Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAVIČNA NESREĆA NA AUTOPUTU KOD BUDIMPEŠTE

Srpski kamerman u šoku posle udesa

Autor: Nikola Travica | 31.08.2013 - 07:15:00h | Komentara: 0

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu od Budimpešte prema Beču, tri osobe su poginule, a 33 ih teže i lakše povređeno. Među teško povređenima je se i državljanin Srbije Saša Đorđević (59) iz Prištine.

Povređeni Saša Đorđević bio je u automobilu austrijskih registracija

Povređeni Saša Đorđević bio je u automobilu austrijskih registracija

Tragedija se dogodila juče nešto posle 5 sati, prilikom lančanog sudara na autoputu, 26 kilometara jugozapadno od Budimpešte, kada je kamion s bugarskim tablicama izgubio kontrolu i naleteo na kolonu vozila. Jedanaestoro povređenih nalazi se u kritičnom stanju i podvrgnuti su operacijama, a među njima su državljani Srbije, Rumunije, Bugarske i Turske. Prilikom ukazivanja pomoći, mađarske spasilačke službe nisu odmah mogle da ustanove da li među povređenima ima i naših državljana jer se Đorđević nalazio u vozilu s austrijskim tablicama. On je odmah prevezen u bolnicu „Berenji Gustav“ u Budimpešti, gde mu je ukazana medicinska pomoć.


- Đorđević, koji živi u Austriji, u trenutku nesreće nalazio se sam u svom vozilu, koje se kretalo u koloni na koju je naleteo kamion. Zadobio je povredu kičme, prelom rebara i potres mozga. Tek prilikom prijema u bolnicu ustanovljeno je da se radi o našem državljaninu – rekla je za „Alo!“ Jelena Cvijanović, konzul Srbije u Budimpešti, dodajući da je povređeni u velikom šoku, zbog čega je još uvek nemoguće sa njim komunicirati.

Zadobio je povredu kičme, prelom rebara i potres mozga

Zadobio je povredu kičme, prelom rebara i potres mozga

U sudaru koji se dogodio rano pre podne na ulazu u Budimpeštu iz pravca Beča učestvovali su jedan kamion s bugarskim tablicama, tri minibusa i pet putničkih automobila, među kojima se nalazilo i vozilo našeg državljanina.
Tri osobe su život izgubile na licu mesta, dok se lekari bore za život njih petoro. Među njima ima i dece, od kojih je dvoje smešteno na odeljenju intenzivne terapije.


Do tragedije je došlo kada je kamion naleteo na kolonu vozila, među kojima je bio i minibus. Putnike rumunskog minibusa, koji je nakon sudara završio u kanalu pored puta, morali su vatrogasci da oslobađaju iz olupine. Dva muškarca i jedna žena podlegli su povredama na licu mesta.

Mađarske vlasti odmah su obezbedile vodu i hranu, kao i smeštaj za putnike iz Rumunije, Moldavije i Rusije koji nisu u stanju da nastave dalje putovanje.
Rumunske vlasti poslale su vojni avion sa lekarskim ekipama koje treba da pomognu mađarskim kolegama u hospitalizaciji povređenih putnika i da obezbede povratak u Rumuniju.

Saobraćajna nesreća

Saobraćajna nesreća

Sofija Nađ, portparol mađarske hitne pomoći, izjavila je da je od ukupno 33 povređene osobe, među kojima su i državljani Rumunije, Bugarske i Turske, 18 osoba teško povređeno.


Vlasnik rumunskog minibusa koji je učestvovao u nesreći izjavio je za rumunske medije, pozivajući se na informacije koje je dobio od vozača, da je vozilo moralo da se zaustavi na autoputu zbog gužve, nakon čega je u njega udario bugarski kamion. U minibusu, koji je išao ka Milanu, nalazilo se 19 putnika.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP