Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEVEROVATNA GREŠKA LEKARA!

Umro jer su ga pomešali sa imenjakom i davali mu pogrešnu terapiju?!

Autor: N. N. Travica | 07.11.2013 - 19:49:00h | Komentara: 10

Nakon što je njen suprug posle primljenih nekoliko hemioterapija preminuo u Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, Milka Radaković iz Mladenova sumnja da su lekari pomešali terapije i dali mu pogrešnu! Njenim mukama tu nije kraj jer je potom iz te zdravstvene ustanove dobila i telegram saučešća u kojem su je obavestili da je umesto supruga Milana Radakovića (65) preminula - ona! Iako svesna da joj čoveka sa kojim je u braku provela nekoliko decenija i izrodila troje dece ništa više ne može vratiti, ona kaže da takve stvari mogu samo u Srbiji da se dogode, zbog čega će presaviti tabak i pravdu potražiti pred sudom.

Grleći sliku svog pokojnog supruga, Milka za „Alo!“ priča kroz kakav je pakao prošla boreći se za zdravlje i život voljenog čoveka, koga je uprkos toj borbi izgubila. Kako tvrdi, za sve su krivi lekari, koji su najverovatnije Milana lečili pogrešnom terapijom?!

Pobrkali mu terapiju:  Milka sa slikom supruga Milana

Pobrkali mu terapiju: Milka sa slikom supruga Milana

 - Nakon što je operisao karcinom grla, oporavio se od svega. Ugojio se čak devet kilograma. Bio je hiperaktivan. Svi smo bili presrećni - za „Alo!“ počinje priču Milka, navodeći da su mu određene dve hemioterapije, samo radi preventive.

 
- U Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici ga je 30. septembra primio doktor Milan Đorđević. Odredio je hemioterapiju, koju je suprug primao od 9 do 13 sati. Bilo mi je veoma čudno odakle tolika terapija kada je poslat radi preventive - priča Milka i dodaje da im se od tada život pretvorio u pakao.
Milanu je naglo opala kosa, imao je mučninu, povraćao je, kolabirao je. Imao je povišenu temperaturu. Pretposlednje večeri koju je proveo u svom domu toliko je bio iznemogao da je pao.

Saopštili joj da  je mrtva: Telegram Instituta

Saopštili joj da je mrtva: Telegram Instituta

 - Odvezen je 18. oktobra vozilom Hitne pomoći u Institut. Sledećeg dana sam mu donela lične stvari i uveče smo se čuli. Već ujutru mu je telefon bio nedostupan. Spakovala sam se i krenula kod njega. Međutim, u sobi sam na krevetu zatekla njegovu garderobu u crnoj kesi. Iako su najavljivali da će u ponedeljak ići kući, umesto supruga su mi predali samo njegove lične stvari, od kojih je nedostajala burma. Nisam znala gde se nalazim. Počela sam da plačem. Rekla sam da su ubili mog supruga - grčevitim glasom objašnjava Milka.

O svemu je obavestila sina i ćerku, koja je odmah došla iz Švajcarske. Kada su stigli u Mladenovo kako bi se poslednji put oprostili od oca, doživeli su neopisivi šok. Na kućnu adresu stigao je telegram saučešća iz Instituta, u kojem je pisalo da im je preminula majka!
- Iako sam bila van sebe, nisam verovala šta nam se događa i da je tako nešto uopšte moguće - kaže naša sagovornica.
U međuvremenu, s Milkom je kontaktirao doktor Đorđević, koji je lečio njenog supruga.
- Nakon što sam mu rekla kako se zvao moj suprug, pitao me je da li je iz Erdevika, zatim da li je iz Sombora, pa da li je 1958. godište, da li je iz Zrenjanina? U onom očaju nisam znala šta me je snašlo. Na kraju me je pitao u kojoj sobi je primao hemioterapiju. Kada sam mu rekla, otišao je po karton, nakon čega me je ponovo pozvao i počeo da mi diktira podatke iz kartona, koje sam ja znala. Rekla sam mu da će sve da objasni na sudu, a ne meni - svoju tužnu priču završava supruga pokojnog Milana Radakovića.

Komisija ispituje slučaj

Doktor Vicko Ferenc, vršilac dužnosti direktora Iinstituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici, za „Alo!“ je rekao da je oformljena komisija koja će ispitati da li je tokom lečenja došlo do lekarske greške.
- Komisiji sam ostavio rok od sedam dana da me izvesti o rezultatima ispitivanja, nakon čega ćemo znati više detalja. Supruga pacijenta nije dozvolila da se izvrši obdukcija, što je svakako njeno pravo. Što se tiče telegrama, njih šalje radna zajednica Instituta telefonom. Vrlo je sada teško dokazati da li se dogodila greška radnika Instituta ili Pošte - rekao je za „Alo!“ doktor Ferenc. 
Poslednji komentari
  • Vanja Vreme: 08.11.2013 02:56h

    Ma da, postarima je u opisu radnog mesta da prepravljaju telegrame! I mene su lecili od multipleskleroze i unistili me a ustvari se doktorki u toku prve operacije kicme odlomio komad diskusa i zavrsio u spinalnom kanalu koji je kao i jos jedan zdrav diskus zasekla skalpelom. Bila sam u kolicima i sa problemom inkontinencije a dr mi rece da je sve to zbog tvrde stolice. Rece i ostade ziva a ja ostade osakacena! Saucesce porodici.

  • mica Vreme: 08.11.2013 07:27h

    opet greška, svi znamo da ni ljekari nisu svemogući al ovo je u zadnje vreme uzelo zamaha .... koliko života mora da se ugasi da bi neko stavio prst na čelo i zapitao se da li pojedinci uopšte znaju da obavljaju svoj posao

  • Natasa Vreme: 08.11.2013 07:50h

    Obaveyno tuziti ! Ovde a onda u Strazburu!

  • Mimi Vreme: 08.11.2013 07:51h

    Bože sačuvaj!

  • Драгомир Vreme: 08.11.2013 10:09h

    Двадесетак година је прошло од смрти мога оца!Узрок смрти је погрешна дијагноза?Лечен од онога шта је он рекао да има проблем.Као боли га глава и тешко дише?Добио је пумпицу и лекове за ,,болове у главу,, у величини кутије за ципеле?Да,добро сте прочитали.Кутија са пилулкама била је величине кутије за ципеле?Када је било касно открило се да је боловао од запалења плућа и због нелечења добио је рак!И за три месеца умро!Да га је лекарка послала тамо ди треба на контролу он би дан данас био жив.Запаљење плућа те не обори у кревет и веома лако се лечи.Та докторка и дан данас ради и против ње нисмо покренули поступак јер не би имало сврхе?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP