Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NA SAV GLAS

Dinkić: Dačić želi samo vlast, sve je upropastio!

Autor: Beta | 07.08.2013 - 17:16:00h | Komentara: 12

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić ocenio je da refome u Srbiji ne mogu da se sprovedu sve dok je Ivica Dačić premijer koji kao da i dalje živi u 90-im godinama 20. veka.

Ivica Dačić i Mlađan Dinkić

Ivica Dačić i Mlađan Dinkić | Foto: FoNet

"Mislim da njega (Dačića) reforme i modernizacija Srbije uopšte ne zanimaju, već samo vlast radi vlasti", rekao je Dinkić u intervjuu za novi broj magazina NIN.
"Pogledajte, upropašćena su gotovo sva javna preduzeća koja su u
proteklih nekoliko godina vodili kadrovi iz SPS-a. Od Galenike, preko
Dunav osiguranja, do Srbijagasa", dodao je Dinkić.
On je kazao da je za reforme neophodna ozbiljna politička podrška, a
da sa Dačićem, za koga je rekao da mu je jedino važno da na funkciji premijera preživi od danas do sutra, jednostavno neće biti podrške za nepopularne mere.
Upitan da li se njegova smena mogla naslutiti posle izjave prvog
potpredsednika vlade i lidera Srpske napredne stranke AleksandraVučića da mu je ekonomija "noćna mora", Dinkić je istakao da sada Vučić preuzima punu odgovornost za taj resor i da će saznati kakav je to težak posao.
Povodom mogućnosti da bi novi ministri finansija i privrede mogli da budu stranci, Dinkić je naveo da dobar ministar finansija, uz stručnost i hrabrost, mora da bude jaka politička ličnost ili da ma bezrezervnu podršku najjače političke ličnosti u vladi i dodao da u Srbiji čak i vrhunski stručnjaci bez iskrene podrške vodećih političara nemaju nikakve šanse za uspeh.
"Možete, takođe, dovesti (Dominika) Stros-Kana za ministra finansija, ali ako Dačić bude dao nalog da se masovno zapošljavaju partijski kadrovi u javnim preduzećima, ako bude tražio da se ne dira Simpo, iako duguje pet milijardi dinara za neplaćeni porez, te ako bude tražio da se država neobuzdano zadužuje, jer mu je inače svejedno da li je budžetski deficit dva ili 12 odsto, samo da se ne bi nikome zamerao i da bi što duže ostao premijer, Stros-Kan neće imati nimalo bolji učinak od Mirka Cvetkovića", tvrdi Dinkić.
On je rekao i da se nakon izbacivanja URS-a iz vlade ne plaši hapšenja i da mirno spava, navodeći da je slučaj Nacionalne štedionice oduvek bio "čista politička kreacija" bez "zrnca krivičnog dela".
"Istraga o tom slučaju je prvi put završena još pre mnogo godina, ali javnost o tome nije nikada obaveštena. To nije odgovaralo mojim političkim konkurentima, s obzirom na to da taj slučaj u sebi ne sadrži ni zrnce krivičnog dela, zbog čega niko nikada nije mogao da
me ucenjuje", istakao je Dinkić.
Poslednji komentari
  • Milo Sevic Vreme: 07.08.2013 17:56h

    "Pogledajte, upropašćena su gotovo sva javna preduzeća koja su u proteklih nekoliko godina vodili kadrovi iz SPS-a. Od Galenike, preko Dunav osiguranja, do Srbijagasa", dodao je Dinkić. ..." Apsolutno tacno ! Ubedljivo najlosije kadrove u ovoj Vladi ima bas SPS. Jedna poveca 'garnitura likova' koja se jos 1990-e muva po raznim vladama, nasla je,nazalost, svoje mesto i u ovoj satro-reformskoj i proevropskoj. Citav niz dokazano nesposobnih i provere- no nekompetentnih ljudi nasao se ponovo na ministarskim i direktorskim mestima. Steta sto ovom 'ocenjivanju ucinka' ministara nisu obuhvaceni Velja Ilic, Krkoba- bici ali i ministar koji bi da kopa 'Balkanski Suec'..Da jesu, i njihova mesta bi ostala upraznjena.

  • alo! Vreme: 07.08.2013 18:15h

    A da niste vi pre toga unistili srpsku privredu,pocev od banki i neuspele privatizacije, sve sto ste mogli ste prodali, a sada nema dovoljno da se krade, zar ne?

  • Dragan Vreme: 07.08.2013 20:17h

    Apsolutno je tacno, dok je Milosevicev mali na mestu prmijera, nema ni n od napredka za Srbiju. Dacic je demagog bez premca i nesposoban politicar. Vucicu netrebaju ti takvi u vlad koji samo popunjvaju brojno stanje, a strucnost nula.

  • tomislav Vreme: 07.08.2013 20:29h

    Ako je Dacic sve upropastio, zasto onda za Dinkica kazu da je grobar srpske privrede.

  • Klaka Laki Vreme: 07.08.2013 20:57h

    SPS je u Srbijagasu do guše u malverzacijama,Dačića mući afera kofer,Galenbika,Simpo i mnoge druge afere ako bi se otvorile su dovoljan razlog da Dačić očajnički želi da zadrži mesto ministra policije kako bi kupio vreme p zataškao što više kriminalnih radnji.Čak i DS koji je ophrvan aferama nije hteo Dačića za premijera.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP