skida odgovornost sa firme na čijem je čelu:

- Mi smo uradili apsolutno sve u skladu sa propisima. Ukoliko ne postoji svetlosna, mora se poštovati vertikalna signalizacija, odnosno odgovarajući saobraćajni znaci. Ovde se isključivo radi o bahatosti vozača koji ne poštuju saobraćajna pravila - navodi Jovanović i naglašava da bi veću ulogu trebalo da obavlja saobraćajna policija.


- Saobraćajci bi morali da budu više prisutni na punktu gde se seku Nemanjina i Ulica kneza Miloša - kategoričan je direktor „Gradca“.

Iskusan čačanski saobraćajac rekao nam je da je već nakon prvog udesa policija morala da preduzeću „Gradac“ izda obavezujuće rešenje da u roku od maksimalno sedam dana raskrsnicu stavi u funkciju sa priključenom svetlosnom signalizacijom.

- U slučaju da to ne urade, trebalo bi im napisati krivičnu prijavu - kaže naš izvor.

Poslednji komentari
  • saw Vreme: 20.07.2014 11:58h

    policija nije nadlezna da resava saobracajne probleme ali to vazi samo na antartiku

  • Rade Vreme: 20.07.2014 14:01h

    a da iskusni cacanski saobracajac predlozi komndiru da stalno neko regulise saobracaj dok se radovi izvode. ili ipak cacanska saobracajna policija ima preca posla od regulisanja saobracaja...recimo hvatanje vozaca bez upaljenih dnevnih svetala ili ne daj boze nevezanog pojas

  • veca Vreme: 20.07.2014 19:45h

    Nema na svakoj raskrsnici semafor! zato postoje saobracajni propisi, vertikalna signalizacija, pravilo desne strane...

  • aleksandar Vreme: 21.07.2014 07:37h

    nije kriva policija ljudi ne postuju znak stop treba kaznjavati ko se ne zaustavi na znak stop kao na semofor kad predjes na crveno onda ce se opameniti a i treba sve od 2000 godine vratiti na ponovno polaganje....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP