Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ODLOŽENO SUĐENJE

„Više vredi automobil koji je slupan nego dva mlada izgubljena života!”

Autor: Lj. Mitić | 14.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 1

Nakon skoro dve godine od kako su u tragičnoj saobraćajnoj nesreći nastradale Ivana (19) iz Kuršumlije i njena sestra od ujaka Tamara (16) iz Ćuprije, još traje suđenje Stevanu Dimiću, vozaču BMW-a u kome su devojčice izgubile život.

Žrtva: Ivana Milosavljević

Žrtva: Ivana Milosavljević

Ročište u Višem sudu u Prokuplju koje je trebalo da se održi juče odloženo je do daljeg. Sudija Mališa Stojanović nije želeo da komentariše sam proces, ali je obrazložio razlog odlaganja.


- Ročište je odloženo jer nije stigao nalaz i mišljenje instituta Mašinskog fakulteta koje je tražila odbrana - kratko je rekao sudija Stojanović.
Dragana Milosavljević, majka jedne od nastradalih devojčica, kaže da joj nije jasno zašto se toliko čeka na presudu i kako vozač koji je direktni krivac za smrt dva mlada života ni dana nije proveo u pritvoru.

- Hoćemo li dočekati da pravda stigne onoga ko je oterao u smrt dve devojke, a još tri mlada života zauvek obeležio? Mladić koji je praktično uništio naše porodice slobodno se šeta Kuršumlijom, kao da se ništa nije desilo. Suđenje se provlači iz meseca u mesec, imam utisak da se više vredi auto koji je slupan nego dva mlada života. Kao da je to važno u kakvom je stanju bio kad se zna da je vozio u trenutku nesreće preko 180 kilometara na čas - priča nesrećna majka nastradale Ivane.

Ona naglašava da pored strahote koje je preživela porodica teško im pada kada vide mladića kako slobodno šeta ulicom i ponovo vozi automobil i motor.

Majka Draga Milosavljević

Majka Draga Milosavljević


- Izbegavamo da izađemo na ulicu iz straha da nas ne isprovocira njegovo lagodno ponašanje. Moj suprug to ne bi podneo, a i ja sam na izmaku snage. I pored bola, koji nikada neće proći, još ne možemo da isteramo pravdu, a kraja postupku ni na vidiku - kroz suze kaže Dragana, čije su se dve ćerke nalazile u automobilu. Jedna je nastradala, a druga, Jovana, oseća posledice stresa koji je preživela.

- Zamislite kako joj je - držala je sestrinu glavu dok nije stigla pomoć. Naš bol je nepreboliv i sa njim ćemo živeti, ali nam je svima njegovo bahato ponašanje so na ranu i stvara nepodnošljiv bol - tvrdi nesrećna majka.
Poslednji komentari
  • AleksandarVeliki Vreme: 14.03.2013 17:53h

    stvarno bre kome ravosudje polaže račune!?? izgleda nikome jer je u totalnom haosu... a sećate se kad je DOS došao na vlast - prvi potez im je bio da podignu plate u pravosudju, i to ne svim radnicima pravosudja NEGO SAMO SUDIJAMA... pitam se zašto ako imamo u vidu da baš te sudije prave slučajeve kao što je ovaj... izgleda je korupcija u pravosudju najveća... S T R A Š N O

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP