Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UKLETA RASKRSNICA

"Videla sam kako gine Andrea"

Autor: D. Ćuruvija - A. Dimitrovska | 28.07.2013 - 16:00:00h | Komentara: 23

„Sa svog prozora sam videla grupu ljudi koja stoji na pešačkom ostrvu, čekajuću da pređe ulicu. Videla sam i devojku koja sama prelazi pešački, ne gledajući ni levo ni desno. Nisam videla koje je svetlo u tom trenutku bilo upaljeno za pešake. Odjednom sam videla kako beli džip naleće na nju. Onda sam ugledala kako nešto leti, ali sam mislila da je to deo automobila. Međutim, kada je palo dvadesetak metara dalje, shvatila sam da je u pitanju devojka“, ispričala je za „Alo!“ Beograđanka koja je bila očevidac nesreće u kojoj je Aleksandar Mitrović (19), sin vlasnika TV „Pink“ Željka Mitrovića, u četvrtak oko 23.30 u Ustaničkoj ulici džipom BMW X6 usmrtio gimnazijalku Andreu Bojanić (17).

Andrea Bojanić

Andrea Bojanić | Foto: Dimitrije Goll

Sugrađanka koja ne želi da joj se pomene ime kaže da ne zna ni koje je svetlo bilo na semaforu za Mitrovićevog sina, ali da se to veoma lako može utvrditi ako je na snimcima kamera sa obližnje menjačnice zabeleženo kretanje drugih automobila u istom smeru.

Aleksandar Mitrović

Aleksandar Mitrović

Letela bi 70 metara da je išao 100 kilometara na sat

Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, kaže za „Alo!“ da se po dužini odbačaja pešaka može utvrditi brzina kojom je išao Mitrović. „Ukoliko je u pitanju odbačaj od 25 metara, podrazumeva se da je brzina kretanja vozila bila 60 kilometara na sat, sa tolerancijom od 10 do 15 odsto. To znači da pešak pri udaru putničkog automobila koji se kreće brzinom od 54 do 66 kilometara na sat može da bude odbačen od 22,5 do 27,5 metara. Da je vozač išao brzinom od 100 kilometara na sat, onda bi telo pešaka bilo odbačeno 69 ili 70 metara“, rekao je za „Alo!“ Milan Vujanić.

-Ako je za Mitrovića bilo zeleno svetlo, onda su pored njegovog morala da se kreću i druga vozila, što bi značilo da je imao prednost. Za devojku sam čula da se skoro doselila u naš kraj, pa možda nije ni znala da je to veoma opasna raskrsnica na kojoj se često dešavaju nezgode. Zato apelujem da se što pre sinhronizuju semafori i postavi kamera MUP-a - kaže ova mlada
Beograđanka, koja ne želi da svedoči u policiji, a koju smo sreli u blizini mesta nesreće. Vlasnici i radnici okolnih radnji kažu da nisu bili svedoci nesreće, ali da se to veče svašta pričalo.

- Čuo sam da je devojka već jednom prešla taj prelaz i krenula prema stanu, u zgradi Rudo 1, gde joj žive majka i očuh, ali da se vratila. Nisam video nesreću, ali sam čuo jauke i vrisku, pa sam izleteo iz lokala. Onda sam video devojku kako leži na trotoaru. Strašno! Treba uraditi nešto u vezi s ovom ukletom raskrsnicom - priča mladić iz jednog lokala.
Pravosuđe pamti slučaj Vitomira Ljiljanića, koji je u saobraćajnoj nesreći usmrtio Ivanu Bulatović (22) iz Kraljeva i teško povredio Mariju Milanović (20) iz Kruševca.
Tragedija se odigrala na istom mestu, na gotovo identičan način, 2. decembra 2001. Naime, Ljiljanić je vozio svoj „pasat“ valjevskih registarskih oznaka iz smera Zvezdare kada je udario u Bulatovićevu i Milanovićevu, koje su sa pešačkog ostrva prelazile ulicu na pešačkom prelazu. Bulatovićeva je poginula na mestu, dok je Milanovićeva od siline udarca letela 20 metara i s teškim povredama opasnim po život prevezena je u bolnicu. Milanovićeva je posle nesreće jedno vreme bila u komi.

Ukleta raskrsnica: Mesto na kome je udarena Andrea

Ukleta raskrsnica: Mesto na kome je udarena Andrea | Foto: Dimitrije Goll

Veštaci su utvrdili da je svetlo na semaforu za pešake bilo crveno, a da je Ljiljanić prošao na zeleno, iako su prve informacije govorile da je bilo žuto trepćuće svetlo.
Postupak se najpre vodio pred Okružnim sudom u Beogradu, ali je predmet posle spušten u Treći opštinski sud, koji je za Ljiljanića doneo oslobađajuću presudu. Tokom postupka je ponavljao da ne može da živi sa strašnom tragedijom, a drugostepenu presudu nije ni doživeo jer je preminuo od karcinoma.

Šta je zajedničko Mitroviću i Kariću

Petra Cvijić

Petra Cvijić | Foto: youtube

 

U Prvom sudu u Beogradu u toku je postupak protiv Petre Cvijić (35), voditeljke RTS-a, zbog optužbe da je 9. januara prošle godine svojim vozilom usmrtila Slobodana Bajića (73).

Kimani Frend

Kimani Frend | Foto: Beta

 

Kimaniju Frendu (36), košarkašu sa Jamajke, sudi se pred Višim sudom u Beogradu jer je 2. novembra prošle godine svojom „škodom fabijom“ na uglu ulica Francuske i Cara Dušana usmrtio Nevenu Dragutinović (29), devojku Nevena Živančevića, pevača grupe „In Vivo“, u trenutku kad je izlazila iz taksija.

Sefan Karić

Sefan Karić | Foto: Twitter / whosay.com

 

U momentu nesreće je bio pod dejstvom alkohola, sa 0,98 promila u krvi. Stefan Karić (28), sin biznismena Sretena Karića, osuđen je na devet meseci kućnog zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće, 29. aprila 2005, posle koje je njegova prijateljica Stanislava Staša Pavlović (37) ostala doživotni invalid.

On je u alkoholisanom stanju vozio BMW brzinom od 148 kilometara na sat, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u banderu.

Od siline udarca, devojka je ispala iz automobila. Marko Gvozdenović (32), sin pevačice Snežane Đurišić, osuđen je na tri godine zatvora jer je 2001. vozeći velikom brzinom pod dejstvom alkohola na Bulevaru mira na Dedinju sleteo s puta i udario u banderu. Tada je nastradala Jelena Paunović (25), ćerka poznatog harmonikaša Miodraga Paunovića, koja je bila na mestu suvozača.

Poslednji komentari
  • niksha Vreme: 28.07.2013 16:22h

    A tezina tela profesore slaba ti fizika al si sigurno otezao novcanik za tu izjavu!

  • Darko Vreme: 28.07.2013 16:35h

    za koju li cenu ova žena priča ovu priču ?

  • Milan Vreme: 28.07.2013 16:38h

    profesore Vujaniću da li ste pročitali nekada bar jedan zakon fizike ? po vašoj priči sumnjam da ste , mora da vam je diploma iz Kragujevca !

  • Marko Vreme: 28.07.2013 16:58h

    Ovaj vujanic bi malo mogao da zacuti,od kada su se on i njemu slicni upleli u zakone o saobracaju nikada vise poginulih nije bilo,a kamere ce naravno da pokazu da je Mitrovic isao na zeleno 50 na sat ,a jadna devojcica je u stvari svo vreme stajala i cekala da skoci bas na njegov auto.Sramota za drzavu da se svako ko ima pare i veze proglasava nevinim,a Vujanic i slicni samo lupaju gluposti! ! !

  • pancevac Vreme: 28.07.2013 18:06h

    najlakse je utvrditi pricu vujanica velikog strucnjaka da on stane na put pa da ga vozilo udari pri brzini od sta kilometara pa kolko odleti prihvatiti tu cinjenicu kao dokaz njegove strucnosti a ovoj zeni savet lazno svedocenje ima istu tezinu kao i sam zlocin zato nemojte vise svedociti ionako ce mu tata kupiti slobodu jedina pravda je oko za oko

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP