Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MAJKA STRADALOG OGNJENA TRIPKOVIĆA (23) OGORČENA ŠTO SUĐENJE NE POČINJE

„Ubica moga sina se vadi na hemoroide“

Autor: D. Ćuruvija | 29.09.2013 - 08:09:00h | Komentara: 4

“Dokle će više pijani vozači da nam ubijaju decu?”, pita Snežana Tripković, majka Ognjena Tripkovića (23), koji je poginuo u julu 2011 na raskrsnici Despota Stefana i Cvijićeve ulice u Beogradu.

Nijedna kazna nama  nije dovoljna: Miodrag i Snežana Tripković

Nijedna kazna nama nije dovoljna: Miodrag i Snežana Tripković | Foto: Milena Đorđević

Saša Biočanin (42), koji je optužen da je džipom usmrtio
sina Snežane Tripković, opet nije došao u sud jer su mu
„proradili hemoroidi“. Sudija naredio njegovo privođenje

Za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Ognjen optužen je Saša Biočanin (42), koji se opet nije pojavio na zakazanom suđenju u beogradskom Višem sudu iako je sudija Milan Londrović naredio njegovo privođenje.


Na saslušanju kod sudije ćutao

Snežana kaže da je Biočanin u policiji tvrdio da je njen sin vozio 180 kilometara na sat, a da se na saslušanju kod istražnog sudije branio ćutanjem.
- Pojavili su se i neki lažni svedoci koji tvrde da je moj Ognjen vozio 180 na sat iako je troje saobraćajnih veštaka utvrdilo da se kretao 50 kilometara na sat, a Biočanin 20 km/čas - kaže Snežana, koja se zalaže za promenu Zakona o saobraćaju kako bi se saobraćajke sa smrtnim ishodom prouzrokovane krivicom vozača tretirale kao ubistvo s predumišljajem.
- Minimalna kazna bi trebalo da bude 15 godina zatvora, a na kao sada od dve do 12. Nijedna kazna za ubicu mog sina meni nije dovoljna, ali ovo suđenje treba da bude pravda za mog Ognjena - poručuje Snežana Tripković.

- Ubica mog sina je preko advokatice poslao opravdanje iz privatne ordinacije da ne može da dođe jer su mu proradili hemoroidi. Njegova advokatica je rekla sudiji da joj je veče pre suđenja došla majka okrivljenog i donela joj lekarski nalaz, tvrdeći da će se Biočanin verovatno morati podvrgnuti operaciji. Verovatno zato neće doći ni na sledeće suđenje. Prošli put je imao temperaturu, sada ga bole hemoroidi, ne znam šta je sledeće.
To je skandalozno! - ogorčena je Snežana Tripković, koja je predsednica udruženja “U čast palim anđelima”, a na društvenoj mreži Fejsbuk ima osnovanu grupu “Bahati vozači ne smeju da prođu nekažnjeno”. Takođe, Udruženje ima i svoju stranicu „www.fallenangels.org.rs“, u kojoj su informacije o njegovom radu.

Snežana, koja je inicijator mnogih akcija čiji je cilj smanjene broja poginulih u saobraćaju, kaže da joj je neshvatljivo da je na slobodi čovek koji je usmrtio njenog sina i imao 2,26 promila.

- Optužen je da je 19. jula na raskrsnici Despota Stefana i Cvijićeve džipom “mercedes” teškim 2,2 tone usmrtio mog Ognjena, koji je bio na svom motoru “honda”.
Biočanin se vraćao sa proslave svog rođendana, iz pravca Pančevačkog mosta, a moj Ognjen je išao u suprotnom pravcu. Moj sin je imao zeleno svetlo i skretao je, kada je na njega naleteo Biočanin, koji je imao uslovno zeleno svetlo i morao je da stane.
Mnogi su nam se javili da su gledali snimak nesreće, na kojem se vidi sudar i kako Biočanin pokušava da pobegne, ali je neko povikao: “Držite ga”, pa su ga uhvatili radnici “Gradske čistoće”. Nije ni pokušao da pomogne Ognjenu, koji je još bio živ 20 minuta - priča za “Alo!” majka stradalog mladića, koja tvrdi da su snimci s mesta nesreće misteriozno nestali iako na toj lokaciji, blizu gradskog SUP-a, kako kaže, postoji pet kamera. Međutim, kako navodi, iz policije je sudu stigao dopis da kamere nisu snimile nesreću.

Bajkeri

Bajkeri | Foto: Zoran Ilić

Bajkeri s majicama došli u sud
Ognjen Tripković je radio kao barmen, a kobnog 19. jula je sa drugaricom motorom krenuo u grad. Na raskrsnici ga je udario džip, bacio na haubu i usmrtio, a devojka je zadobila teške telesne povrede. Njegovom ocu Miodragu i majci Snežani u sudu su podršku dali bajkeri iz moto-klubova “Arhangeli”,”Crni laufer” i “Cruisers”, koji su na motorima držali majice sa Ognjenovim likom i na kojima je pisalo: “Dokle će više pijani vozači da nam ubijaju decu?“.

Poslednji komentari
  • olga-bg Vreme: 29.09.2013 10:17h

    strasno da strasnije ne moze biti.na zalost,ovo je jos jedan u nizu dokaza da je zivot u Srbiji jeftiniji od vekne hleba.zakon postoji,ali se on ne postuje,i zato me ne cudi kad neko sam `uzme zakon u svoje ruke`,i to potpuno opravdavam.

  • jelena Vreme: 29.09.2013 13:19h

    Ne mogu da se smirim koliko placem.Stvarno treba vratiti Dusanov zakon i stati ovakvim ljudima na put da jos nekog ne ubiju.

  • olga Vreme: 29.09.2013 14:16h

    U Srbiji niti ima suda niti tužilaštva tako da se ne nadaju ničemu;o korupciji ne treba ni govoriti.Do kraja će građani biti prinuđeni da sami sude.

  • nedjo Vreme: 29.09.2013 17:30h

    izleci ce mu cimeri shuljeve

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP