Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DANAS SAHRANA OCA VLADA DIVCA

Venac s ružama od supruge Rade

Autor: Ž. Dulanović - V. Nikitović | 11.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Košarkaški as Vlade Divac u prisustvu supruge i dvoje dece preuzeo je juče posmrtne ostatke svoga oca Milenka iz kapele čačanske bolnice. Porodica Divac pojavila se tačno u osam sati ujutro, ali nisu dozvolili fotografisanje.

Divac sa suprugom, sinom, bratom Ivicom i njegovom suprugom

Divac sa suprugom, sinom, bratom Ivicom i njegovom suprugom | Foto: RAS

- Razumem vaš posao, ali razumite i vi da je ovo intiman trenutak bola koji bismo da zadržimo u krugu porodice - kratko je rekao proslavljeni košarkaš.


Kakvo nezvanično saznajemo, rezultati obdukcije pokazali su da su uzrok smrti Milenka Divca unakrsno izlomljena rebra, što je izazvalo preveliku kompresiju u grudnom košu i unutrašnje krvarenje.

- Sumnjali smo da je nakon udesa gospodin Divac možda doživeo infarkt pošto je bio dugogodišnji srčani bolesnik, ali smo tu mogućnost isključili. Njegov bajpas je toliko dobro i profesionalno ugrađen da se bukvalno nije pomerio s mesta - rečeno nam je u bolnici.

Vlade i Ivica Divac iznose kovčeg iz Doma kulture u Prijepolju

Vlade i Ivica Divac iznose kovčeg iz Doma kulture u Prijepolju | Foto: Ž. Dulanović


Milenko Divac u Urgentni centar bolnice primljen je bez vidljivih spoljašnjih povreda, a preminuo je tokom dijagnostičkih ispitivanja. Portparol bolnice dr Miroslav Sretenović kaže da nije imao uvid u obdukcioni nalaz, ali ističe da je Milenku Divcu ukazana sva neophodna pomoć.

Divčeva majka Rada i dalje se nalazi na odeljenju ortopedije čačanske bolnice. Njeno stanje je stabilno.

- Leži u postelji skrhana bolom. I pored toga što čitavu situaciju jako teško podnosi, jer sebe krivi za smrt supruga, ona je prisebna i telefonom sa članovima porodice koordinira pripreme Milenkove sahrane, na kojoj ona zbog povrede kičme neće moći da prisustvuje. Najviše se brine se da se nešto ne izostavi - kažu rođaci porodice Divac.

Stanovnici Prijepolja izjavljuju saučešće porodici

Stanovnici Prijepolja izjavljuju saučešće porodici | Foto: RAS

Milenkovo telo nešto oko podneva dopremljeno je u zgradu Doma kulture u Prijepolju, gde je porodica Divac primala saučešće rođaka i Milenkovih prijatelja.


- Zbog poštenja i pravičnosti, vrlina koje su ga krasile, bio je cenjen i poštovan, a samopregornim radom mnogo je zadužio i ovaj grad. Zbog toga je lokalna samouprava insistirala da se bar simbolično i na ovaj način uključi u organizaciju sahrane - kažu bliski prijatelji porodice Divac.


Za tragično stradalog Milenka u Prijepolju imaju samo reči hvale: „Bio je komšija kakav se samo poželeti može. Gotovo četiri decenije živimo vrata do vrata i nikada nismo imali preku reč. A takav je bio i kao šef u pogonu „Livnice“, gde smo skupa radili. I danas se među bivšim radnicima ovog FAP-ovog pogona pominje samo po dobru“.

Milenko će biti danas sahranjen u selu Ivanje kod Prijepolja u porodičnoj grobnici pored brata blizanca, koji je preminuo pre nekoliko godina.
Poslednji komentari
  • vesna Vreme: 11.01.2014 11:05h

    ova crna zena pored divca, verovatno bratova zena, nafrakana kao zvezda granda. bela strafta oko ociju, pa dole bronzer-neko je bas unakazio, a jos za sahranu bas ne ide ovakva sminka. ne primecujem ovakve stvari inace, ali ova bas bode oci

  • sKite Vreme: 12.01.2014 12:29h

    Nije vreme za komentare izgleda snahe.

  • neko Vreme: 12.01.2014 18:39h

    Sta smaraju vise narod ovakvim vestima pogino covek desava se umiru i mala deca pa se ovako nepise o njima, sve se vraca sve se placa koliko je gladnih radnika ostalo zbog tog Divca Vlade..netreba se huliti na sirotinju..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP