Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TURSKOM DRŽAVLJANINU ODREĐEN PRITVOR

Zaspao, pa ubio dvojicu radnika!

Autor: N. N. Travica | 10.08.2014 - 08:02:00h | Komentara: 0

Turskom državljaninu Cekinu Kari (55), koji se tereti da je prekjuče ujutru izazvao saobraćajnu nesreću na autoputu Novi Sad - Beograd, kod Kovilja, gde su poginuli radnici na održavanju puteva Dušan Milić (35) i Zlatko Umrlić (57) iz Opova, a povređeni Zoran Vasić (40) iz Barande i Dragan Petković (50), takođe iz Opova, određeno je policijsko zadržavanje nakon saslušanja pred višim javnim tužiocem u Novom Sadu, koji ga tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Turskom državljaninu određen pritvor

Turskom državljaninu određen pritvor | Foto: D. Milenković

Kara je svojim “folksvagenom”, kojim se kretao ka Novom Sadu, iz zasad nepoznatog razloga prešao iz desne saobraćajne trake u zaustavnu traku i udario u prikolicu pored koje su stajali radnici, zaposleni u firmi „Tim junajted“. Tog kobnog jutra uputili su se na autoput kombijem “reno”, koji je vukao prikolicu. Od posledica udara, vozač “folksvagena”, koji živi i radi u Nemačkoj, i njegov sin Endor Kara (24) lakše su povređeni.


- U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine primljena su četiri lica povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu. Pacijent muškog pola Z. V. iz Barande, nakon pregleda i ukazane pomoći, pušten je sa zadobijenim lakim telesnim povredama na kućno lečenje, dok je njegov kolega i meštanin D. P. zadobio teške telesne povrede. Njemu je konstatovana ozbiljna povreda noge. Nije životno ugrožen, a nakon ukazana pomoći zadržan je na bolničkom lečenju - rečeno je “Alo!” u toj ustanovi.

Kako “Alo!” saznaje, veliki problem prilikom prijema turskih državljana u Klinički centar Vojvodine predstavljala je jezička barijera.

- Sa turskim državljanima je bilo nemoguće sporazumeti se. To je predstavljalo veliki problem. Otac Cekin Kara je pregledan i konstatovane su mu lake telesne povrede, dok se sin žalio na nekakve bolove, ali nije znao da objasni šta ga boli, pa je upućen na kompjutersku tomografiju. Nakon tog pregleda, isključena je sumnja da se radi o unutrašnjim povredama, pa je i on sa lakim telesnim povredama otpušten iz bolnice - ispričao je za “Alo!” jedan od pacijenata koji se zadesio u bolnici kada su turski državljani dovedeni u bolnicu, dodavši da su pacijenti iznenada progovorili nemački, pa su se tako sporazumeli sa medicinskim osoboljem.

Vozač „folksvagena“, koji se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, doveden je na saslušanje nadležnom javnom tužiocu. Prve pretpostavke ukazuju na to da je turskog vozača savladao umor, usled čega je izgubio kontrolu nad automobilom, zbog čega je i skrenuo u zaustavnu traku u kojoj su se nalazili radnici.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP