Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALEKSANDAR PANĆA OGORČEN ZBOG PRESUDE POSLE POGIBIJE DETETA

Ubio mi sina, a kažnjen kao da je zgazio mačku!

Autor: Enis Sadiku | 04.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 9

„Šokiran sam presudom i ponašanjem sudije Branislava Blažića, koji se bukvalno izvinjavao treneru karatea Daliboru Topiću (39) nakon što mu je izrekao kaznu od tri i po godine zatvora jer je 7. jula 2011. pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo moj sin Aleksa Panća (13)”, za „Alo!“ je kroz suze juče rekao Aleksandar Panća, otac nastradalog dečaka.

Aleksandar i Aleksa Panća

Aleksandar i Aleksa Panća

- Alo, bre, ljudi, pa pre samo nedelju dana neki siromah je osuđen na godinu i po zatvora jer je ukrao metar drva, a ova osoba na tri i po godine zbog nesreće u kojoj je nastradao moj sin, a dvoje druge dece su ostala invalidi.

Sudija je član našeg kluba


“Sudija beogradskog Višeg suda Branislav Blažić je dugogodišnji ugledni član Federacije kjokušinkaija, koji pomaže našem klubu, skoro do osnivanja, dok je Topić član karate kluba Japan koji nikakve dodirne veze sa nama”, rečeno nam je juče u klubu kjokušinkaija.
Blažić nije bio reizbran tokom reforme pravosuđa, ali je u martu ove godine odlukom Ustavnog suda ponovo vraćen na mesto sudije.

Zar je trebalo tog dana da pogine svih petnaestoro dece da bi osoba kojoj su oni povereni na čuvanje, a koja je pod uticajem alkohola izazvala saobraćajnu nesreću, dobila šest godina zatvora? Gde je tu pravda, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da je taj sudija sekretar u federaciji kjokušinkaija, a Topić je trener u jednom karate klubu.
Umesto da se pooštre presude kada su u pitanju osobe koje voze pod uticajem alkohola, sud im uzima gomilu olakšavajućih okolnosti i na taj način šalje jasnu poruku: „Vozite pijani, gazite decu i dobićete dve godine robije“, jecajući priča Panćo.

On kaže da je svestan da mu nikakva kazna neće vratiti sina, ali bio bi bar spokojan da se zadovolji pravda.

Dalibor Topić

Dalibor Topić


- Mnogo me boli i to što se sudija Blažić izvinjavao Topiću jer mu je izrekao malu kaznu i još mu je rekao da može da se žali Apelacionom sudu. Ej, da li je to normalno?! Pogotovo me boli odgovor sudije kada sam ga revoltiran pitao zašto se njemu izvinjava, šta je sa mojim detetom, da li misli da je to normalna kazna za gubitak deteta.
Pitao sam ga da li je svestan da ću celog života biti nesrećan i kakvu poruku šalje pijancima. Umesto odgovora, sudija je naredio da me izbace iz sudnice i tu sam izvukao deblji kraj od obezbeđenja, koje je bilo jako grubo”, kroz suze priča otac dečaka.

„Moj život je uništen, ali pokušavam da idem dalje. U međuvremenu sam dobio ćerkicu, a supruga treba u januaru da mi se opet porodi. Svako veče ljubim Aleksinu sliku i pokušavam da nastavim dalje, ali država me gazi sa ovakvom presudom. Razmišljam da prodamo kuću i da se preselimo u neku drugu državu jer ovde se ovakvim presudama šalja jasna poruka: ‚Gazite decu, presuda će biti manja nego za ubistvo mačke’”, ogorčen je Aleksandar Panća.

Nesreća se dogodila u blizini Žagubice, gde su deca iz KK Japan bila s trenerom. Kobnog dana bili su na izletu, s kojeg ih je trener vraćao u traktorskoj prikolici. U jednom trenutku, prikolica u kojoj su bili mališani se prevrnula i Aleksa Panća je poginuo, a petoro dece je povređeno.

„Hladno me gledao u oči”

“Tokom suđenja, Topić me je hladnokrvno gledao u oči sa smeškom na licu. Da li je to normalno? Mislim da sam pogrešio što policiji nisam prijavio da se on u svom automobilu vrzmao oko moje kuće. Često sam ga viđao i činilo mi se da očekuje neku moju reakciju kako bi sebi olakšao dušu”, rekao je Aleksandar Panća.

Poslednji komentari
  • Sudija Vreme: 04.10.2013 12:06h

    Sudija na strani pijanih vozača!

  • Građan Vreme: 04.10.2013 13:47h

    Na žalost našu i našeg pravosudnog sistema, nije ovo jedina bedna presuda. U N.S. čovek pregazio dečaka na biciklu, pod uticajem alkohola i dobio sramnih 13 meseci. Sad šeta slobodan...Zakon u našoj državi nije jednak za sve. On razlikuje one koji imaju iza sebe politiku i lobi, novac i one koji su puki građani, poreznici...Sramota.

  • Sladja Vreme: 04.10.2013 15:18h

    Uzas!!! Ovde se ubicama i psihopatama izvinjavajum, a obicni posteni ljudi bivaju ponizeni na svaki nacin

  • bulevarac Vreme: 04.10.2013 16:01h

    Direktor iz Srbijagasa, je pijan pregazio decka od 15 godina i ubio ga. Dobio je 1.5 godinu. Sram da ih bude!

  • grada Vreme: 04.10.2013 20:45h

    Uzecemo na kraju pravdu u svoje ruke, pa ce da vide i sudije kako se sudi! Smradovi jedni, smrdljivi!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP