Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PORUKA ZA POČASNOG PREDSEDNIKA DEMOKRATA

Đilas: Ako Tadić hoće da se vrati, neka to javno i kaže!

Autor: Tanjug | 20.12.2013 - 10:39:00h | Komentara: 9

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas poručio je danas počasnom predsedniku demokrata Borisu Tadiću da ako želi da se kandiduje za predsednika stranke to javno i kaže, a lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću da ako je nezadovoljan radom vlade, raspiše vanredne parlamentarne izbore.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Mitar Mitrović

"Tadić bi trebao iskreno da kaže da li opet želi da bude predsednik stranke, a ako ne želi, a želi da pomogne DS, onda kao čovek koji je član svih najviših tela stranke treba sa više energije i aktivnosti da govori ono što misli", rekao je Đilas gostujući na TV B92.


Đilas je ukazao da je na čelo stranke došao pre godinu dana kada su svi u partiji bili zbunjeni, kada je stranka dugovala pet miliona dinara i nije više bila na vlasti i kada joj se zameralo i za šta jeste i za šta nije bila kriva.

DS je, prema njegovim rečima, jedina ozbiljna opoziciona stranka i preživela je ono što ni SNS ni SPS ne bi ni "šest meseci kada bi pali s vlasti".

"DS nema struje unutar stranke, ona je demokratska i ljudi imaju pravo na svoje mišljenje. Znamo šta radimo i imamo program.U januaru će biti Glavni odbor stranke i na njemu će svi reći šta imaju, pošto nećemo biti stranka koja će kao LDP reći da su sve politike iste i da onda može svako sa svakim, jer nisu svi isti i nije svaka politika ista", poručio je Đilas.

Na pitanje da li očekuje vanredne parlamentarne izbore početkom naredne godine, Đilas je poručio da, po ocenama Vučića vidi da je "sve super i da vlada radi dobro".

"Što pravite izbore ako je sjajno? Imate dve trećine ministara u vladi, ako hoćete izbore onda priznajte da ova vlada ne valja. Mi smo za njih spremni", istakao je Đilas.

Lider demokrata je ocenio i da je, nasuprot Vučićevim rečima, da je ova godina bila dobra i da će naredna biti još bolja, 2013. bila "katastrofa", a da će sledeća biti još gora.
Poslednji komentari
  • dag Vreme: 20.12.2013 11:40h

    za sta si spreman,da osvojis 7% glasova na izborima.

  • Jovan011 Vreme: 20.12.2013 13:04h

    Da teku med i mleko, izbora ne bi bilo. Ovako, samo je potvrda da nista nije u redu. DS ideuzlaznom putanjom i do zibora dobice jos puno procenata za razliku od drugih stranka. Tadic nije imao snagu da uradi ovo sto je Djilas uradio.

  • Opereta Vreme: 20.12.2013 13:16h

    SNS se raspada, i to je svima jasno odavno. Ekonomski krah koji sledi iduće godine će dokusuriti i nas i njih, a kako ćemo dalje - Bog zna, samo DS nam je nada...

  • Vesna Vreme: 20.12.2013 13:59h

    Apsolutno je jasno šta se dešava u zemlji, a i u sns-u, izbori su neminovni. A onda ovi beli listići i neglasači pamet u glavu. Nećemo valjda da dozvolimo da ovo i dalje traje?!

  • Viki Vreme: 20.12.2013 15:46h

    Vučić i građani očito ne vide isto. Po njemu je sve u savršenom redu, a većina građana ne zna ni šta će sutra da jede. Bukvalno se sve raspada i u takvoj situaciji većina vidi spas u DS-u koji jedino može da bude alternativa vladajućoj stranci. Đilas je krenio pravim putem i Tadić ne sme ništa da učini kako bi se zastalo ni na tren, jer mu građani to nikada ne bi oprostili.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP