Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAVIČNA NESREĆA

Srpskoj košarkašici amputiran deo noge!

Autor: M. Grujić | 07.09.2013 - 21:10:00h | Komentara: 4

Srpska reprezentativka Nataša Kovačević, kojoj je nakon nesreće u Mađarskoj amputirana noga do kolena, u stabilnom je stanju i nije u životno ugrožena, potvrdio je konzul Srbije u Budimpešti Jelena Cvijanović. Očekuje se da će u Srbiju biti transportovana sledeće nedelje.

Stravična nesreća dogodila se u Mađarskoj kada se prevrnuo autobus sa košarkašicama Đera u kojoj su se nalazile i srpske reprezentativke Nataša Kovačević i Milica Ivanović! Ivanovićeva je samo ugruvana posle teškog udesa, međutim, devetnaestogodišnja Kovačevićeva nije bila te sreće jer je zbog posledica udara završila u bolnici gde joj je amputiran deo leve noge ispod kolena!

Ona se posle operacije nalazi u šok sobi i izvan je životne opasnosti.

Nataša Kovačević

Nataša Kovačević

- Nataša nije u životnoj opasnosti i u stabilnom je stanju. Narednih nekoliko dana bi trebalo da se odmara u bolnici, a potom bi mogla da bude prebačena na lečenje u Srbiju, ali odluku o tome gde će se lečiti doneće njena porodica - rekla je Cvijanović.


Ona je dodala da je prethodne večeri posetila u bolnici Kovačevićevu i razgovarala s njom, njenim ocem i lekarom koji ju je operisao. Nataša je, prema njenim rečima, bila svesna, sećala se cele nesreće i dosta se hrabro držala.


Cvijanović je rekla da je Kovačevićeva s mesta nesreće prebačena veoma brzo u bolnicu helikopterom, tako da problem nije bio vremenski faktor, već, kako je objasnio lekar koji ju je operisao, sama težina povreda.


-Lekar mi je rekao da su povrede bile jako teške i da nisu mogli ništa drugo da urade - osim da joj amputiraju nogu, kazala je ona.

Kako pišu mađarski mediji, do nesreće je došlo kada je „lada“ iz suprotnog smera skrenula u traku kojom se kretao autobus sa košarkašicama Đera, koje su u Šopronu trebalo da igraju pripremnu utakmicu. Vozač autobusa je pokušao da izbegne direktan sudar, pa je skrenuo sa puta. Tragedija nije izbegnuta jer su u udesu nastradali tim menadžer Peter Tapodi, koji je preminuo na licu mesta, i trener Akoš Fuzi, koji je podlegao povredama u bolnici. Osam aktera nesreće je doživelo teške povrede, dok je šestoro njih lakše povređeno.

Nataša Kovačević je ovog leta bila na pripremama sa U20 reprezentacijom Srbije, a u karijeri je nosila dres Partizana, Voždovca i Crvene zvezde. Sa U18 reprezentacijom prošle godine osvojila je bronzu na Evropskom prvenstvu.

Milica Ivanović

Milica Ivanović

Milica Ivanović je prethodno igrala u Voždovcu i rumunskoj ekipi „Sent Džordž“. Prošle godine je bila član seniorske reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kovačevićeva u stabilnom stanju

Povređena košarkašica Srbije Nataša Kovačević je u stabilnom stanju posle saobraćajne nesreće, a Vlada Srbije i nacionalni savez angažovali su se da joj pomognu na svaki način.

Potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije (KŠ) zadužena za žensku košarku Ana Joković rekla je agenciji Beta da se nalazi na putu ka bolnici u Đeru.

"Milica (Ivanović) je samo ugruvana i ona je puštena kući. Nataša je u stabilnom stanju, ali ima jake bolove. U kontaktu smo i sa porodicom, njen otac je sinoć stigao u bolnicu...Ja sam i dalje u šoku i ne znam ni šta bih rekla. Nadam se da ćemo pomoći devojčici da prebrodi tu tugu", rekla je Jokovićeva.

Ministar sporta Srbije Vanja Udovičić takođe je otputovao u Đer da obiđe Kovačevićevu.

Agenciji Beta je u subotu uveče u ministarstvu rečeno da će u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova učiniti sve da pomognu 19-godišnjoj košarkašici.

Vanja Udovičić

Vanja Udovičić: Ovo je velika tragedija! | Foto: Dušan Milenković

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da će to ministarstvo učiniti sve što može kako bi teško povređena košarkašica Nataša Kovačević, kojoj je posle saobraćajne nesreće amputirana leva noga do kolena, prevazišla tešku tragediju.

"Ovo je velika tragedija, pre svega za Natašu Kovačević kojoj je amputirana noga i za njenu porodicu. Pred njom je sad težak period oporavka, ali nadam se da će uspeti sa se izbori i oporavi.


Uradićemo sve što možemo da pomognemo njoj i njenoj porodici da prevaziđu ovu veliku tragediju. To je najmanje što možemo i moramo
da uradimo", rekao je Udovičić agenciji Beta.

Poslednji komentari
  • Ludi ja Vreme: 08.09.2013 02:21h

    Zalosno ,manje-vise sto je sportista, pre svega mlada osoba.Zelim joj brz oporavak,i veliku snagu i volju ,da se izbori sa ovim hendikepom ipak se od sudbine ne moze pobeci

  • Kosarkasica Vreme: 08.09.2013 07:50h

    Nale drzi se uz tebe smo! Ovu utakmicu moras da pobedis!

  • jelena Vreme: 08.09.2013 17:25h

    duso drzi se zivot je jean

  • boljevac1 Vreme: 08.09.2013 20:21h

    Zalosno i zelim joj svu srecu ovoga sveta.Lep gest Ministra Sporta ali isto tako bi isto to trebalo da vazi za sve gradjane Srbije koji su ostali invalidi u saobracajnim nesrecema.Nije posteno odvajati unesrecene.Mozda neko nije dobar sportista ali je naprimer fenomenalan odjacar ili moler?????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP