Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA

Sandra nije mogla
pobeći od smrti

Autor: M. Popadić | 13.10.2012 - 11:35:00h | Komentara: 6

Petar Jelaš (44) ubio je svoju suprugu Sandru (36), jutros oko 9.30, u porodičnoj kuči u Glamačkoj 23 u Subotici, a potom oduzeo sebi život, saznaje „Alo.rs“.

Ubijena od ruke supruga - Sandra Jelaš

Ubijena od ruke supruga - Sandra Jelaš | Foto: Biljana Vučković

Na gradskoj periferiji Subotice, juče ujutro okončani su životi Sandre Jelaš (36) i njenog supruga Petra (44) koji su nakon 14-godišnjeg braka ostavili iza sebe dečaka i devojčicu. Petar Jelaš je oko devet časova sa više uboda nožem usmrtio suprugu Sandru, a potom je izišao u dvorište i pokušao da se obesi. Kako je konopac pukao on se nožem ubo u vrat, iskrvario i preminuo na licu mesta.

Dvorište u kome se Jelaš obesio

Dvorište u kome se Jelaš obesio | Foto: Biljana Vučković

Iza Jelašovih je ostao 14-godišnji dečak i godinu dana mlađa devojčica.
Sandra Jelaš, porema pričanju komšija, bila je izložena čestom muževljevom
maltretiranju. Ona je nedavno s decom otišla kod roditelja i podnela zahtev za razvod braka.
"Znala sam da se nešto desilo čim Sandra jutros nije u uobičajeno vreme došla na "buvljaka". Uzela sam taksi i došla do kuće gde su njih dvoje živeli, videla sam svetlo u sobi, a na krevetu krvavo telo i odmah pozvala policiju. Sandra je oko četiri ujutro otišla na "kvantašku pijacu" da kupi robu, a muž ju je, izgleda, sačekao i nekako ubedio da dođe do njihove kuće", priča majka ubijene Sandre, Đurđica Kopunović.

Majka i otac žrtve - Đurđica Kopunović sa mužem

Majka i otac žrtve - Đurđica Kopunović sa mužem | Foto: Biljana Vučković

 
Ona navodi da je Petar i ranije dolazio kod njih u Radničku ulicu, ali se Sandra uspevala sakriti od razjarenog muža.
"On je i tada pokušavao da se ubije. Mi smo i prošlog četvrtka zvali policiju, ali se ništa nije dogodilo" dodaje Đurđica.

Otac žrtve

Otac žrtve | Foto: Biljana Vučković

 

Otac ubijene Sandre, takođe, krivi policiju i Centar za socijalni rad, jer su znali stanje u ovoj porodici i niko ništa nije učinio da se spasi Sandrin život.
"Svi su znali da je Petar Sandru proganjao. Više puta smo zvali policiju, ali ništa efikasno nije preduzimano. Bežala je od njega, ali uzalud."
Zašto je Sandra i pod kojim okolnostima juče došla s mužem u njegovu kuću u Glamočku 23 ostaće nepoznato. Jedino je poznato da je u toj kući izugubila život, a ubica je, kako nezvanično saznajemo, ostavio oproštajno pismo u kome je zamolio decu da slušaju – dedu.

Poslednji komentari
  • petar Vreme: 14.10.2012 07:38h

    Zašto se sada ne pritvore kao odgovorni (policiji , socijlni...) radnici kojima se pokojnica javljala i tražila zaštitu. Zašto primaju platu i troše moje i vaše pare ako nisu stručni da prepoznaju socijalni problem i zaštite tu decu od nasilnika.

  • Suboticanin Vreme: 14.10.2012 11:08h

    Uzas! Subotica je i inace morbidno-depresivna sredina, alkoholicara ima na pretek, ludaka raznih vrsta i suicidalnih umobolnika kojima gotovo niko ne zeli pomoci, barem ne institucionalno, Strasno i uzasno, zao mi je te dece koja su u mozda najosetljivijim godinama ostala bez dobre majke. Definitivno kriza u svim sferama zivota ovome jos i vise doprinosi dok "nadlezni" samo gledaju kako da prime svoju platu i ne rade gotovo nista na prevenciji i sprecavanju ovakvih i slicnih tragedija.

  • Mirjana Vreme: 15.10.2012 00:51h

    Dali ce neko odgovarati iz Policije , koja ni na pozive nije se odazvala , da zastiti porodicu uz to dvoje maloletne dece, ko je odgovoran za ovo ? Cinjenica , da se na sve obraca paznja sem na bezbednost i zastitu zivota stanovnistva, Subotica vise nije bezbedan grad , policija neradi svoj posao , a zasto ih uopste ima u ovom gradu , to je veliko pitanje

  • Suboticanka Vreme: 15.10.2012 14:30h

    U Subotici sama policija podrzava kriminal i nasilje , bezpotrebni i bezkorisni za ovaj grad zajedno sa Nacelnikom iste , sta treba , da se desi , da se Dacic i odgovorni osveste i naprave drasticne promene u policiji u ovom gradu, Ovakav javasluk nikada nije bio u ovom gradu u policiji sve do dolaska ovo sadasnjeg Nacelnika , koji je najodgovorniji za stanje policije u ovom gradu . Ko ce odgovarati za smrt i ovo svirepo ubistvo ove m;ade zene , ocito niko , jer ni posle dve godine nije pronadjen ubica maleletne devbojke , koja je svirepo ubijena u predvecerju , treba li jos nesto da se desi , da se nekom svest probudi ?

  • Nemanja Vreme: 18.05.2013 00:18h

    Znao sam doticnog, mogu samo reci da je psihijatrijski slucaj! Jadna zena, jadna deca! Nadam se da sada gori u paklu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP