Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAVIČNA SAOBRAĆAJKA U CENTRU NOVOG SADA

Sa godišnjice
mature u smrt!

Autor: Nikola N. Travica | 09.06.2014 - 07:36:00h | Komentara: 17

Milica Ležimirac, Vladica Matović i Aleksandar Marić, dvadesetogodišnjaci, poginuli su zajedno u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju u 2.15 na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara u Novom Sadu. Oni su bili u vozilu „folksvagen golf“ na koje je u velikoj brzini naleteo „audi“, za čijim volanom se nalazio Despot Vranić (21), koji je zadobio lakše povrede. Vranić se, kako nezvanično saznaje „Alo!“, velikom brzinom spuštao sa Mosta slobode ka Železničkoj stanici, kada mu je na raskrsnici izašao „golf“ u kojem je bilo troje nastradalih prijatelja. Usledio je strahovit udarac, nakon čega su se na licu mesta ubrzo pojavile ekipe policije i Hitne pomoći.

Sa godišnjice  mature u smrt!

Spremali joj rođendan: Milica Ležimirac

Sa godišnjice  mature u smrt!

Trebalo da upiše Muzičku akademiju: Aleksandar Marić

 

Sa godišnjice  mature u smrt!

Nije joj se išlo u grad, ali je ipak izašla sa prijateljima: Vladica Matović

 

Troje prijatelja, Milica Ležimirac, Vladica Matović
i Aleksandar Marić, stari 20 godina, poginuli
su nakon što se u njihov „golf” ogromnom
brzinom zakucao „audi” Despota Vranića (21)

- Strašno, strašno! Ne sećam se ovakve nesreće. Čuo sam samo kada je nešto tresnulo o zemlju. Okrenuo sam se prema raskrsnici i video kako semofor leti u vazduh i prašinu koja se digla iznad „golfa“. Glasovi se nisu čuli. Prizor je bio stravičan – ispričao je za „Alo!“ Aleksandar G., koji se u tom trenutku zadesio u blizini mesta nesreće.

Telo Aleksandra Marića je od siline udarca ispalo na kolovoz, dok je telo jedne od nesrećnih devojaka završilo u gepeku smrskanog automobila. U porodicama stradalih, muk i suze. Poginuli su bili drugari još iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, a živote su izgubili vraćajući se sa proslave petogodišnjice mature.

Sa godišnjice  mature u smrt!

„Audi“ Despota Vranića

- Milica je bila veoma dobro dete. Student Prirodno-matematičkog fakulteta. Sudija odbojkaški... Treba da se zna da je to dete bilo za poželeti samo. Ispite je davala sa desetkama. U subotu, 14. juna, trebalo je da joj proslavimo rođendan, a mi ćemo da je ispratimo u večnu kuću. Umesto slavlja, pravimo sahranu - za „Alo!“ kroz suze kaže Miličin otac Slobodan, dok majka Branka i brat Vladimir od tuge i bola ne mogu ni da progovore. Sve porodice je o tragediji obavestila policija nešto pre šest sati ujutru, nakon izvršenog uviđaja. Bez previše informacija, rečeno im je samo da njihove dece više nema.

Sa godišnjice  mature u smrt!

Smrskani „golf“: Aleksandrovo telo nađeno je na kolovozu, dok je telo jedne od devojaka završilo
u gepeku smrskanog auta

- Vladica je studirala Fakultet tehničkih nauka. Planirala je da sve ispite položi u predroku. Molili smo je da uspori. Nema razloga da žuri sa učenjem. Nije joj se išlo u grad. Premišljala se, ali je ipak odlučila da ide na jedan sat da vidi društvo - priča majka Dušanka, dodajući da kada je ranom zorom videla policiju na vratima, objašnjenje joj nije ni trebalo. Prema njenim rečima, Vladica je bila primerna ćerka, svima je pomagala, a posebno je vodila računa o mlađem bratu, koji ima svega osam godina. U domu Aleksandra Marića, takođe očaj i neverica. Baka Dobrila nema, slomljena od bola.

- Policija me je probudila. Kada su mi rekli da je Aleksandar poginuo, nisam verovala. Skamenila sam se. Kada sam skupila snagu, probudila sam ćerku Gordanu i rekla joj da je sina prvenca izgubila - kazuje baka Dobrila, dodajući da se Aleksandar spremao da upiše Muzičku akademiju.

SNIMAK ove stravične nesreće pogledajte OVDE.

„Audi” jurio, „golf” prošao na crveno!?
Despotu Vraniću, vozaču „audija“, život su spasli vazdušni jastuci i on je zadobio lakše povrede po licu i grudima. On je tokom noći zbrinut u Urgentnom centru, odakle je odmah nakon ukazane pomoći pušten, dok je njegov automobil pretrpeo manja oštećenja.


Prema nezvaničnim podacima, Vranić je „audijem“ sa Mosta slobode jurio preko 160 kilometara na sat, a u krvi mu je navodno pronađeno više od promil alkohola. Istovremeno, vozač „golfa“, koji je nailazio iz pravca Bulevara cara Lazara, prošao je, navodno, kroz crveno svetlo na semaforu.

Uhapšen vozač audija zbog smrti troje mladih u Novom Sadu


Despot Vranić (21), vozač audija, koji je odgovoran za smrt troje mladih u Novom Sadu, uhapšen je i nalazi se u pritvoru.

Prema nezvaničnim informacijama, Despot će za početak u pritvoru provesti najmanje 48 sati, a tužilac je predložio pritvor od najmanje 30 dana.

Poslednji komentari
  • ilija Vreme: 09.06.2014 10:02h

    Da se ovakve stvari desavaju manje, potrebano je da se izrekne surovija kazna. 25 GODINA zatvaora, trajno mu oduzeti dozvolu. Nas zakon ima dosta u rupa u ovakvim slucajevima. Kakva novcana kazna, kakvi negativni poeni kada neki klnac tain sin ubije troje mladih ni krivih ni duznih. Takve kazne nemaju smisao, jer on u zivotu nije se pomucio da zaradi ni 100e, ima tatu na polazaju i kakvu je za njegovu svest je kazna u novcu?? Pa pogledajte on vozi Audi a8, strasno? Napraviti takav zakon gde pocinilac odmah ide u zatvor na jedno 25 godina, bez sudjenja. Da nikome ne padne na pamet da se slicna bahatost ponovi.

  • J@ Vreme: 09.06.2014 11:15h

    Halloooo ljudi o cemu pricate...ne opravdavam brzu voznju..sta vise plasim je se...ali GOLF JE PROSAO NA CRVENO...nije decko iz bmw-a krivac za troje poginulih vec vozac golfa pa taman bmw isao 300km/h (ponavljam,ne branim ga nemem pojma ni ko je)

  • Ana Vreme: 09.06.2014 11:55h

    Aco, ne opravdavam voznju od 160 km/h, niti me interesuje odakle ovom mladicu audi A8, ovo troje mladih je izgubilo zivot, to je jezivo, a stoji cinjenica da su prosli na crveno svetlo, to ti je promaklo....

  • neopevana budala Vreme: 09.06.2014 12:34h

    Secate li se one recenice koju u filmu SINOVCI izgovara sada pok. glumac Kralj Petar, koja otprilike glasi ,,KO JEDNIM METKOM POBI TOLIKE SRBE ,, itd itd. Apropo tome, koliko je mladih zivota igubljeno samo na srpskim drumovima u zadnjih deceniju/dve? Nama bi prostor ove jadne i bedne drzave Srbije bio mali, mi bi smo se sirili i druge teritorije zauzimali, ali ne ratom vec natalitetom, a ne bi smo dozvolili da nas druge osvajaju i gaze. Ne bi me zacudilo da se u nekoj buducnosti ostvari ona prica da ce svi Srbi stati pod jedno drvo!? Ovom ludilu na drumovima se mora stati za vrat. Ovo na snimku nije NEHAT.

  • mm Vreme: 09.06.2014 12:55h

    nije on prosao kroz crveno, vec nazalost ova deca......strasno...to ga bas ne opravdava za brzinu, ali tako ste napisali

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP