Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER VUČIĆ OBJASNIO NOVE MERE ŠTEDNJE

Dosta je rasipanja narodnog novca!

Autor: Ekipa Alo! | 03.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da prve predložene mere štednje neće „epohalno rešiti problem“, ali pokazuju poštovanje prema građanima i odgovoran odnos prema narodnom novcu.

U državi 40.000 službenih vozila. Samo održavanje starih „pajera“ čija je cena 2.000 evra plaćamo 10.000 evra

U državi 40.000 službenih vozila. Samo održavanje starih „pajera“ čija je cena 2.000 evra plaćamo 10.000 evra | Foto: Vesna Lalić

- Neće ni promena radnog vremena ni ograničenje u načinu korišćenja službenih vozila epohalno rešiti naše probleme. Vidim neke stručnjake ili kvazistručnjake kako to komentarišu - pa niko od nas nije glup da misli da je to rešenje koje će spasiti Srbiju - rekao je Vučić za RTS. Prema njegovim rečima, to je jedno od rešenja koje pokazuje poštovanje prema građanima, koje pokazuje pošten, korektan, ozbiljan i odgovoran odnos prema narodnom novcu.


- Građani Srbije plaćaju neke džipove ‘pajero’ iz ‘90, ‘91, ‘92. godine koji na tržištu vrede 1.000 ili 2.000 evra, a plaćamo 10.000 evra održavanje tih vozila. A to sve ide od narodnog novca. Neko mora da pokaže drugačiji odnos - naglasio je premijer. Povodom uredbe Vlade Srbije o načinu korišćenja službenih vozila u svojini Republike Srbije, Vučić je rekao da ta mera podrazumeva da samo najmanji broj državnih funkcionera po sili zakona ima pravo na službeno vozilo.

- Svi ostali moraju da upute dopis i da se na njega u pismenoj formi odgovori, što mislim da je veoma pošteno. Onda imate trag za svako službeno vozilo, posebno što kod nas, ne znamo tačan broj službenih vozila... Imamo svega 320 službenih vozila u Upravi za zajedničke poslove, računamo da ih je oko 40.000 na nivou konsolidovane države - onog što nazivamo lokalnim upravama i javnim preduzećima. Pre svega biće rashodovanja viška, jer sve što rashodujemo donosi nam čist profit, manji su nam troškovi - napomenuo je Vučić.

Prvi put mogu da kažem, naglasio je Vučić, da imam ozbiljnu nadu da ćemo rešiti pitanje smederevske Železare, što je za nas „finansijsko krvarenje“ od 8,5 miliona dolara na mesečnom nivou. Prema njegovim rečima, naročito je za nas važna i automobilska industrija i tu očekuje neka dodatna pozitivna iznenađenja. Vučić je najavio i da će da će pre kraja 2016. godine biti završen Koridor 10 i da će do kraja 2016. biti završen autoput Beograd-Požega.
Poslednji komentari
  • Anja Vreme: 03.05.2014 16:41h

    g.Vucicu drzite se predizbornog obecanja da necete dirati, odnosno smanjivati penzije, jer kao sto sterekli prosecna penzija je 23000 dinara, sa ovim se jedva prezivljava.Penzije nisu neka socijalna kategorija, ljudi su je posteno zaradili, treba oduzeti svima koji su svih ovih decenija pljackali Penzioni fond i isiti napuniti sredstvima od poreza koji uzgred najvece firme i najveci bogatasi ne placaju.Ukinuti zakon kojim je omoguceno da penzioneri rade i tako primaju i penziju i platu.

  • Maja Vreme: 03.05.2014 16:49h

    Službeni automobili neće reštit problem iz korena ali će svakako doprineti štednji i ako se tako bude radilo malo po malo u svakom sektoru, napredak će se svakako primetiti, od nečega mora da se počne.

  • Mina Vreme: 04.05.2014 00:03h

    Zasto nebi poceli od sluzbenih automobila.Ukinite ih kao sto su to uradili poljaci i holandjani.Bicikle pa ko voli nrk izvoli.

  • Dragan Gligorijević Vreme: 04.05.2014 11:53h

    Krajnje je vreme da se uspostavi red.Svaka čast gospodinu Premijeru Aleksandru Vučiću na nekim novim potezima.Dobre su zabrane ali nesme da dozvoli da jedino one budu način za poboljšanje rada Vlade.Imatu dobrih i stručnih kadrova,posebno u sektoru turizna na nivou načelnika i savetnika.Treba ih motivisati,jer nema loših,ima samo motivisanih i ne motivisanih.Nagrade,kao i dobre plate za valjan i stručan rad mogu postići bolji efekat od rigoroznih mera i čvrste discipline.U savakom slučaju Premijer ima našu punu i iskrenu podršku iz Sacen Internationala,Međunarodnog centra i PPUT-a Srbije,Pokreta poljoprivrede,ugostiteljstva i turizma.Naročito kod novih investicija u naš turizam i otvaranje novih radnih mesta,što je i cilj novog ministra gospodina Rasima Ljaića.

  • Miljenko manjina Vreme: 04.05.2014 15:18h

    Zrno po zrno pogaca, kamen po kamen palaca. To je dovoljan komentar. Nista nije malo. A i ovde treba druga logika razmisljanja. Uzimanje sluzbenih vozila i vozikanje ili prezderavanje po restoranima o trosku drzave je delo pljacke i tako i treba da se tretira. Sa svim posledicama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP