Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NIŠTA OD NARUKVICE

Stefan Karić
mora u zatvor!

Autor: N.G. / Beta | 05.11.2012 - 13:02:00h | Komentara: 0

Apelacioni sud u Beogradu odlučio je da Stefan Karić kaznu izdrzava u zatvoru, čime je uvažena žalba Prvog osnovnog javnog tužioca i preinačeno rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu, saopštio je danas Apelacioni sud.

Rešenjem Prvog osnovnog suda u Beogradu od 21. septembra 2012. godine
usvojen je predlog Stefana Karića i određeno je da jednogodišnju kaznu zatvora, na koju je osuđen 26. oktobra 2010. godine zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, izvrši tako što okrivljeni ne sme napuštati prostorije u kojima stanuje, uz primenu mere elektronskog nadzora.

Stefan Karić

Ništa od kućnog pritvora - Stefan Karić | Foto: Foto

Po nalaženju Apelacionog suda, osnovano se u izjavljenoj žalbi
javnog tužioca ističe da prvostepeni sud nije razmotrio okolnosti koje su od značaja za donošenje pravilne odluke o osnovanosti predloga okrivljenog, te da nije u dovoljnoj meri cenio otežavajuće okolnosti.
U konkretnom slučaju okrivljeni Stefan Karić je pri izvršenju krivičnog dela ispoljio izuzetnu bezobzirnost.

"Stefan Karić je pri izvršenju krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja ispoljio izuzetnu bezobzirnost, s obzirom na to da je kritičnom prilikom svojim vozilom upravljao brzinom koja je višestruko prelazila maksimalno dozvoljenu brzinu kretanja vozilom u naseljenom mestu i koja je predstavljala bezobzirnu vožnju u gradskim uslovima, a tom prilikom saputnica u vozilu je zadobila teške telesne povrede opanse po život", stoji u saopštenju Apelacionog suda.

"Dakle, okolnosti pod kojima je krivično delo učinjeno i stepen ugrožavanja zaštićenog dobra ukazuju da se usvajanjem predloga okrivljenog prema njemu ne bi mogla ostvariti svrha kažnjavanja, odnosno svrha specijalne prevencije koja se ogleda u sprečavanju učinioca da čini krivična dela i uticanju na njega da ubuduće ne čini krivična dela, kao i svrha generalne prevencije u vidu uticanja na druge da ne čine krivična dela, te izražavanju društvene osude", zaključeno je u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP