Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA

U saobraćajnoj nesreći poginule majka i ćerka! (FOTO)

Autor: Ljubiša Mitić | 27.08.2013 - 16:46:00h | Komentara: 1

Momirka (59) i njena ćerka Mirijana Samardžić (28) iz Beograda nastradale su na lice mesta u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Blace - Beloljin. Nezgoda se dogodila kada je automobile zastava 101 kojim je upravljala Momirka iz za sada nepoznatih razloga proklizao na putu i bočnom desnom stranom udario u kamion. Od siline udarca, automobile se nekoliko puta tumbao i završio u kanal pored puta. Na licu mesta, povredama su podlegle obe putnice u vozilu, Momirka sa svojom ćerkom Mirjanom.

Kako nezvanično saznajemo, majka i ćerka su se vraćale sa pijace u Blacu ka selu Tulare gde je živela Momirkina majka, osamdesetogodišnja Milica Jovanović, koja do pisanja ovog izveštaja još uvek ne zna za tragediju koja se dogodila.

- Samo smo joj rekle da su ćerka i unuka imale udes i da su povređene. Ona je srčani bolesnik, šećeraš i strahujemo kako će podneti kada čuje za tragediju. Ovo je nezapamćena tragedija koju selo ne pamti – u šoku priča rođak nastradale Milomirke, Zvonko Vučićević iz Tulara.

Automobil je potpuno uništen

Automobil je potpuno uništen

 On ističe da su nastradale majka i ćerka živele u Beogradu, ali da su često dolazile i brinule se za vremešnu Milicu koju je osim godina, pritisla i bolest. Kaže da su nastradale majka i ćerka skoro celo leto provele u selu i da su svakog utorka išle na pijacu u Blacu. 

– Milomirka je razvedena već duže vreme, iz tog braka ima samo ćerku i nije se više udavala, a radial je u policiji gde je i stekla penziju. Živi sa ćerkom koja završava fakultet i kako sam čuo u selu, ostalo joj je još dva ispita. Na žalost nije imala sreće da diplomira – kaže komšija Janićije Petrović (66) iz Tulara.
On tvrdi da su sada već pokojne majka i ćerka bile omiljene u selu, često su tu dolazile i bile su komunikativne i družile se sa komšilukom.
- Milomirka je sve podredila porodici, ćerki i staroj majci. Nije joj bilo teško da dođe iz Beograda i pomogne majki kad god je trebalo. Uvek je bila nasmejana, i tu energiju je prenosila na svoju ćerku. Bila je zadovoljna i hvalila se kako je sama uspela da izvede ćerku na pravi put. i ona je bila školovana i uspešna – tvrdi Janaćije, koji je od malena poznavao Milomirku.
Očevidac tragedije, koji je prvi pozvao Hitnu pomoć i koji nije želeo da se predstavi, kaže da se istim putem kretao i da je na mesto nesreće stigao samo nekoliko minuta nakon što se desila.
- I sam sam imao problem da zaustavim svoj auto. Bilo je toliko klizavo da sam imao utisak da je na kolovozu led. Video sam po putu razbacano voće i stvari, a zatim i dva kamiona kao i auto koji je sleteo sa puta. Izašao sam i upitao je li ko povređen, kada mi je neko rekao da zovem Hitnu pomoć. U tom trenutku nisam znao ko je bio u kolima i o kakvim se povredama radi. Na žalost, kasnije sam saznao da su obe osobe nastradale – priča čovek koji je bio na lice mesta. On tvrdi da kada je izašao iz automobile, put je bio toliko klizav da je jedva koračao.
- Na ovom delu puta urađen je novi asfalt i ovo je verovatno prva kiša koja je pala nakon toga. Kolovoz je bio toliko klizav da je to prosto neverovatno. Verovatno je to bio razlog zašto je nesrećna žena izgubila kontrolu i udarila u kamion - tvrdi on.
Inače, nesrećna Milomirka ima brata koji živi u Beogradu i vozi kamion šleper širom evrope. On je i sada na putu, negde u Rusiji. Čekamo njegovu suprugu da dođe iz Beograda i saopšti tragičnu vest nesrećnoj Milici, koja je u međuvremenu primila terapiju i lekove za smirenje kako bi što lakše podnela stravičan gubitak ćerke i unuke.

Troje poginulih u avgustu!

Ovo je samo još jedna u nizu saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile na putevima u Topličkom kraju tokom avgusta meseca. Epilog svih nezgoda je preko 30 teže i lakše povređenih, od toga tri osobe su izgubile život. Saznajemo da je ovo mesec sa neslavnim rekordom do sada za poslednjih desetak godina, u kome se desio najveći broj saobraćajnih nezgoda sa velikim brojem povređenih lica. Pored udesa u Kuršumliji pre sedam dana u kome su pet lica povređena od toga jedan je nastradao, nekoliko dana pre toga kod sela Kondželj na putu Niš – Priština dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je sedam osoba teže i lakše povređeno, među kojima i trudnica i troje dece. Osim nekoliko direktnih sudara automobila, u ovom mesecu najviše je bilo povređenih traktorista, motociklista i dr.

Poslednji komentari
  • zexy Vreme: 27.08.2013 21:44h

    Dogovorite se da li se nastradale osobe zovu Momirka ili Milomirka, Mirjana, Mirijana ili Miljana (kako su preneli svi mediji)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP