Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEZAPAMĆEN ZLOČIN U RATKOVIĆU KOD JAGODINE

Žandarm spalio gastarbajtera zbog para!?

Autor: A. Đukić - B. Nenković - J. Paunović | 16.07.2013 - 11:08:00h | Komentara: 12

Jagodinci Srđan T. (28) i Aleksandar N. (29) spaljeni su automobilu "audi TT", koji je pronađen juče ujutru na njivi, udaljenoj kilometar od puta koji vodi od Rekovca ka Kragujevcu. Nestanak dvojice mladića juče je prijavila Aleksandrova majka. Kako saznajemo, uhapšen je i ubica, a reč je o Aleksandru Krstiću (33), pripadniku kraljevačkog odreda Žandarmerije.

Ratković

Ratković

Od automobila ostao samo lim: Tela izgorela do neprepoznatljivosti | Foto: Biljana Nenković

U izgorelom „audiju“ stranih tablica nađena ugljenisana tela dvojice mladića iz Jagodine, od kojih je jedan
bio na privremenom radu u Švajcarskoj

Policija sumnja da je motiv za ubistvo dug jer je Krstić dugovao 7.000 evra ubijenom Aleksandru N.

Nestanak dvojice mladića juče je prijavila Aleksandrova majka, a prema podacima jagodinske policije, mladići nikada nisu bili u sukobu sa zakonom. Srđan T. živi u Švajcarskoj, a Aleksandar N. drži tezgu sa mobilnim telefonima na pijaci u Jagodini.


- Aleksandar živi pošteno od svog rada i nema razloga da ga neko ubije. Srđan živi i radi sa ocem u Švajcarskoj i došao je na odmor u Srbiju. U nedelju uveče s prijateljima je bio u Kragujevcu. Tad je poslednji put viđen - objašnjava sagovornik "Blica".
Dvojica nastradalih mladića su se posle provoda u Kragujevcu najverovatnije našla s trećom osobom kako bi se Aleksandar dogovorio o kupovini automobila.
- Srđan je samo trebalo da preveze prijatelja i „prodavca“ do mesta gde je bio parkiran taj automobil - navodi naš izvor.

Ubica im je, najverovatnije, uzeo novac namenjen za kupovinu vozila, pucao u njih, a potom ih zapalio.

Ratković

Ratković

Uviđaj: Vatrogasci izvlačili tela| Foto: Biljana Nenković

DNK analiza
otkriva identitet

Miomir Vasić, zamenik višeg javnog tuzioca u Jagodini, izjavio je juče da je prijavljen nestanak dve osobe, ali da ne može da kaže da li su njihova tela juče nađena u izgorelom automobilu. Dodao je da će se to znati posle analize uzoraka DNK uzetih sa tih tela.

Ostaci potpuno ugljenisanih tela u automobilu koji je izgoreo do neprepoznavanja pronašao je juče oko osam sati meštanin sela u njivi na privatnom imanju, kada je pošao u šumu po drva. S obzirom na to da ih poslednjih dana nije bilo, njihovim najbližima je postalo sumnjivo, te su njihov nestanak prijavili policiji, ali potraga nije započeta jer zakonski rok određen za to nije prošao.

Kako „Alo!“ saznaje, mladići su ubijeni u „audiju“ švajcarskih registarskih oznaka, a motiv zločina je novac.


- Rano je govoriti o motivu. Tela su toliko ugljenisana da se ne raspoznaju. Za sada je nemoguće utvrditi identitet lica, čak ni pol. Kako bi se utvrdio njihov identitet, naređeno je DNK veštačenje - objašnjava naš izvor.
Tela dvojice mlađih muškaraca iz automobila izvukli su vatrogasci. Čak ni tablice nisu ostale, a kamoli nešto drugo.


- Prethodne večeri, oko 22 sata, videla sam u daljini plamen od skoro pola metra i pomislila sam da neko nešto pali u polju, verovatno smeće. Vratila sam se u sobu. Nisam čula nikakav prasak - kaže meštanka Snežana Ristić iz Ratkovića.


Zapaljeni automobil juče je u jutarnjim satima pronašao meštanin Ratkovića koji je krenuo u šumu po drva.

 

Snežana Ristić

Snežana Ristić | Foto: Biljana Nenković

- Primetio sam između drva nešto crno i veliko. Prišao sam i uplašio se. Unutra se na oba sedišta videlo nešto crno i pomislio sam da su to ugljenisani ljudi, a šta drugo. Osećao se neki užasan miris. Mislim da to nisu ljudi iz našeg sela. U Ratkoviću niko ne vozi takva automobil - rekao je on.


Jasminka Velisavljević, istražni sudija Višeg suda u Jagodini, koja je obavila uviđaj, izjavila je za „Alo!“ da u interesu istrage ne može da saopšti detalje ovog zločina, osim da su „ugljenisani ostaci više osoba poslati na DNK analizu i dodatna veštačenja“. Zločin se najverovatnije dogodio preksinoć. Snežana Ristić, čija se kuća nalazi na suprotnoj strani brda, kaže da je oko 22 sata videla plamen na tom mestu.


-Plamen je bio visok skoro pola metra, ali seljani u ovo doba godine pale strnjiku i korov, pa sam pomislila da je to u pitanju. Vratila sam se u kuću, a ujutru sam videla da je policija blokirala ceo ovaj kraj. U selu niko ne vozi tako skup automobil - ispričala je za „Alo!“ Snežana Ristić.


Mesto zločina udaljeno je skoro kilometar od glavnog puta, na obodu šume. Taj deo sela policija je odmah blokirala, a ubrzo je pristigla i policijska pomoć sa forezničarima iz Kragujevca i Beograda. Posle višesatnog uviđaja, vatrogasci su iz gomile lima izvukli ostatke ljudskih tela koji su prevezeni na sudsku patologiju u Jagodini. Mesto nesreće je oko 500 metara udaljeno od regionalnog puta Rekovac-Kragujevac i dobro je skriveno jer u okolini nema kuća.

Scenario iz Dobanovaca
Goran Marić Mare (39) i Ilija Novović (34) gotovo na identičan način ubijeni su pre četiri godine u džipu „landrover“ u ataru sela Dobanovci. Oni su najpre ubijeni hicima iz vatrenog oružja, a potom spaljeni.

Novović

Goran Marić i Ilija Novović

Za sada je poznato da su se Marić i Novović družili duže vreme i da su pre ubistva poslednji put viđeni u Beogradu. Goran Marić je slovio kao čovek Andrije Draškovića. Bio je blizak i sa Sretenom Jocićem zvanim Joca Amsterdam, ali se istovremeno družio i sa Ilijom Novovićem iz suparničkom klana koji predvodi Luka Bojović.
Poslednji komentari
  • mima Vreme: 16.07.2013 11:26h

    Kada vidim onog njihovog v o dj u Dikica, sva se zaledim, a tek kada progovori... STRASNO. Boze, ko je te ljude birao u tu jedinicu, kada su svi nalik jedan drugom po ponasanju. Njih i njihova nedela, cini mi se da niko i ne kontrolise. Ona jurnjava po Beogradu ne tako davno i ne znamo kako se zavrsila, kada su jurili coveka za koga su saznali da je njihova k o n t r o l a. Kome oni pripadaju, hoceli neko od njjihovih pretpostavljenih biti zamenjen u predstojecoj rekonstrukciji Vlade Srbije?

  • Darko Vreme: 16.07.2013 12:38h

    Prvo kritika za Alo. Kakav vam je ovo naslov Gastabajter. Drugo ovi iz zandarmerije su postali 100 puta gori od crvenih beretki.

  • Laza Vreme: 16.07.2013 13:18h

    Ministar policije da odmah podnese ostavku, jer ovo je ko zna koja po redu afera u zandarmeriji, i sam komandant zandarmerije pripada kriminalnom miljeu, dokle da se svi u ministarstvu prave ludi dok jedinica koja treba da je ponos cini teska krivicna dela, ubistva, iznude, reketiranje, i ko to sve zataskava , i zasto razlog postoji, dacicu oglasi se

  • posmatrac sa severa Vreme: 16.07.2013 14:02h

    Izgleda da je vreme da se menja cela generacija u policijskim redovima.Sudeci po svemu sto se pise u medijima, ne mogu da ne kazem da se policija od onih titinih krvopija do danas nista nije promenila.Nekada su bar umeli da sakriju svoje zlocine, batinjanja i sta sve ne, licno imam veoma ruzna iskustva iz tih vremena.Mozda ce i u policiji trebati jedan Vucic.

  • Bojana Vreme: 16.07.2013 14:12h

    Rekovac je moja opština,i mogu slobodo reći da se to nikada nije dogodilo..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP