Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUMNJIV IZLAZAK MILORADA ULEMEKA (46) IZ ZATVORA

Tajni susret Legije izvan zidina „Alkatraza“!

Autor: N. A. | 15.06.2014 - 08:18:00h | Komentara: 14

„Indikativno je što se to desilo pred samo davanje krunskog iskaza o ubistvu Ćuruvije i što je, uprkos jakim bolovima od kojih je, navodno, jaukao i presavijao se u ćeliji, isto veče vraćen u Požarevac“, kaže naš sagovornik

Milorad Ulemek Legija

Milorad Ulemek Legija

Milorad Ulemek Legija (46), bivši komandanat „crvenih beretki“, koji u požarevačkom „Alkatrazu“ služi kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića (50), tajno se prošle godine sreo sa nepoznatim osobama, prilikom transporta u Klinički centar Srbije u Beogradu, u koji je prebačen, kako je tada saopšteno, zbog jakih bolova u stomaku, tvrdi za za naš list sagovornik blizak najpoznatijem osuđeniku u Požarevcu.

Posetila ga i prva žena

Maja Luković

Maja Luković

Legiju je nedavno posetila i supruga, kanadaska novinarka Maja Luković sa njihovom ćerkom N. L. (15). Prva Legijina žena živi u Kanadi, a u Srbiju je došla nakon što je njena ćerka, posle svađe sa njom, u februaru, pobegla od kuće, pa je Maja Luković o tome obavestila kanadsku policiju. Legijina ćerka, koju je video svega nekoliko puta, pronađena je tada kod prijateljice. Nakon epizode sa bekstvom, Maja Luković je pomoć potražila kod bivšeg supruga u vezi sa vaspitavanjem ćerke, za koje Ulemek plaća školovanje i došla na nekoliko meseci u Beograd. Kako „Alo!“ saznaje, njih dve do avgusta ostaju u Srbiji, a Legijina najstarija ćerka ispite polaže preko intreneta. Kada su ga nedavno posetile u zatvoru, Legija je ćerki najpre rekao: „Ista si majka“, a zatim su se dogovarali o daljem školovanju i vaspitanju ćerke, koja često dolazi u sukobe sa majkom.

Legija je u Klinički centar Srbije prebačen 27. decembra prošle godine, 13 dana pre davanja iskaza u kojem je bivše agente Državne bezbednosti označio kao ubice novinara Slavka Ćuruvije (49).
- Indikativno je što to desilo pred samo davanje krunskog iskaza o ubistvu Ćuruvije i što je, uprkos jakim bolovima od kojih je, navodno, jaukao i presavijao se u ćeliji, isto veče vraćen u Požarevac. Neke osobe koje su se raspitivale o njemu saznale su od medicinskog osoblja da Legiji nije bilo ništa, kao i da nije bilo nikakvih pregleda. Ista osoba je čula da je Legija te večeri imao sastanak sa nekim važnim ljudima - navodi izvor našeg lista.
U toku boravka Milorada Ulemeka, to veče je vladalo opsadno stanje, a drugi pacijenti nisu mogli ni da ga vide.
- Sve je bilo blokirano, a naoružani pripadnici policije okupirali su to veče bolnicu - kaže izvor „Alo!“.
Nadležni su tada saopštili da je jednom od najčuvanijih srpskih zatvorenika ukazana lekarska pomoć zbog jakih bolova u stomaku i da je detaljno pregledan, ali nije saopšteno koja dijagnoza je uspostavljena Legiji iako je policija dignuta na noge. Ulemek je pod okriljem noći, uz neverovatne mere obezbeđenja, u koloni blindiranih automobila, koju su obezbeđivali pripadnici policije naoružani dugim cevima, prebačen iz Požarevca u Beograd, a Legijin svaki korak žandarmi su pratili i kad je uveden u ordinaciju.
Milorad Ulemek Legija iza rešetaka je 10 godina, od 2. maja 2004, kad se posle 14 meseci skrivanja sam predao policiji. U međuvremenu, on je u čak četiri postupka osuđen na maksimalnu robiju od po 40 godina. Za nepunih meseca dana biće doneta odluka da li će ostati u strogom režimu, u kojem se nalazi pune četiri godine.

Poslednji komentari
  • Simon Vreme: 15.06.2014 09:52h

    Srbiju je skupo koštalo što je DS masovnog ubicu Legiju pokušala da amnestira i proglasi ga "junakom 5. oktobra". Đinđića života, a sve građane Srbije života u normalnom i uređenom društvu. Skandalozan je pokušaj ma koga (bio on savetnik predsednik države ili bilo ko drugi) da pokuša da amnestira teroriste. Takvi postupci mogu da izazovu veliko zlo i nove nesreće po Srbiji, u kojoj već odavno ljudski život ne znači puno.

  • Zoran Vreme: 15.06.2014 10:07h

    Očigledno je da postoje oni koji pokušavaju da oslobode Legiju. Služba (DB) je svuda redom rasporedila svoje kadrove i oni sada pokušavaju da nađu način da tog masovnog ubicu oslobode. Vuk govori istinu i zato i jeste, godinama unazad, meta nereformisane BIA-e.

  • Lena Vreme: 15.06.2014 10:12h

    Nema i ne sme biti ni najmanje milosti za masovne ubice, kakvih je prepun JSO, a ubijali su od premijera do na stotine nedužnih civila - svuda gde su prošli. Zato treba otvarati dosijee, mnogi od njihovih lobista danas bi bili vidljivi i prepoznati, pa i lakše sprečeni u ovakvim zastrašujućim pokušajima.

  • misho Vreme: 15.06.2014 10:17h

    ako je lažirana država zašto ne bi bio lažiran I po neki postupak...zar pre par dana javno ne objaviše da je "nezavisna" komisija verana matića-julovskog junoše dobijala novac od oebs-a za svoj rad.pa ti budi nezavisan ali od srbije a u njoj sprovodi ono što ti kažu finansijeri.i sada veruj u sudstvo kojem matić dostavlja "nezavisno"ustanovljene podatke.verujem da će i donošenje presude biti nezavisno.BAŠ ME INTERESUJE ŠTA O SVEMU TOME MISLI SVOJOM GLAVOM-INSTALIRANOM U BERLINU, PREDSEDNIK SRPSKO-NEMAČKE NAPREDNE STRANKE.

  • Goran Vreme: 15.06.2014 10:23h

    Svaki korak ove vlasti u pravcu izgradnje normalnog društva koji je činjen u prethodnim mesecima ne samo da bi makar i minimalnom, simboličnom rehabilitacijom Legije bio obezvređen, već bi bio i jasan signal da su zločinci i masovne ubice ne samo pokrenuli kontraudar, već i da je Srbija opet, kao nekad, postala njihov taoc.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP