Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TUŽILAŠTVO TRAGA ZA OSOBOM KOJA JE PODMETNULA VIDEO-KLIP

Snimak maltretiranja deteta izmontiran!

Autor: M. Dudvarski | 20.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 13

Detaljnom analizom snimka koji je objavljen na „Jutjubu“, a na kojem se vidi kako S. Ž. B., profesorka Medicinskog fakulteta, udara po zadnjici svog maloletnog sina M. B., utvrđeno je da je kompletan snimak izmontiran kako bi izgledalo da majka zlostavlja dete.

Tužilaštvo utvrdilo da   je snimak montiran  tako da izgleda kao da majka maltretira dete

Tužilaštvo utvrdilo da je snimak montiran tako da izgleda kao da majka maltretira dete

Kako „Alo!“ saznaje, čitav predmet će biti upućen u Visokotehnološko tužilaštvo, kako bi se utvrdilo ko je postavio na društvenu mrežu klip i ko ga je izmontirao.


Lekari procenjivali oca

Kada je sud radio psihološku procenu oca i majke da bi se videlo kome će dete pripasti na starateljstvo, angažovana je Klinka za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.
- Oni su uradili psihološki profil oca. Nakon sudskog uvida u lekarski izveštaj, dete je dodeljeno majci na starateljstvo. To bi tebalo da govori sve - navodi naš izvor.

- Tužilaštvo je, kako je i najavljeno, detaljno analiziralo snimak, koji traje tri sata, a ne samo 12 minuta kao na “Jutjubu”, kao i sve dosadašnje krivične prijave koje je protiv profesorke podneo njen suprug S. B. U više tih prijava nigde nije pronađen nijedan element koji bi ukazivao da majka fizički zlostavlja dete. Čak je on podneo prijavu protiv supruge za zlostavljanje deteta, a da dete tada nije bilo ni rođeno - saznaje „Alo!“.

Naš izvor ističe da je cilj svih tih očevih krivičnih prijava, koje je podneo protiv majke deteta, zapravo bilo dobijanje starateljstva nad sinom.

- Svi dokazi na koje se S. B. oslonio su snimak sumnjive legalnosti, kao i izjave trogodišnjeg deteta. Postoje tri lekarska nalaza iz kojih se vidi da je dete imalo povrede, ali svi oni su rađeni kada je dete izašlo iz vrtića, gde je dete i zadobilo ogrebotinice. Tada mališan nije bio kod majke. Bilo je tu i manipulacija poput one da majka daje detetu supu, a otac onda dođe sa slodoledom i gotovo ga nagovara da ne sluša majku - priča naš izvor.

Postavlja se pitanje, kako kaže izvor „Alo!“, kako je moguće da S. Ž. B. dobije sina u 50. godini, a da je pre toga obilazila lekare u inostranstvu kako bi zatrudnela, a da posle svega toga zlostavlja dete.
Naš sagovornik kaže da je onaj ko je postavio snimak na „Jutjub“ počinio krivično delo povrede časti i ugleda majke, kao i deteta koje sada ima sedam godina.

- Tu su povređena prava deteta, to je zapravo medijska viktimizacija dečaka. Predmet će biti upućen u Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal kako bi pokušali da otkriju ko je postavio snimak i ko ga je izmontirao. Ukoliko se otkrije počinilac, on bi mogao da odgovara za krivično delo izazivanja panike i nereda - saznajemo u beogradskoj Palati pravde.

Majka optužuje bivšeg supruga


Profesorka medicine je ranije za “Alo!” izjavila da je snimak napravljen u svrhu diskreditovanja nje kao roditelja i dobijanja starateljstva nad detetom.
- To je očajnički potez jednog čoveka koji je iscrpeo sve pokušaje da zvaničnim i zakonskim putevima dobije dete. Moj bivši suprug je podneo devet prijava protiv mene svim institucijama koje se na snimku spominju i u svih devet slučajeva optužbe su odbačene sa nalazom da nema elemenata zlostavljanja i da je reč o montiranom, dakle lažiranom snimku. Sve ove institucije su videle sirov, nemontirani snimak i donele takav zaključak. Kada je video da više ništa ne može da uradi, i da dete po sili zakona pripada majci, on je došao na ideju da snimak izmontira i pusti u javnost - izjavila je ona.

Poslednji komentari
  • Tokajac Vreme: 20.06.2014 07:40h

    Gledao sam snimak i vikanje, udaranje i bacanje deteta ne moze biti montirano, jos ce da ubedjuje da ga je mazila, pa ma kolko montiran snimak je odraz batinanja i maltretiranja deteta.

  • Iva Vreme: 20.06.2014 08:31h

    Pa možda je montiran ali da dete place place da ona na njega vristi vristi,, da ga udara vidi se,e sada kakvu je on izjavu mogao da da sa svoje tri godine e to stvarno ne znam.Iskreno se nadam da je montaza u suprotnom mala je kazna dozivotna robija za takve roditelje.

  • Mama Vreme: 20.06.2014 13:33h

    Svako udaranje deteta je maltretiranje i zlostavljanje. Žena na snimku udara i baca dete, dakle, maltretira i zlostavlja ga. Nema opravdanja i nema dileme. Deca se ne tuku i tačka!

  • dado Vreme: 20.06.2014 13:35h

    kakva bre montaza, naravno da je skratio delove gde se dete samo igra. sta je trebao da nam pusti 8.760,00 sati snimka u zagnjoj godini, da gledamo sobu.

  • Soka Vreme: 20.06.2014 13:37h

    Ovo mu dodje kao 'ne verujte svojim ocima nego meni'....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP