Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NESREĆA

Veterpolista pokosio 7 ljudi,
među kojima i dete (VIDEO)

Autor: B. N. | 19.11.2012 - 15:49:00h | Komentara: 8

Sedam osoba, među kojima i jedno osmogodišnje dete, povređeno je jutros u Kragujevcu oko 9 sati kada je automobil, kojim je, kako alo.rs saznaje, upravljao Boris Popović, poznati vaterpolista Radničkog, uleteo na autobusko stajalište preko puta Hitne pomoći. Popović je uhapšen i u toku popodneva će biti priveden Istražnom sudiji Osnovnog suda uz krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Udes se desio na autobuskoj stanici.

Udes se desio na autobuskoj stanici. | Foto: Biljana Nenković

 

Prema rečima policije, vozač Popović je, nakon što je prošao semafor, velikom brzinom skrenuo na levu stranu kolovoza, okrznuo pešačko ostrvo i automobilom udario u pešake koji su čekali autobus.

Dejan Udovičić, trener VK "Radnički" je za ovu nesreću saznao na putu između Beograda i Kragujevca, jer je trening "Radničkog" bio zakazan u 10.30 časova.

Među povređenima je i dete.

Popović na mestu udesa. | Foto: Biljana Nenković

 

- Na putu za Kragujevac čuo sam za ovu nesreću., Boris je, kako sam ja saznao, odmah pokušao da pomogne povređenima kako bi se što pre prebacili u Urgentni Centar. Moguće je da je od umora zaspao za volanom, ali ćemo ipak sačekati rezultate istrage. Najvažnije je da niko od povređenih, koliko sam ja obavešten, nije životnio ugrožen, rekao je Udovičić za "alo.rs".

Mesto nesreće u Kragujevcu.

Mesto nesreće u Kragujevcu. | Foto: Biljana Nenković

 

Kako je za alo.rs izjavio dr Slobodan Kitanović svi povređeni su bili u svesnom stanju i toku je njihova dijagnostika.

Vozilo koje je udarilo ljude na stanici.

Vozilo koje je udarilo ljude na stanici. | Foto: Biljana Nenković

Niko od sedmoro povređenih u nesreći nije životno ugrožen i svi su u stabilnom stanju.

Kako je za izjavila Vanja Đorđević, portparolka Kliničkog centra u Kragujevcu osmogodišnji dečak, koji je bio među povređenim putnicima, smešten je na odeljenje Dečije hirurgije.
- On ima manju posekotinu na glavi i modrice. Nema preloma i za svaki slučaj biće zadržan na odeljenju nekoliko dana na posmatranju. Dvoje povređenih je zadržano u Urgentnom centru, a četvoro je zbrinuto na Klinici za hirurgiju, kaže Vanja Đorđević.
Povređeni su uglavnom zadobili posekotine, modrice i prelome. Nesreća se dogodila u vreme jutarnjeg špica u jednoj od najprometnijih ulica u Kragujevcu. U trenutku nesreće na autobuskoj stanici koja se nalazi tačno preko puta Hitne pomoći bio je veliki broj prolaznika i putnika koji su čekali autobus.
Svi doktori i tehničari koji su u tom trenutku bili u zgradi istrčali su na mesto nesreće i odmah počeli da ukazuju pomoć povređenima. Vozilima su istog trenutka prebačeni u Urgentni centar koji je udaljen svega stotinak metara. Sve vreme, koliko je mogao od šoka i Boris Popović se trudio da pomogne.

Poslednji komentari
  • rema Vreme: 19.11.2012 11:06h

    za sve su krivi neškolovani i podmitljivi policajci (prosto dajte mi pravo da pravim prekršaje i da snimam tajnom kamerom, patrole njih 90% će primiti mito garantujem).... ko ima lovu vozi kao lud, i ubija narod, ko nema plaća kazne i na kraju i ne vozi jer nema para. Molim te ,kazni te policajac jer nemaš pojas ili svetla a pri tome se krećeš 30 na sat a pored tebe prozuji aoto 150, ali je milicioner i ne osvrne ne vidi jednostavno ..piše tebi kaznu jer si ugrozio saobraćaj...kakvi apsurdi da Bog sačuva nas Srbe.

  • Aleks Vreme: 19.11.2012 11:29h

    Kragujevcani, pripremite se za bahato ponasanje vaterpolista. Pitajte becejce kako im je bilo pre desetak godina .

  • helen Vreme: 19.11.2012 12:07h

    Za sve su krive neskolovane javne licnosti u sportu, estradi.Sve su to bahati pijani bez dana skole.

  • Apolid Vreme: 19.11.2012 18:57h

    Aleks...samo ne zaboravi da Kragujevac nije Becej...mnogo je veci grad sa mnogo vise ljudi koji bi ih " doveli u red "..veruj mi na rec.

  • Bojan Vreme: 20.11.2012 08:09h

    Kao prvo, batina je iz raja izašla.Ovakve prebiti na licu mesta da im ne padne na pamet više da se manijače.Kao drugo, ovaj i njemu slični nesmeju ni biciklu više da voze nego pešaka.Kroz deset godina, dati im priliku da ponovo polažu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP