Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ŽALOSNO

UDES U MAKEDONIJI: Hitna stigla posle pola sata, bebu nije ni prevezla?!

Autor: MK NEWS | 30.07.2014 - 09:37:00h | Komentara: 3

Najžalosnije je što su procenili da je osmomesečna beba najstabilnija i ostavili je da leži. Detence je bilo mirno, pa su smatrali da su drugi pacijenti hitniji.

Saobraćajna nesreća u kojoj je stradala beba

Saobraćajna nesreća u kojoj je stradala beba | Foto: mk news

Očevici sa mesta nesreće u kojoj je poginuo osmomesečni Andrija Marinković iz Ćuprije tvrde za makedonski „MK njuz“ da je Hitna pomoć stigla tek pola sata posle udesa, kao i da je procenila da je beba u najstabilnijem stanju od svih povređenih, pa je nije ni prevezla do bolnice. To su učinili putnici koji su se tu zatekli!
- Hitna pomoć je došla 30-40 minuta posle nesreće sa dva vozila u koja je moguće smestiti samo po jednog povređenog. Najžalosnije je što su procenili da je osmomesečna beba najstabilnija i ostavili je da leži. Detence je bilo mirno, pa su smatrali da su drugi pacijenti hitniji. Bebu čak nije prevezla Hitna pomoć, nego putnici koji su imali vozilo i koji su onda išli iza ambulantnih kola do urgentnog centra. Neko je našao mleko u slupanim kolima i dao ga ženi koja je držala bebu u rukama - rekao je za „MK njuz“ jedan od očevidaca nesreće, prenosi MK NEWS.
Svedok tragičnih zbivanja je rekao i da nije mogao da veruje da je beba umrla.

- Najviše me frustrira što je medicinsko osoblje izjavilo da su uradili sve što su mogli, a procenili su da je dete stabilno i nisu ga do kraja ni pregledali - rekao je svedok i dodao da je petogodišnje dete bilo svesno.
Očevici navode i da je Hitna pomoć bila potpuno nespremna, da su „išli u Veles pa se vraćali“, „nisu znali koga pre da prevezu“ i da je „agonija trajala oko dva sata“.

Šta je baka preminule bebe ispričala ekskluzivno za alo.rs pročitajte OVDE.


NIŠLIJA KRIV ZA SMRT MALIŠANA?

Udes je, prema prvim nalazima mekedonske policije, izazvao Nišlija Rajko Radojković (21). On je prilikom preticanja udario fordom direktno u „škodu fabiju“. Radojković se sa devojkom Milicom Novović (19) i drugom Nikolom Gavrilovićem (20) vraćao s letovanja u Grčkoj. Nakon udesa njih troje su prebačeni u bolnicu u Skoplju i niko nije životno ugrožen. Tužilaštvo još nije saslušalo povređene jer su u teškom stanju.


Milorad Gavrilović, Nikolin otac, koji živi u niškom selu Lalinske Pojate, kaže da je troje mladih otišlo na more prošlog utorka. U kući Radojkovića u niškom naselju Beverli hils juče nije bilo nikoga. Komšije kažu da su Radojkovići otputovali u Skoplje.


Milica živi u Frankfurtu, a u Srbiju je došla da bi godišnji odmor provela s Rajkom.

Poslednji komentari
  • lo Vreme: 30.07.2014 11:32h

    zalost velika,a sto se tice hitne pa sta moze da se ocekuje u zemlji bede i jade da ce stici za 5 minuta?!a i kad su stigli dete nisu pregledali ,s kojim diplomama tek tamo rade lekari da mi je znati

  • Zoran Vreme: 30.07.2014 18:36h

    A tek ova šoferčina od 21 godinu na tako dugačak put.Tatko mu je ponosan.Kakva kazna je za ovo?

  • biljana Vreme: 31.07.2014 12:00h

    Kako ne vi e sram da zboruvate deka bebeto ne e odneseno so Brza Pomos,jas bev na mestoto na nastanot prvo nesto sto napravija lekarite bebeto go prevezoa i na site drugi im bese ukazana prva pomos.Vie kako novinari treba prvo da proverite pa da objavuvate,a ne bi bilo loso malku da se pozanimavate na vasite strani so edukacija vo soobrakajot .Ili trac rubrika najdobro ja znaete? Ostavete gi semejstvata na mir da taguvaat,imaat pregolema bolka ne im trebaat dodatni stresovi.A pocinatite neka POCIVAAT VO MIR. I pozdrav do LO od zemjata na beda.......

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP