Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVO VEŠTAČENJE

Turčin nije kriv za nesreću u kojoj je kod Resnika stradalo petoro mladih?

Autor: Večernje Novosti | 20.11.2014 - 22:52:00h | Komentara: 1

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je komisiji sudskih veštaka saobraćajno - tehničke struke da izvrši novo veštačenje stravične saobraćajne nezgode koja se dogodila krajem oktobra na obilaznici, nedaleko od hotela „1.000 ruža“, saznaju „Novosti“. Za udes, u kom je život izgubilo petoro mladih ljudi, tereti se turski državljanin Er Islami (56).

Resnik saobraćajna nesreća

Mesto tragedije | Foto: M. Jošida

U naredbi za novo veštačenje, Tužilaštvo, potvrđeno je našem listu, zahteva od veštaka da utvrde odgovornost svih učesnika ove saobraćajne nesreće.

- Potrebno je, zatim utvrditi sve prostorno-vremenske analize, brzine kretanja, kao i tehničke mogućnosti za eventualno izbegavanje nesreće, sa posebnim osvrtom na propuste svih učesnika - navodi se u naredbi.
Iz Tužilaštva napominju da im još nisu dostavljeni obdukcioni zapisnici, kao ni rezultati toksikoloških analiza od strane Instituta za sudsku medicinu.
Stravičan udes dogodio se na obilaznici oko Beograda, kada je kamion kojim je upravljao Islami direktno udario u „reno klio“ u kom su se nalazila trojica mladića i dve devojke, Kristijan Fazlija (21), Sead Kruezi (20), Daniel Marinković Dominković (22) i Isidora Demiri (19) i Valentina Mihailović (19).
Putničko vozilo se kretalo iz pravca naselja Resnik, a šleper je dolazio iz suprotnog smera. Od siline udarca, dvoje mladih je ispalo iz automobila, dok je troje ostalo u smrskanom vozilu. Četvoro njih poginulo je na mestu, dok se njihova drugarica Valentina Mihailović, desetak dana u Urgentnom centru borila za život. Nažalost, i ona je usled zadobijenih povreda, preminula prošle nedelje.
U međuvremenu, Islamiju, koji je osumnjičen za izazivanje nesreće, određen je pritvor do 30 dana. Pred istražnim organima branio se „da je pokušavao da izbegne auto, koji je krivudao putem“.
S druge strane, prvi nalazi iz istrage, pokazali su i to da je vozač šlepera, iz još nepoznatih razloga, prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u „reno“. Turskom državljaninu je na mestu tragedije urađen alko-test, koji je pokazao da nije bio u alkoholisanom stanju. Ali, još postoji sumnja da je Islami možda izgubio kontrolu nad vozilom jer je zaspao za volanom.
Poslednji komentari
  • Tempora Vreme: 21.11.2014 08:24h

    Priličan nesklad između naslova I teksta....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP