Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VLADICA ĐOKIĆ DESET GODINA ČEKA KRAJ SUĐENJA ZA SMRT SVOG OCA

Usmrtio biciklistu, pa ga napili!?

Autor: E. Sadiku | 23.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Vladica Đokić već deset godina čeka da sud presudi osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo njegov otac. Za smrt Miroslava Đokića optužen je Jovan Tomić iz Vršca, koji se tereti da je 24. oktobra 2004, oko 16.30, na ulazu u selo Uljma, automobilom “jugo tempo”, pijan naleteo na Miroslava, koji je gurao bicikl i usmrtio ga na licu mesta. Suđenje je u međuvremenu ponovljeno, a Tomić, koji se tereti da je bio pijan, branio se da su ga meštani „napili“ posle nesreće?!

Ogorčen zbog  maratonskog  procesa: Vladica

Ogorčen zbog maratonskog procesa: Vladica | Foto: Masanori Jošida

Tokom ponovljenog suđenja, okrivljeni koji se tereti
da je vozio pijan branio se da mu je posle nesreće,
na licu mesta „neko dao vodu, a neko rakiju“!

Opštinski sud u Vršcu osudio je 2009. Tomića na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine. U presudi je navedeno da se Tomić kobne večeri u ulici Drugog oktobra, ispred broja 41, vozeći iz pravca Nikolinaca ka Uljmi, nije pridržavao saobraćajnih propisa i da je imao 0,6 promila alkohola u krvi.

Takođe se navodi da je vozio neprilagođenom brzinom koja nije bila manja od 72 kilometra na sat, kao i da nije osmatrao kolovoz u smanjenim uslovima vidljivosti kroz naselje u mestu gde je brzina bila ograničena na 60 kilometara na čas. Kako je navedeno, zbog toga nije blagovremeno uočio Miroslava, koji se kretao desnom stranom kolovoza u istom pravcu, te je naleteo na njega i na licu mesta ga usmrtio.

Na ovu presudu su se žalili i tužilac i branilac okrivljenog i punomoćnik Vladice Đokića. Apelacioni sud u Novom sadu je 22. februara 2010. ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje. U obrazloženju stoji da u prvostepenoj presudi nema objašnjenja utvrđenog činjeničnog stanja, te da nije dovoljan samo iskaz okrivljenog, obdukcioni nalaz i izveštaj kriminalističko-tehničke dokumentacije. Naloženo je da se u ponovnom postupku ispita veštak saobraćajne struke ili da se odredi novo saobraćajno veštačenje kojim bi se utvrdilo da li je ulica bila osvetljena i da li je okrivljeni mogao da izbegne oštećenog.

Tragedija se dogodila 24.  oktobra 2004. godine

Tragedija se dogodila 24. oktobra 2004. godine | Foto: Shutterstock

Zanimljivo je da je tokom ponovljenog suđenja okrivljeni na glavnom pretresu 3. oktobra 2011. godine, naveo da je na dan nesreće, tri ili četiri sata ranije popio pivo, a da mu je posle udesa na licu mesta „neko dao vodu, a neko rakiju”! Tomić je naveo da je bio izgubljen, pa je kako navodi „popio gutljaj ili gutljaj i po rakije“. Svedok N. P. je potvrdio njegovu odbranu tvrdeći da mu je rakiju dala neka žena. Međutim, sudski veštak je ustanovio da bi alkohol pre nesreće bio eliminisan u slučaju da je popio jedno pivo. Veštak je zaključio da bi, u slučaju da je Tomić uzeo alkohol nakon nesreće, kako on tvrdi, u krvi imao 0,40 posto alkohola.

Vladica Đokić kaže za „Alo!“ da želi da se što pre završi ova agonija od suđenja, a da bi sada on lično bio zadovoljan presudom u kojoj bi Tomić bio osuđen i na jedan dan.

- Paradoks je što je sud uopšte saslušao svedoka koji se pojavio nakon sedam godina i koji svedoči da je okrivljeni bio ponuđen rakijom. Svestan sam da mi ništa ne može vratiti oca, ali bilo kakva presuda da je kriv služila bi kao opomena nesavesnim vozačima - rekao je Đokić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP