Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MIROLJUB MARINKOVIĆ IZ ĆUPRIJE O PRESUDI RAJKU RADOJKOVIĆU:

Ubio mi sina i unuka, a kažnjen kao da je zgazio mačku

Autor: D. Ćuruvija | 02.11.2014 - 08:28:00h | Komentara: 2

„Izgubio sam sina i unuka, a njihov ubica je kažnjen kao da je mačku zgazio! To je sramota! Gde je tu pravda? Nikakva kazna na svetu za to nije dovoljna”, rekao je juče kroz plač za „Alo!“ Miroljub Marinković iz Ćuprije, povodom presude kojom je na godinu i 10 meseci, zbog njihove pogibije, pred makedonskim sudom osuđen Rajko Radojković (21) iz Niša.

Beba preminula na putu do bolnice: Mesto udesa

Beba preminula na putu do bolnice: Mesto udesa | Foto: mk news

U stravičnom sudaru, 28. jula kod Udova, poginuli su Miroljubov osmomesečni unuk Andrija i najmlađi sin Nikola (24), a teško povređen sin Dragan (34), snaja Marija (30) i unuk Matija (5), kada je u njihovu „škodu fabiju“ udario Radojković. Posle dvomesečne istrage i veštačenja, Radojković je potpisao sporazum o priznanju krivice i sada kaznu izdražava u zatvoru Idrizovo kod Skoplja.

Nikola i Andrija  su sahranjeni  u Ćupriji jedan  pored drugog

Nikola i Andrija su sahranjeni u Ćupriji jedan pored drugog | Foto: Goran Jevremović

Zakucao se u automobil


Radojković se tereti da je, prilikom preticanja kamiona, udario „fordom“ direktno u „škodu fabiju“, kojom je upravljao Dragan, koji je sa suprugom, decom i bratom krenuo na letovanje u Grčku. „Škodu“ je pozajmio od prijatelja, a svoj novi „sitroen“ je ostavio u Švajcarskoj, gde je živeo poslednjih pet godina. Njegova supruga Marija je tamo rođena i odrasla, a radila je kao medicinska sestra. Radojković se sa devojkom Milicom Novović (19) iz Frankfurta i drugom Nikolom Gavrilovićem (20) vraćao s letovanja u Grčkoj. Njegovi saputnici su tada teže povređeni, dok je Radojkovićev prošao sa manjim povredama. Posle nesreće, živeo je u jednom hotelu u Negotinu, a kasnije u privatnom smeštaju jer mu je bilo zabranjeno napuštanje Makedonije.

- Nas niko ništa nije pitao. Mi smo hteli da mu se sudi. Bila su neka tri veštačenja, po kojima bi moj sin još ispao kriv!? Policajac mi je rekao da je bio direktni sudar. Rečeno mi je da je moj sin vozio oko 60 do 70 kilometara na sat, a Radojković preko 90. Međutim, na kraju je veštačenjem naprasno utvđeno da je vozio 81 kilometar na čas - rekao nam je Miroljub, koji je juče na Zadušnice sa suprugom Divnom i sinom Aleksandrom posetio grob drugog sina i unuka.

On kaže da se njegova snaja Marija, kojoj je u nesreći polomljena kičma, i dalje nalazi u bolnici u Švajcarskoj, u koju je prebačena posle lečenja u Skoplju.

- Sigurno će tamo u bolnici ostati još osam meseci. Operisana je ponovo, u kolicima je, a ne znamo da li će posle moći da hoda. Malom Matiji, kojem je polomljene butna i karlična kost, izvađena je šipka iz noge. Dragan je počeo da radi, dolazio je ovde na Andrijin i Nikolin grob - kaže plačući Miroljub i dodaje da je dijabetičar, a da ja od smrti sina i unuka sa 75 spao na 45 kilograma.

Aleksandar Marinković (35), Nikolin brat i Andrijin stric, izjavio je za „Alo!“ da ih najviše boli što niko od porodice Radojkovića nije zvao da im izjavi saučešće.

Marija i Dragan Marinković i sin Matija

Marija i Dragan Marinković i sin Matija


- Najteže nam je što nas niko od roditelja i članova te porodice nije zvao ni telefonom, ni telegramom da izjavi saučešće - ogorčen je Aleksandar.
On kaže da su se pridružili krivičnom gonjenju Radojkovića, ali da nisu imali pravo žalbe na presudu koji je izrekao Osnovni sudu u mestu Negotino u Makedoniji.

Nije se budio  iz kome: Nikola  Marinković (24)

Nije se budio iz kome: Nikola Marinković (24) | Foto: Goran Jevremović


- Bili smo protiv te nagodbe Radojkovića sa tužilaštvom, ali nismo imali pravo da se žalimo. Mi smo se samo pridružili krivičnom gonjenju. Ta presuda je stimulans za sve bahate vozače. Treba da se promeni zakon i da se najstrože kažnjavaju ubice na putevima - dodaje Aleksandar, čija će porodica tražiti odštetu za pretrpljene duševne bolove.

Priznao krivicu: Rajko Radojković

Priznao krivicu: Rajko Radojković | Foto: privatna arhiva

Tražio da mu sude u Makedoniji


Radojković je na saslušanju kod tužioca tvrdio da nije mogao da izbegne sudar zbog kese koja mu se našla na putu! Utvrđeni je da nije bio pijan. Tužilac Petar Trajkov izjavio je za „Alo!“ da je sve urađeno po zakonu i da je kazna adekvatna izvršenju krivičnog dela za koje se tereti Radojković.
- Urađena su tri saobraćajna veštačenja i sve je čisto kao suza. Sve je rađeno na osnovu dokaza. Utvrđeno je i da su se oba vozača kretala skoro identičnom brzinom, manjom od 100 kilometara na čas - rekao je Trajkov.
On je rekao da je Radojković tražio da mu bude suđeno u Makedoniji, te je na njega primenjen blaži, makedonski zakon, gde je za izazivanje saobraćajne nesreće zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora. U Srbiji je za isto krivično delo zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 02.11.2014 08:33h

    te sudije su najkorumpiranije osobe na svetu ,i strasno kako misle da su bogom dani a tek vecina sudija privrednog suda beograd e to je vecinski bagra nad bagrama

  • dragan s Vreme: 02.11.2014 10:39h

    Pa miroljube vidis da drzavu boli k... jel imas obe ruke i 357

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP